3d max yeni başlayanlar

prnb

Üye
Kayıt
9 Mayıs 2013
Mesaj
2
Tepki
0
merhaba arkadaşlar , ben 3d max ve vray 2012 öğrenmeye başladım yaklaşık 1 aydır. biraz karmaşık gelse de çözdükçe bazı şeyleri daha zevkli olmaya başladı bu serüven:) yalnız merak ettiğim bazı şeyler var, mesela kaç ayda öğrenilir bu programlar.(çok iyi olarak! ). haydi arkadaşlar yeni başlayanlara yardııııııım......:):cool:
 

Emre Şerim

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
20 Ekim 2008
Mesaj
257
Tepki
14
hiç bir programın öğrenmek için zaman sınırlaması yoktur. ben 3Ds Max'e internet eğitimiyle başladım, 40 ders izledim fakat hiçbir şey öğrenmediğimin kanısına varıp kursa gittim. kursta öğretilen şeyler daha pratikti fakat yine de tam olarak istediğimi alamadığımı düşündüm ve kendi kendime kurcalamaya başladım. yaklaşık 1 sene olacak, hala tamamen öğrendiğimi söyleyemem. siz programın tüm panelini kullanmayı öğrenseniz de olay biraz da pratik ve yaratıcılıkta bitiyor. sizin bir evi modelleme şekliniz ile başka bir tasarımcının modelleme şekli, hem tasarımı hem de süreyi çok ciddi şekilde değiştirebilir. bu gibi programlar süreyle değil, tecrübeyle öğrenilir. o yüzden zaman kavramını bir kere kafanızdan atmanızda fayda var. yaklaşık 6 yıldır başlangıçta freehand, photoshop, daha sonra illustrator ve indesign kullandım ve hala kullanıyorum ama saydığım hiçbir programı çok iyi! bildiğimi söyleyemem. çok iyi yorum katabiliyor olabilirim ama. sizin süre sınırlamanız iş bulmanız ile orantılıysa o da sizin katacağınız yorumla şekillenecek bir şey.
 

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
2 Nisan 2009
Mesaj
2.954
Tepki
1.573
5 Ay işsiz kaldım, iş ararken 3 ayda kendi mesleğimde rahatça kullanabileceğim şekilde, öğrendim. (Açıkhava reklamcılığı)

yaklaşık 5değişik 3d sitesine üye oldum, gece gündüz başkalarının yaptıklarını inceledim, sorular sordum, eleştiriler yaptım.
Ders olarak bir ton video ve dökümanlar indirdim.

Elimdeki ders arşivimin neredeyse %10 gibi bir bölümünü uygulayarak bu durma geldim.

Bütün olay merak ve uygulamaktan geçiyor.

Uygulama deneyimini yaşa, karşıdan bakarak öğrenemezsin, matrix filmindeki gibi beynine yükleyemezler.

Lakin yeni girdiğim şirkette Cinema 4D kullanmak zorunda kalıyorum. Onuda böyle öğreniyorum.


Uygula, Uygula, Uygula...


Başarılar.
 
Yukarı Alt