ACER LABTOP ve Wİ-Fİ

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
Site içeriği ile pek uyumlu bir başlık olmadı ama ne yaptıysam beceremedim. belki burada bilenler vardır.

İki temel unsur var

Bunlardan Birincisi
3Com marka kablosuz modemim var.
Wi-Fi aktif halde guvenlik seçeneği olarak WPA-PSK seviyesinde ve TKIP ile şifrelenmiş bir ağım aktif halede çalışmakta.

Diğer Tarafta İkinci olarak yani
Acer Aspire 5520G marka yeni bir labtop bulunmakta
Labtop icerisinde bulunan Wi-Fi ağ kartı ise Atheros AR5007EG
kendi ara yüzü ve windowsun ara yüzünde herhangi bir problem gorunmuyor çalışıyor
Bilgisayar üzerinde kurulu olan işletim sistemi ise orjinar Vista Home Premium.

1.
sorun şu. bu güvenlik etkili ağa bağlanamıyorum.

2.
Deli oldum makine dün kargodan geldi. camdan aşağı atacağım neredeyse.


3.
Modemin wi-fi ayarlarında sifreyi kaldırdığım zaman bağlanıyorum. ama neden güvenlik etkili ağlara bağlanamayayım ki. sonucta ben o ağpıun yöneticisinden şifreyi felan almısım.

bu konuda tecrube edenin arkadaşlar görüşlerişni paylaşırsa sevinirim.
 
Kayıt
23 Kasım 2007
Mesaj
296
Tepki
59
@aDoBe
almıs oldugunuz laptopun sıtesınde modemınızle ılgılı eklentılerı mevcut olması lazım yada almıs oldugunuz satıcıyla yada servisle baglatı kurmalısınız bu konu hakkında sıze genıs acıklama yapmaları lazım
 
Kayıt
23 Kasım 2007
Mesaj
296
Tepki
59
bana kalırsa windows xp yı yuklemenı onerırım vistayı daha once kullanmadıysan cok sorun yasarsın vistanın sorunları say say bitmiyo ben 2 ay mecburıyetten kullandım ama gel bana sor xp yı mumla aradım eskıden windows 98 varken xp sorunları coktu xp ye gercek cok sancılı oldu buda aynı sekılde en az 1.5 - 2 sene daha sorunlarla ugrasır windows ama ben windowsun vistadan sonrakı işletım sıtemı gelınceye kadar kulanmayı pek dusunmuyorum
 

Fatih Çelikhan

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
373
Tepki
4
tavsiyelerin için sagol. birincisi benim sıkıntım modem değim kablosuz ağa bağlanma sorunu.

bende vistayı pek tutmuyorum ama mecburen alışmak zorundayız. şimdiden sorunları bilelimki ilerde bize çok lazım olacak. ha birde bu arada lisansım vista bunu çöpe atmak istemiyorum
 
Kayıt
23 Kasım 2007
Mesaj
296
Tepki
59
Yeni cikan isletim sistemi Windows Vistada Wireless ( kablosuz ag ) baglantisi problemi yasayanlar icin Intel Pro Wireless Yaziliminin Vista uyumlu versiyonunu indirebilirsiniz.
indirdiginiz driver otomatik olarak kurulamayabilir bu durumda driver guncellemesini elle yapmak durumundayiz. yazinin devaminda Wireless baglanti problemi cozumunu okuyabilirsiniz.
uyumlu oldugu modeller su sekilde
Driver Versions:
-Intel® Wireless WiFi Link 4965AGN: 11.1.0.86
-Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection: 11.1.0.86
-Intel® PRO/Wireless 2200BG Network Connection: 9.0.4.33
-Intel® PRO/Wireless 2915ABG Network Connection: 9.0.4.33

buradan indirebilirsiniz yuklemek
icin tiklayin

bugun karsilastigim bir problemde toshiba satellite marka laptop wireless baglantisi kuruluyor ancak sadece yerel aga baglanabiliyordu. ancak kablolu bir sekilde hem yerel hemde internet agi sorunsuz calisiyordu.
laptop icerisinde atheros marka ( asla tavsiye etmedigim ) marka wireless bagdastiricisi bulunuyordu. bu modele ait 07/05/2007 tarihli guncel yazilimi yuklememe ragmen kablosuz ag ile ilgili sorun cozulmedi. ve son care olarak ag baglantilarinda kablosuz ag baglantisina manuel ip atamasi yaparak sorunu cozmus oldum.
bu sorunu yasayanlar kablosuz ag baglantisi ozeliklerinde ip4 seceneginde ip bilgilerini asagidaki sekilde girerek sorunu cozebilirler.
IP Adresi : 192.168.1.43 (43 numarali ip nin baska bir aygit tarafindan kullanilmadigina emin olun aksi taktirde ip cakismasi yasamaniz mumkun)
Alt Ag Gecidi : 255.255.255.0
Varsayilan Ag Gecidi : 192.168.1.1
Dns sunucusu : 192.168.1.1
bu ip ayarlamasi ag gecidi 192.168.1.1 olan modemler icindir ( Zyxel, usrobotics)
airties modemler icin ise
IP Adresi : 192.168.2.43 (43 numarali ip nin baska bir aygit tarafindan kullanilmadigina emin olun aksi taktirde ip cakismasi yasamaniz mumkun)
Alt Ag Gecidi : 255.255.255.0
Varsayilan Ag Gecidi : 192.168.2.1
Dns sunucusu : 192.168.2.1
27.07.2007 problemin manuel driver update yontemi ile cozulmesi.
- oncelikle linkteki adresten intel wireless kartimiza ait win200/xp uyumlu driverini indiriyoruz. (Vista uyumlu driverle problem yasaniyor bu nedenle win2000/xp uyumlu driver ile sorunu cozebilirsiniz)
- indirdigimiz sikistirilmis dosyayi calistiriyoruz. bu isleminin sonunda c:\Intel\wireless 10_5_0… isimli klasore dosyalar acilmis halde geliyor.
- bu klasor icerisindeki “DPInst” dosyasini calistiriyoruz. karsimiza hata mesaji gelebilir. bu mesaji kapatarak bir sonraki isleme geciyoruz.
- Bilgisayarima sag tiklayip ozeliklere basiyoruz. Sistem ozelikleri penceresinden donanim ve aygit yoneticisi secenegine ilerliyoruz. Ag bagdastiricilarindan kablosuz ag bagdastiricimizi sag tiklayip ozeliklere basiyoruz. surucu sekmesinden surucuyu guncellestir butonuna basarak driver yolunu gosteriyoruz. driverimiz c:\Intel\wireless 10_5_0… isimli klasorde bulunuyor.
- islem sonunda bu driver vista uyumlu degil yada driver duzgun sekilde yuklendi sekline bir uyari aliyoruz bu uyariyi kapadiktan sonra bilgisayarimizi yeniden baslatarak baglantimizi kurabiliriz.


vista ile gelen sistem sorunları hakkında

windows Vista her ne kadar internet sitelerinde en az 512 MB ram istiyor deselerde kendi testlerimde gördüğüm kadarıyla en az 2 GB ram gerekli bu kesinlikle şart olmuş eski donanımlarınız var ise eğer 1 yaşını doldurmuşsa bence hiç masrafa girmeyin hemen elden çıkarın ve yeni bir PC alın… Eğer 1 yaşında ufak bir PC sahibi iseniz o zaman size tavsiyem hemen 2GB ram ve en az 80GB lık bir HDD almanızdır. İşlemciniz yeterli performansa sahipse artık Windows Vista ‘ya geçebilirsiniz diyebilirim.
Tabi windows Vista ya geçiş bu kadar kolay değil. Bunun yanında Ses kartınız, ekran kartınız, anakartınız ve dijital TV kartınız gibi aygıtlarınızın windows Vista için sürücüleri var mı diye de bir kontrol etmeniz gerekiyor.. Nasıl kontrol ederim diyorsanız kolay… Mesela Ati Chipsetli bir ekran kartınız var ise http://www.ati.com internet sitesine girip donanımınıın Vista için sürücüsü çıkmış mı bir göz atın… Sonra vista ‘ya geçiş yaptığınızda çalışmayan bir ses kartı ve desteklenmeyen bir ekran kartı ile karşılaşırsanız hiç şaşırmayın…
Windows Vista da RAM en önemli aygıt durumuna gelmiş bunun yanında birde Ekran kartı … Direct X 10 teknolojisi ile beraber gelen windows Vista her ne hikmet ise OPENGL yüklü olarak gelmiyor acaba desteklemiyor mu diye düşündüm evet haklı çıktı OPEN GL desteklemiyor. malesef sanırım kendi teknolojileri olan directX i tekel haline getirdiler… ileri ki günlerde OPENGL ne yapar bilmiyorum haberleri takip etmek içinde http://www.opengl.org internet sitesine girebilirsiniz…

SONUÇTA Windows Vista’ya bugün yarın muhakkak ki geçiş yapacaksınız. yapmak zorunda kalacaksınız da diyebilirim. Çünkü yeni çıkacak olan yazılımlar artık Windows Vista için yazılıyor bugün Windows 98 tamamen tarihe karıştığı gibi yarında Windows XP tarihe karışacak zaten benim düşüncem olarak windows XP Microsoft firmasının çıkartmış olduğu en dandik işletim sistemi diyebilirim Windows ME den sonra en çok hata barındıran ve en çok güncellemesi çıkan sistem haline geldi.. Hatırlarsanız Service Pack 1 ve Service Pack 2 güncellemeleri 200MB ve 250 MB olarak internetten indirdik paketi kurduğunuzda 700MB gibi sistemde yer kaplıyordu incelememiz sonucundan da şunu söyleyebilirim ki bir yama Bir CD kadar büyükse o işletim sisteminde harbiden çok büyük sorunlar var demektir… zaten SP 1 hemen ardından gelen SP2 her ne kadar görsel olarak hitap etmesese Windows Messenger DLL lerinden tutunda çekirdek dosyalara kadar sistemin birçok dosyasında değişiklik sağlıyordu…

Bence ne kadar kısa sürede Vista ya geçiş yaparsanız szin için o kadar iyi olur fakat acele etmeyin en azından sisteminizin yeterliliğini tutatlılığını cebinizdeki parayı birde kullandığınız yazlımların Windows Vista ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin….
Sonuçta kısaca özetlemek gerekirse….. ki
2GB ram DirectX 10 destekli bir ekran kartı iyi bir işlemci …
iyi vistalar:)
Cebinizde iyi miktarda bir para yeni bir sistem almanızda gerekebilir….
Bilgisayar satıcıları ve donanım satıcılarına gün doğdu bayram ediyorlar…
Lisans lanmak için şirketler bence daha fazla para harcayacaklar…
Muhasebe yazılımları ve diiğer LKS, ETA, Tiger, Sekreter programları , günlükler , ajanda programlar vs.. gibi program yazılımcıları için yeni versiyon çıkartıp satmak bol bol satışş…..
 
Yukarı Alt