299tl Dinamik Web Sitesi Kampanyası

Kayıt
3 Mayıs 2013
Mesaj
7
Tepki
0
ne olursa olsun ister paket ister özel tasarım 300 tl demek piyasayı düşürmek demek cunki bu işi hakkıyla yapmak için yıllar gecmesi gerekiyor.neyse herşeyin bir alıcısı vardır ben şahsen bu tarz sırf referans yapmak için düşük ücretli iş almalara karşıyım.

Saygılar İyi Çalışmalar.
O Sizin Görüsünüz Hocam Saygı Duyarım... Biz yine kısa süreli bir kampanyaya 299 tl dedik insanlar 90 - 100 tlye web sitesi yapıyor daimi olarak onları bilgilendirmeniz daha mantıklı olacaktır..
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
cms sistemi de olsa verdiğiniz fiyat gerçekten piyasayı öldürmekte. Bu fiyatlara iş yapmanız ileride müşterilerinize yüksek fiyat verdiğinizde nedenlerini açıklamakla geçecektir. Bir çok firma cms sistemi üzerine özel tasarımlar yapıp uygulamakta. Bırakın özel cms sistemleri joomla, wordpress üzerine yapılan tasarımları bile 299 tl satan pek yok. Örnek olarak 90-100 tl lere iş yapanları vermeyin. Bu işin okulunu okudum. Hocamızın bize söylediği hep bir şey vardı 300 - 500 cülerden mi olmak istersin. Bu işe gerçekten emek veren ve özel projeler üretenlerin bu tarz fiyatlar verilmesi sonucu müşteriye emeklerinin altında işler yapmak zorunda kalıyor ya da Bir çok işi kaybediyor ve sonucunda hem kendisi hemde müşteri mağdur oluyor. Hak veriyorum tabi ki herkes bir ekmek ve kazanç derdinde ama şu da bir gerçek işin hakkı neyse arkasında durup müşteriye gerçek fiyat politikasını empoze etmek en önemlisi. Bir zaman sonra eğer kendinize güveniyor ve işinizi iyi yapıyorsanız müşteri gerçeği anlayıp size gerekli ücreti ödemeyi kabul ediyor. Bu sizi eleştirmek için değil genel olarak ülkemizde yaşanan sorunlara bir öneri olarak alabilirsiniz.

İşlerinizde başarılar.
 

alibayir

Üye
Kayıt
8 Nisan 2013
Mesaj
24
Tepki
0
@ErbaaTasarimOfisi
benim çoğu 1500-2000 tl ye iş yağptıgım müşterilerim zaten 100-200 den magdur olup gelen kitledir.Emre Çetiner Bey'in yorumunlarına sonuna kadar katılıyorum.Eğer biz bu işten ekmek yiyeceksek ve yaptıgımız iş özelse sen göz ağrına 300 lira fiyat biçemezsin.Merak etmeyin Erba bey diyim isminizi bilmiyorum ben 100 tl ye site yapanlarıda eleştiryorum.Ben size bana gelen mailleri gönderebilirim adam yazmıs arayüz tasarımını 500 yaparmısın yapmam arkadaşım neden çokmu zenginim hayır cunki benim sana yaptıgım tasarım benim 7-8 yıllık deneyimimin süzgecinden gecmiş bir iş olucak ben deneyimimi 500 e satamam.ayda 5 tane 300 liraya site yapıcagıma 1500 liraya bir site yaparım tam yaparım.
 
Kayıt
3 Mayıs 2013
Mesaj
7
Tepki
0
Sevgili arkadaslar konuyu baltaladığınız yeter biz kimseye zorla iş yapmıyoruz metni okumadan dalavere yapmayı sevenlerdensiniz sanırım bizim taban fiyatımız 299tldir.. bunun harici extra modül gerekirse extra ücret talep edilmektedir.. örnek resimde görülen tasarımın aynısını biz 299tlye yapıyoruz bu konu doğru bizim yaptığımız kampanyaya öngörülen fiyat 299tldir itirazınız varsa bu bizi ilgilendirmez... görüşlerinize saygı duyarım iyi çalısmalar dilerim...
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Amacım konunuzu kesinlikle baltalamak değil tekrar hatırlatır ve bol kazançlar dilerim. Sade size değil bu işle meşgul herkes için geçerlidir yazım.

Konumuz piyasa ve piyasanın altında ücretler yüzünden mağdur kalanlar tasarım ve yazılımcılar. Yıllarımı bu işe verdim ekmeğimi buradan kazanıyorum. Bu işe başladığımdan beri hiç bir zaman bu yolda böyle bir tutumda bulunmadım. Piyasanın içinde pişen biri olarak ilk yıllarımda bile piyasa fiyatlarının altında iş yapmadım ya da işi hiç almazdı. Kaybettim mi evet belki tonlarca iş kaybettim. Tecrübesizlik, acemilikte vardı bunlarda etkendi. İyi referanslarım olmasada yine piyasa şartlarını kovaladım. Kaybettiğimi sanırken hep kazanmışım. Hep düşünürdüm acaba gerçekten mecburmuyum bu ücretlere yapmak zorunda kalacakmıyım diye. Sizi incelediğimde çıkarttığım sonuç. Referanslarınız iyi daha iyi de olabileceği kanısındayım. Sizi zor durumda bırakan müşteriler ve zorlu piyasa koşullları olabilir. Ama bunu sizde piyasayı kırarak yaparsanız durum kötüden daha kötüye gitmekte. Bu bir sanat ve emek işidir. Elbette rekabet olacaktır ama bu piyasa bu şekilde dibe de çekilmemeli bence. Müştelerinizle ilişkileriniz, sunumlarınız ve hizmet tanımlarınızı etkileyici yapmanız sonucu fiyatları daha yukarı çekerekte iş alabilirsiniz. Verdiğiniz hizmet ve kalitesi şu an bile bu fiyatları haketmiyor. Durum böyle olunca piyasanın yanında emeğinize de ihanet ediyorsunuz gibi.

Amacım az çok tecrübesi olan birinin belki birlerine yardımı dokunur diyerek yazılmış bir yazıdır. İster okur ister okumazsınız. İşlerinizde başarılar ve bol kazançlar.
 

Sedat Gül

Graphic Desing
Altın Üye
Kayıt
18 Temmuz 2008
Mesaj
2.054
Tepki
141
Bazı şeyler vardır, insanı ne yaşatır nede öldürür, kampanya adına yapılan çalışmanızın
bir ticaret anlayışı olduğunun farkıdayız,fakat yanlış olan fiyat politikanız,
emek harcayarak yapılan bir tasarım çalışmasının bu kadar ayaklar altına alınmasını
meslektaşınız olarak , çok olarak doğru bulmuyorum...

başta söylediğim gibi telefuz edilen rakkamlar ne bir insanı yaşatır, nede şirketleri
kampanyanızı tekrar gözden geçirmenizi temenni ediyorum.
 
Yukarı Alt