3000 TL Ödüllü Maskot Yarışması

Durum
Konu kapatılmıştır.

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Bu yarışma Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ. adına Grafikerler.org tarafından düzenlenmektedir.

Marka/Şirket ismi:
Sevim İç Çamaşırları San ve Tic. Ltd.Şti.

Biz kimiz, ne iş yapıyoruz?
Bayan, erkek, kız ve erkek çocuk giyimi üzerine üretim yapmaktayız. Bu sektörde lider markalardan birisi olmayı hedefleyen bir firmayız.

Müşterilerimiz kim, kimler olmasını istiyoruz?
Öncelikle Türkiye pazarı başlıca hedeflerimizdendir. Bununla birlikte Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’da çeşitli ülkelere ürün ihracatımız bulunmaktadır.

Rakiplerimiz kimler?
İç çamaşırı konusunda üretim yapan diğer yerli ve yabancı firmalar.

İnsanlar bizim hakkımızda şöyle düşünsün istiyoruz:
Daima kaliteli ürün üreten, piyasada tercih edilen, markalaşma sürecini tamamlamış, kaliteli hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ve sürekli kendisini yenileyen bir firma.

Markamızın en güçlü, en öne çıkan yönleri:
En güçlü yanımız, yılların bize vermiş olduğu deneyim, ürün arge çalışmalarımız, deneyimli bir ekibe sahip olmamız, en kaliteli ve en gelişmiş üretim ekipmanlarına sahip olmamız ve kaliteden asla ödün vermememizdir.

Tasarımlarımızda bunlar kesinlikle olmalı:
Yapılacak maskot tasarımının kesinlikle elit olmasını istemekteyiz. Her türlü promosyon ürününde, açık hava reklamlarında rahatlıkla kullanılabilmeli, herhangi bir üretim sürecinde sıkıntı yaşatmamalı, üretilebilmeli, özgün olmalı ve çok zekice tasarlanmış olmalıdır.


Örnek : Victoria Secret, Hello kitty gibi sevimli, akılda kalıcı, dikkat çekici olmalıdır.
Mevcut firma logosu


Firmanın istediği ise sadece maskot... bunun gibi...

Hello kitty.


Victoria Secret



Yarışma Koşulları :
1) Yaş sınırının bulunmadığı yarışma profesyonel ve amatör grafik tasarımcıları ile öğrencilere açıktır. Seçici kurul; Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ. olduğundan dolayı Grafikerler.org Adminleri hariç diğer yetkililer de yarışmaya katılabilirler.

2) Her katılımcı en fazla Dört adet çalışmayla yarışmaya katılabilir.

3) Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak, maskotun kullanım alanları göz önüne alındığında; her türlü basılı materyal için dört renkli baskı tekniğine (ofset-trigromi) ve dijital ortamlara da uygunluğu düşünülmelidir. Ayrıca, rozet, bayrak, anahtarlık, plaket/şilt vb. her türlü promosyon ürünü ve açık hava materyalleri üzerinde de kullanılabilir olması göz önüne alınmalıdır.
Ayrıca adobe illustrator, freehand ya da corel Draw programlarından biri ile hazırlanmış belge olması gerekmektedir.

4) Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü'nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın neticesinde, Seçici Kurul herhangi bir eserin, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığı veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi gerekir.

5) Eserlerin Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ.'nin ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle yarışma tekrarlanabilir ya da her aşamasında iptal edilebilir.

6)Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ., katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

7) Yarışma sonunda seçilen tasarımın tüm hakları Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ.'ne devredilmiş sayılır. tasarım sahipleri, kullanılacak olan maskot için hiç bir şekilde isim ve hak talebinde bulunamazlar.

8) Ödül kazanan tasarımı Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ. kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir. Ödüle değer görülen eserlerin yüksek çözünürlükteki kopyaları Seçici Kurul tarafından katılımcılardan talep edilebilir. Seçici kurul, seçilen eserin sahibinden eser üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ. tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

9) Eserler Seçici Kurul tarafından yaratıcılık, özgünlük, uygulamadaki başarı ve markaya kattığı değer kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.

10) Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Telif Hakları :
Katılımcı, dereceye giren eserinin Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ. tarafından kullanılmasına süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ.'ne tam lisans verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ., eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.
Katılımcı, Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ.'nin ödül alan eseri Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ.'nin maskotu olarak kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

Eserlerin Teslimi :

1- Eserlerin her biri Buradan
(yeni konu) başlığı altında verilen şablona göre hazırlanıp sadece JPG görüntüsü yüklenerek sergilenecektir. Gerekli görüldüğünde çalışmanın vektörel hali yarışmacıdan istenebilecektir.

Örnek Şablon:



Şablonu İndirmek için TIKLAYIN

Foruma görsel nasıl eklenir ? Yüklemek için Tıklayın

2- Yarışma sonuçları açıklandığında, kazanan yarışmacı hazırladığı tasarımı istenen tarihte, istenen özelliklerde mail yolu ile veya cd içerisinde Grafikerler.org yönetimine ulaştırmakla yükümlüdür.

Yarışma Takvimi :
Yarışma Başlangıç Tarihi : 13.09.2011
Son Teslim Tarihi : 31.10.2011
Sonuçların Açıklanması : 15.11.2011
Sonuçlar, belirtilen tarihten sonra kamu oyuna Grafikerler.org internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.


Ödül : 1. seçilen esere 3000 TL ödül verilecektir.

Seçici Kurul : Sevim Çamaşırları SAN ve TİC. LTD. ŞTİ








ÖNEMLİ Ek Açıklama :

Firmanın mevcut bir logosu vardır, Yarışma içeriği sadece Maskot çalışmasıdır. Lütfen verilen şablona sadece maskot çalışmanızı sunarak foruma ekleyiniz.
 

takcan

Üye
Kayıt
11 Nisan 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Arkadaşlar Maskot müesseseyi simgelemek için çizilmiş hayvan, çizgi film karakteri Makro marketin (Tipsiz Dinazoru) gibi bişey olmazmı. Örnektasarıma bakılırsa sanki bir arma arayışı var gibi? Ne yapmalı?
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt