2008'in 10 Bilimsel Olayı

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39


Doğal hayatı koruma uzmanları Afrika'daki Kongo Cumhuriyeti'nin el değmemiş bir bölgesinde en az 125 bin gorilin varlığını keşfettiklerini açıkladı. Gorillerin nüfusunun 100 binden az olduğu tahmin ediliyordu.



Almanya'da M.Ö. 4.600 yılına ait bir mezardan, bilinen en eski çekirdek aile ortaya çıkartıldı. Bu keşfin, bir çekirdek aileye ait dünyada bilinen en eski moleküler genetik kanıt olduğu belirtiliyor.



Güneş Sistemi'nin dışında, Dünya'nın kütlesinden en az 30 kat büyük toplam 45 gezegen tespit edildi.



Nasa'nın Mars'a gönderdiği Phoneix (Anka Kuşu) uzay aracının, gezegenin kuzey kutbuna inmesi 'Mars'ta hayat var mıydı?' sorusunun yanıtı için çok büyük bir adım oldu. Anka Kuşu,'buz'u bulmayı başardı.



ABD'deki bilim adamları, tamamen yapay canlılar oluşturmak için ilk adımları attı. Bilim adamı Craig Venter, ilk kez bir bakterinin sentetik, yani yapay DNA dizilimini oluşturmayı başardı.



Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, üç boyutlu nesnelerin çevresindeki ışığı bükerek onları görünmez yapabilecek bir malzeme geliştirdi. insanları bile gizleyebilecek kadar büyük malzemeler yapılabileceğini söylüyor.



Buzlular içerisinde buldukları mamut kıllarından yola çıkan bilim adamları ilk kez soyu tükenmiş bir hayvanın genetik şifresinin büyük bir kısmını çözmeyi başardılar.



Prof. Dr. Yarman'ın yaptığı çalışmalarla Einstein'ın Genel Görecelik Kuramı'nı çürütmesi.Türk profesör,yaptığı deneylerde,bağıl manyetik alanın,ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını kanıtladı.



Evrenin oluşum sırlarını ortaya çıkartması beklenen proje, yalnızca 2008'in değil tüm zamanların en büyük ve en çok konuşulan deneyi oldu.



Çin'in tamamen kendi imkanıyla uzaya yolladığı üçüncü yörünge kapsülü Şıncou-7'deki (Kutsal Tekne) astronotlar uzay yürüyüşüne çıktı. Böylece Çin, ABD ve eski SSCB'den sonra uzayda yürüyüş yapan üçüncü ülke oldu.
 
Yukarı Alt