2 yillik bolumleri ile ilgili bir sorum olacak

faruksavas

Üye
Kayıt
7 Mart 2013
Mesaj
1
Tepki
0
Merhabalar ben düz lisede okuyan bi son sınıf öğrencisiyim 2 Yıllık grafik tasarım bölümü okumayı düşünüyorum fakat sorun şu ki baktığım bi sitede çoğu üniversitenin sınavsız dolduğunu gördüm aranızda benim gibi olup da sınavla girip okuyor olan veya bitirmiş olan var mı acaba? bu konuda biraz bilgi verirseniz çok memnun olurum , teşekkürler.
 

kbr2709

Üye
Kayıt
6 Aralık 2012
Mesaj
25
Tepki
2
Merhaba Faruk, ben lisede grafik okudugum için, 2 yıllık üniversiteye geçiş hakkım vardı ve bu şekilde üniversiteye girdim. 2 yıl yeterli bi süre, sonuçta grafik işi okulda değil, piyasada öğreniliyor. Bi sorun olursa yardımcı olurum.
 
Kayıt
28 Temmuz 2011
Mesaj
279
Tepki
6
Yerleşirsin kardeşim.GR galiba YGS 5ten alıyordu.Ben 250 civarı bir puanla yerleştim.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Evet 2 yıllıklarda sınavsız geçiş var.Ama bu kural meslek lisesi çıkışlı olanlar için bir avantaj ve kural, sense düz lisede okuyorsun yani sınavsız geçiş yapamazsın. Ancak,özel üniversitelerin 2 yıllık programlarını deneyebilirsin ama yine dezavantajın var çünkü, meslek lisesi çıkışlılar yine öncelikli oluyor. Tavan puanından çok daha yüksek bir başarı kaydedip puan almalısın ki, senden öncelikli olanları bir nevi sollayıp geçebilesin.. Ya da yetenek sınavlarına girip, barajı açıp güzel güzel 4 sene okursun.. her iki yol da da biraz başarı ve yol kat etmelisin. Karar senin..
 
Yukarı Alt