Adobe Illustrator CS2'de Batch (Toplu işlem) yapmak (ders 1)

Kayıt
29 Ağustos 2007
Mesaj
327
Tepki
7
1- Yeni boş bir sayfa açıyoruz.
Bu açtığımız yeni boş sayfayı bir defaya mahsus olmak kaydı ile sadece Actions Paletine bir tane Action yaratmak için kullanacağız. Bunu daha sonra çöpe atabiliriz.

2-Window>Actions paletimizi açalım. Paletin sağındaki küçük ok ile açılır menüde "New Set" diyoruz. Çıkan pencerede bir isim giriyoruz. Ben "Dönüştürme Seti" dedim. (Zira farklı dosya formatlarına dönüştürecek Action hazırlama avantajımız vardır. (Save for Web´deki ve Export seçeneğindeki tüm formatlar için.)

3-Bu Seti Seçili hale getirdikten sonra yine paletin sağındaki küçük ok ile açılır menüde "New Actions" diyoruz. Çıkan pencerede Aciton´ın ismine açıklayıcı olsun diye "CS2 dosyasını CS´ye Dönüştürme" diyelim.

4- Artık kayıttasınız. Her hamleyi kayıt altına tutacağı için farklı bir işlem yapmayalım, ve "File>Save As" masaüstünde bir yeri gösterelim. Sonraki pencerede, yani "Illustrator Options" penceresi içerisinde ?Version? başlığı altında açılır menüde "Illustrator CS" olarak seçip okeyliyoruz. Ve çıkan uyarı mesajına da okeydiyoruz.

5- Actions Paletinin sağındaki küçük ok ile açılır menüde "Stop Recording" diyoruz ve aşağıdaki gibi bir görüntüde olmasını sağlıyoruz.





6- Action Paletinin sağındaki küçük ok (ne ok´muş be:) ile açılır menüde "Batch" diyoruz.

7-Kaynak ve Hedef klasörlerini aşağıda resime göre yapıyoruz. Ve OK diyoruz. (Masaüstünde önceden yarattığımız bi Hedef klasörü işimizi kolaylaştıracaktır.







Buraya kadar anlattığım CS2 dosyasını CS ye veya başka bir illustrotar formatına dönüştürecek bir yöntemdi.

Aşağıdaki bu 8.maddeyi İllustrotor dosyasını Piksel dosya formatına dönüştürmek için kullanacağız.

8-Save for Web veya Export komutları için ise yani resim haline dönüştürebilmemiz için diğer maddeler geçerli olmak kaydı ile yine önceden bir Action hazırlamamız gerekecek. Bu Action ise 4. maddedekine benzer. Tek fark Save for Web diyeceğiz.

Bu seferde Batch Penceremiz aşağıdaki gibi olmalıdır.



 
Yukarı Alt