900 TL Ödüllü “NG Box Kurumsal Satış Ofisi” Kurumsal Kimlik Yarışması

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
Bu yarışma NG Box Kurumsal Satış Ofisi adına Grafikerler.org tarafından düzenlenmektedir



Şirket ismi:
NG Box Kurumsal Satış Ofisi
Proje : Kurumsal Kimlik Çalışması (Logo, Antetli Kağıt, Zarf, Kartvizit, vs)
Marka: NG Box Kurumsal Satış Ofisi (logoda yer alacak)

Biz kimiz, ne iş yapıyoruz?
NG Box Kurumsal Satış Ofisi online ve perakende sektöründe yıllar süren tecrübe ve birikimin ardından özellikle kurumsal satış alanına yoğunlaşan bir şirkettir. Şu an halen konvansiyonel yöntemler kullanılarak kurumsal pazarlama başarıyla yürütülmektedir.
Bu nedenle de markalaşma/kurumsallaşmanın dijital platforma taşınması için bu çalışma planlanmıştır.

Hedef kitlemizi kimler oluşturuyor?
Türkiye’deki online da bireysel müşterilere ve kurumsal firmaların toptan çok çeşitli malzeme alımlarını temin etmenin yanı sıra kurumsal hediyelik ürünler konusunda daha geniş kitlelere de ulaşmayı hedefliyoruz.

Sektörde Rakiplerimiz var mıdır?
Kurumsal Satış Ofisi yoktur. Bizim ofisimiz bir ilk olacaktır. Promosyon ürün ve benzeri işler yapan firmalar vardır.
İnsanlar bizim hakkımızda şöyle düşünsün istiyoruz:

• Tecrübeli
• Güvenilir
• Modern
• Dinamik
• Gelişmiş network / portföyü ile Tecrübeli , Güvenilir , elektrikli – elektronik dahil kurumsal bir firmanın ihtiyacı olabilecek A dan Z ye tüm ürünlerin temin edilebileceği , dinamik bir firma

Yarışma Koşulları :
1) Yaş sınırının bulunmadığı yarışma profesyonel ve amatör grafik tasarımcıları ile öğrencilere açıktır. Seçici kurul şirketimizin kurucu ortakları olduğundan dolayı herkes yarışmaya katılabilir.

2) Her katılımcı en fazla Altı adet çalışmayla yarışmaya katılabilir.

3) Çalışmalarda renk ve form yönünden herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak, lgonun kullanım alanları göz önüne alındığında; her türlü basılı materyal için dört renkli baskı tekniğine (CMYK - ofset-trigromi) ve dijital ortamlara da (RGB) uygunluğu düşünülmelidir. Ayrıca, rozet, bayrak, anahtarlık, plaket/şilt vb. her türlü promosyon ürünü ve açık hava materyalleri üzerinde de kullanılabilir olması göz önüne alınmalıdır.
Ayrıca adobe illustrator, freehand ya da corel Draw programlarından biri ile hazırlanmış belge olması gerekmektedir.

4) Teslim edilen çalışmalar Türk Patent Enstitüsü'nce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır. Seçici kurul tarafından kopya olduğu anlaşılan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Yarışmanın neticesinde, Seçici Kurul herhangi bir eserin, herhangi bir ödüle layık görmekle birlikte, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanlı, başka bir yarışmaya katıldığı veya yarışma sonucunun ilan edildiği tarihten önce yayınlandığının veya eserin başkasına ait olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi gerekir.

5) Eserlerin NG Box Kurumsal Satış Ofisi’nin ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle, yarışma tekrarlanabilir ya da her aşamasında iptal edilebilir.

6) NG Box Kurumsal Satış Ofisi, katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

7) Yarışma sonunda seçilen tasarımın tüm hakları NG Box Kurumsal Satış Ofisi'ne devredilmiş sayılır. tasarım sahipleri, kullanılacak olan logo için hiç bir şekilde isim ve hak talebinde bulunamazlar.

8) Ödül kazanan tasarımı NG Box Kurumsal Satış Ofisi kullanma ve değiştirme hakkına sahiptir. Ödüle değer görülen eserlerin yüksek çözünürlükteki kopyaları Seçici Kurul tarafından katılımcılardan talep edilebilir. Seçici kurul, seçilen eserin sahibinden eser üzerinde değişiklik yapmasını isteyebilir. Bunun için NG Box Kurumsal Satış Ofisi tarafından ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

9) Eserler Seçici Kurul tarafından yaratıcılık, özgünlük, uygulamadaki başarı ve markaya kattığı değer kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.

10) Yarışmacılar, gönderecekleri tasarımlar için belirtilen ödüller dışında, herhangi bir ödül veya ücret kesinlikle talep edemez, yaptıkları başvurunun ardından yarışmadan çekilemezler. Yarışmaya katılanlar, yarışma şartlarını ve Seçici Kurul kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Telif Hakları :
Katılımcı, dereceye giren eserinin NG Box Kurumsal Satış Ofisi tarafından kullanılmasına süresiz olarak tam kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak, gerek Fikir ve sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma vb. umuma arz ile ilgili bilumum haklar için NG Box Kurumsal Satış Ofisi’ne tam lisans verdiğini kabul eder. Bu şekilde kullanılan eserler için, eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini veya bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı veya maddi, manevi talepte bulunmayacağını gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. NG Box Kurumsal Satış Ofisi, eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.
Katılımcı, NG Box Kurumsal Satış Ofisi 'nin ödül alan eseri NG Box Kurumsal Satış Ofisi'nin maskotu olarak kendi adına marka olarak tescil ettirme hakkı bulunduğunu gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.


Eserlerin Teslimi :

1- Eserlerin her biriBuradan (yeni konu) başlığı altında verilen şablona göre hazırlanıp sadece JPG görüntüsü yüklenerek sergilenecektir. Gerekli görüldüğünde çalışmanın vektörel hali yarışmacıdan istenebilecektir.

Örnek Şablon:


Son aşamada kurumsal kimliğe ve logoya ait diğer materyaller de (antetli kağıt, zarf, kartvizit vb.) konuya eklenmelidir.

Şablonu İndirmek için TIKLAYIN

Foruma görsel nasıl eklenir ? Yüklemek için Tıklayın

2- Yarışma sonuçları sitede açıklandığında, kazanan yarışmacı 5 işgünü içinde hazırladığı tasarımı, istenen özelliklerde yasal olarak kanıt sayılan email yolu ile verilecek email adresine veya cd içerisinde şirket yönetimine iadeli taahhütlü posa yoluyla ulaştırmakla yükümlüdür. Ödül ödemesi ulaşan çalışmanın doğrulanmasına müteakip 5 işgünü içinde yarışmacının göndereceği herhangi bir bankanın IBAN numarasına EFT/Havale olarak yapılacak, başka şekilde (elden, posta ile vb.) yapılmayacaktır.

Yarışma Takvimi :
Yarışma Başlangıç Tarihi : 27.04.2013
Yarışma Bitiş Tarihi : 25.05.2013 (süre uzatılmayacaktır)
Sonuçların Açıklanması : 05.06.2013
Sonuçlar, belirtilen tarihten sonra kamu oyuna Grafikerler.org internet sitesi üzerinden açıklanacaktır.


Ödül : 1. seçilen esere 900 TL ödül verilecektir.

Seçici Kurul : Şirket kurucu ortakları
 

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
Yarışmaya yeteri kadar katılım sağlanamadığından 10 hazirana kadar uzatılmıştır.
Tüm katılımcılara başarılar dilerim.
 

dehr

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2010
Mesaj
69
Tepki
1
Sayın Admin ve yetkli - etkili - sorumlu ...
Her sabah olduğu siteye girdim Bu sabah 08:41 gibi "Bugünkü Mesajlar" neymiş diye baktım. Bu konuyla ilgili de yeni bir yorum var "dı" ne olduğuna baktım. Üyelerden birisi birşeyler yazmıştı. Gün içinde ne var - ne yok diye siteye girdim. O üyenin yazısı yok olmuş... Bu sitenin kurucusu, sahibi, yöneticisi vs. var. Kendi içinde birşeyler paylaşsınlar diye mi kurulmuş bu site? Öyle olsa üye kabul etmezler ve birçok üyesi de olmazdı. Bir üyenin yazdığı yazı siliniryorsa ve neden silindiği ile ilgili bir şey yazılmıyorsa buradaki üyelerin onlar için değeri nedir? Mantık "birisi gider başkası gelir" midir? vs...vs....vs...vs...
 

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
@dehr

mustafacenik isimli üyenin talebi üzerine NG box için hazırladığı çalışmalar ve mesajları kaldırıldı (üye isteği ile),


@dehr

sizin sandığınız gibi yada kurguladığınız gibi bir durum, tutum şu ana kadar olmadı ve olmasına da izin verilmez.

@dehr

bu sarf ettiğiniz ağır bir itham ! Neye istinaden yada dayanarak bunu ifade ettiniz bunu da anlamış değilim,
bir altta bu düşüncenizi kendiniz de zaten çürütmüşsünüz.

@dehr

-----------

Sonuç olarak; sizinde yarışma şartnamesini incelemediğinizi (kelimelerinizi *iyi niyet süzgecimizden geçirerek) anlamış bulunuyorum,
bakın yukarıda madde 5;

5) Eserlerin NG Box Kurumsal Satış Ofisi’nin ihtiyacını karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle, yarışma tekrarlanabilir ya da her aşamasında iptal edilebilir.

bu ve buna benzeş maddeler yarışma bütününü teşkil eden unsurdur.

yarışmaya katılımın az olması nedeniyle yarışma geçici olarak dondurulmuş durumdadır,
İlgili firma olan NG Box Kurumsal Satış Ofisi 'nin yönetim kadrosundan konuya ilişkin bir cevap beklenmektedir,
firma yetkililerinden nihai bir karar açıklaması gelmedi, bekliyoruz, kendileriyle iletişim halindeyiz,
çok yakın bir zamanda konuya ilişkin bir açıklama bu konunun altında yapılacaktır.
(yarışmanın iptalinden ziyade, katılımın üst seviyede olacağı bir tarihte tekrar başlatılması yönünde bir baskımızda bulunmaktadır)

Sayın dehr;202490 ,
ön yargılarınızı sunduğunuz mesajınızda ki sorularınıza umarım cevap olabilir bu açıklamamız.
 

dehr

Üye
Kayıt
7 Mayıs 2010
Mesaj
69
Tepki
1
En sondan;
Ön yargı vs. gibi birşeyim olsaydı konuyla ilgili başkasını karıştırmazdım.
Yarışmayla ilgili birşey yazmadım - sormadım, onunla ilgili sanki birşey yazmışım gibi yarışma maddeleri vs yazmışsınız, onu neden yazdınız anlamadım !!!
Kendi dediğimi çürütmüşüm gibi bir sonuç çıkarmışsınız !!! O da ayrı bir muamma...
Hiçbirşeyi kurgulamadım, o sizin düşünceniz...
O kadar şey yazmışsınız ama mustafacenik isimli üyenin ne yazdığını da tekrar yazmamışsınız. Yazdıklarının ve çalışmalarının mı kaldırılmasını istemişti ?

Kısaca burası ciddi bir site. O zaman silinen - kaldırılan bir yazı vs. olduğun da neden silindi - kaldırıldığı gibi bir açıklama yapılması gerekmez mi?
 
Kayıt
23 Ağustos 2011
Mesaj
107
Tepki
6
merhabalar öncelikle iyi akşamlar dilerim dehr adlı kardeşim konuyu yanlış anlamışsın sanırım özellikle anlatmak istiyeceğim ve altını çizerek söyleyeceğim bir şey varsa rica ederek konulardan acmış olduğum mesajların silinmesini kendim istedim. adminlerden herhangi bir suçlamada bulunman dogru değil, herkesin belirli zorlukla geçireceği dönemler oluyor bunlardan birini yaşamaktaydım ve ailemden yakın birini kaybettim forma senin gibi bakarken sinirimi farkında olmadan buraya aks ettirdim ve yanlış cümleler kurarak burada beni yanlış anlamana yol açtım bu konu için özür dilerim sinirlenerek yada yanlış kelimeler kullanarak konuları farklı yönlere çekmemeni rica ederim bu siteden bir çok arkadaşım olmuştur samimi anlamda görüştügüm ve kardeş gibi bir bağ kurdugum umarım ilerleyen zamanlarda tanışma imkanı buluruz iyi akşamlar
 

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
@dehr


@dehr

Konu hakkında bir bilgiye sahip olmayarak, yaşanan konunun içeriğiyle ilgili sadece küçük bir kesitten
Forum Yönetiminin işleyişini 3. ve 4. kişilerce farklı anlaşılmasına neden olacak yaklaşımınız, ön yargılı bir tutumdur, bunun başka bir şekilde açıklanması kabul edilemez.

@dehr

#dehr isimli üyeden alıntı; “Bu sitenin kurucusu, sahibi, yöneticisi vs. var. Kendi içinde birşeyler paylaşsınlar diye mi kurulmuş bu site? “
Buradaki fikrinizi ve düşüncenizi;
#dehr isimli üyeden alıntı; “Öyle olsa üye kabul etmezler ve birçok üyesi de olmazdı.”
Cevabınızla, siz çürütmüş olmuyor musunuz?
Sorarım size; muamma nerede?

@dehr

Bunu neden öğrenmek istiyorsunuz? Bu merakınızın altında ne yada neler yatıyor ? Neden sorguluyorsunuz?
Neyi ima etmeye çalışıyorsunuz?
Bakınız, Forum Kuralları; madde 25-) Forumun işleyiş ve kuralları konusunda üyeleri bilgilendirmek, forum yöneticilerinin veya moderatörlerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadırlar. Kurallara uymayan ya da gönderdikleri mesajlar ile forum düzenine zarar verdikleri düşünülen üyeler yöneticiler tarafından sistemden uzaklaştırılırlar. Bu gibi durumlarda yöneticilerin üyeleri uyarması ya da bilgilendirmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını üyeler kabul etmiş sayılırlar.

@dehr

İşte bu konuda haklısınız,
Evet burası ciddi bir forum sitesidir. Kuralları, şartları, sorumluluk sınırları belirlenmiş işleyişiyle ve de içeriğiyle
kalitesi tescil edilmiş “En Bilge Forum” ödülünü almış, Türk Forumlarında ilklerin yaşandığı bir topluluğuz biz.
Ciddiyetimizin kaynağı da yönetim anlayışımızdır, şeffaf, ilkeli ve seviyeli tutumumuzdur, size karşı şu an olduğu gibi.



@dehr
Yine burada bilmediğinizi anlayarak forum kurallarını bir daha okumanızı tavsiye ediyorum !!!
Forum Kuralları; madde 25-) Forumun işleyiş ve kuralları konusunda üyeleri bilgilendirmek, forum yöneticilerinin veya moderatörlerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadırlar. Kurallara uymayan ya da gönderdikleri mesajlar ile forum düzenine zarar verdikleri düşünülen üyeler yöneticiler tarafından sistemden uzaklaştırılırlar. Bu gibi durumlarda yöneticilerin üyeleri uyarması ya da bilgilendirmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını üyeler kabul etmiş sayılırlar.


Dün başlattığınız yönetimin kararlarını sorgulama (?) girişiminiz,
her ne kadar tarafımdan cevaplanmaya çalışıldıysa da yine 2. 3. sorularla bunu devam ettirdiniz,
umarım artık devam etmezsiniz !

Grafikerler.org yönetimi sizlerden yani üyelerinden aldığı kişisel bilgileri, verileri, özel iletileri, 2. yada 3. şahıslarla paylaşmaz, paylaşılması konusunda ısrar edilmesi halinde, forum kuralları nezdinde gerekli uygulamayı yapma yetkisini de gizli tutar.

#mustafacenik üyemizin konunun başlangıcı ve seyriyle ilgili açıklamasından sonra;
sizden, yönetime karşı, bir özür açıklaması gelir ümidim hala devam etmektedir.
 
Yukarı Alt