3 Maymun Yazılım Kampanyası

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Türkiye'nin herkesi lisanslı yazılım kullanmaya davet eden 3 Maymun Kampanyası'nı kaçırmayın.

Business Software Alliance (BSA) Türkiye'nin herkesi lisanslı yazılım kullanmaya davet eden “3 Maymun Kampanyası”, 31 Ocak 2009 tarihinde sona erecek.
BSA Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum Demeyin!” sloganıyla, kasım ayından bu yana yürütülen kampanya süresince, korsan yazılımlarını lisanslandırmak isteyenlere BSA üyeleri tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulduğu belirtildi.
Korsan yazılımlarını yasal olarak lisanslandıran şirket sahiplerinin, bu sayede 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun düzenlediği hukuki ve cezai yaptırımlardan kendilerini koruma olanağına kavuştukları, lisanssız yazılımların taşıyabileceği virüslerin oluşturacağı problemlerden etkilenmedikleri ve kullanılan yazılımların güncelleme ve eklerine sahip olabildikleri kaydedildi.


BSA Türkiye Genel Koordinatörü Elçim Barkay, korsan yazılım kullanımı konusunda özellikle KOBİ'leri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Kampanyaya Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle başladıklarını ve iş dünyasını lisanslı yazılım kullanmaya çağırdıklarını belirten Barkay, kampanya kapsamında şirket sahiplerinin, www.bsa.org.tr sitesine başvurarak veya 0 800 211 81 86 numaralı ücretsiz telefon hattından bilgi alarak, korsan yazılımlarını lisanslayabileceklerini vurguladı.

Kaynak
Hürriyet
 
Yukarı Alt