2 ve 4 yıllık Grafik Tasrım Bölümü arasındaki farklar nelerdir

Symbol__

Üye
Kayıt
22 Eylül 2013
Mesaj
2
Tepki
0
Bu sene ek kontejan ile 2 yıllık grafik tasarımı düşünüyorum. 2 yıllık ile 4 yıllık arasındaki farklar nelerdir, ayrıca 2 yıllıktan mezun olduktan sonraki iş olanakları vs. Nasıldır? Şimdiden teşekkürler
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Hiç bir ajans ve şirket hangi üniversiteyi bitirdiğine bakmayacaktır. Referansların ve becerin önemlidir onlar için iş olanağı olarak üniversite düşüncesi yoktur. Görsel iletişim tasarım mezunuyum okudum okuduğuma pişman değilim elbette bana çok şey kattı ama iş anlamında değil üniversiteni öne sürerek bu alanda iş bulmak diye bir şey yok. Çalıştığım zamanlar ajanslara başvurduğumda görsel iletişim tasarımı 4 yıllık mezunum aydn doğan vakfı 1.lik ödülüm var dedim dedikleri istersen oxford bitir referanslar bizim için önemli?
 

Kemal Aksekioğlu

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
30 Haziran 2013
Mesaj
2.040
Tepki
916
sayın symbol emre arkadaşımız çok doğru yazdı önemli olan yapabildiğin işler.dakikanı bile boşa harcamadan sürekli grafik çalışmalısın yirmi yılda okudum desen işyeri yapabildiğin işe bakar.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Ekstradan birşey söyleyeyim arkadaşların dediği gibi okul önemli ama iş daha önemli lakin ben okula bakan işyerleri de gördüm çok ama çok müthiş çalışmaların varsa elbet sorun etmezler ama okulu yeni bitirmiş birinden de o denli iş beklenmez zaten.

Daha önemlisi evvel sene acaba deyip 2 senelik tasarım bölümleriyle ilgili ders müfredatları hakkında araştırma yapmıştım. Tek diyeceğim adı tasarım ama tasarımla ilgili ciddi sadece bir iki temel ders var. Gerisi resmen matbaa öğrenciliği gibi. O yüzden iki yıllıkları tavsiye etmem. Ama başka çaren yoksa en azından bu alanda iyi kötü eğitim aldım dersin. Çünkü en iyiler (istisnalar olsa da) eğitim almış aynı zamanda kendini çok iyi yetiştirmişlerde çıkar.
 
Yukarı Alt