After Effect Blur Sorunu

c_H_e

Üye
Kayıt
29 Haziran 2009
Mesaj
3
Tepki
0
öncelikle değerli Moderatörlerden özür dilerim .
yeni üye oldum ve bu konuyu nereye açacağımı bilemedim ama zamnla öğreneeğim :) . Affınıza sığınıyorum.

sorunum şu :
AE4 var bende ve VC den eğitimlere bakarak bişeyler öğrenmeye çabalıyorum, ancak eğitim 5 te bir şey yapılıyor ve ben o ikonu bulamadım
şudur ki : Motion Blur ( layerın üstünde " M " harfi var ve hemen altında "M" harfi var kutucuklu adam onu tıklıyor motion bluru verio ama ben o ikon bulamadım Çıldırmak üzereyim Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

Tekrar Özür diliyerek
Saygılar...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Sorununuzu pek anlamadım , resim ekleseydiniz keşke, fakat aradığınız efektlere benzer efektler zaten effect sekmesinde mevcut.bayadır girmiyorum bilemicem.

Blur olarak şunlar mevcut AE de.Belki o ek bir plug-in falandır.
 

makbulut

Üye
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
3
Tepki
0
Merhabalar...

sorunuzu cevaplamak istedim.

almanyadan katildigim icin bazi terimlerin tam türkce karsiligini bilemiyorum yanlis birsey dersem affola...

elbette bircok plugin le de yapilabilir ama sizin sordugunuz "m" = motion blur yani blür(umarim türkcesi böyledir) after effects hazir olarak sunuyor.

belki versiyondan versiyona veya yazilim dilinden yazilim diline degisiyor olabilir bilemiyorum sebebini ama aradiginiz "m" yuvarlak olan dügme. (ekteki resimde bulabilirsiniz)

dikkat etmeniz gereken su!

yazi grafik vs herneyse kullandiginiz ona blür vermek icin (hizli hareket aninda kendi hesapliyor after effetcs elbette expressions lerle manipule edilebilir vs ama detaya inmiyorum) önce o yazinin veya resmin vs. dügmesine basmaniz gerekiyor.

fakat yukardaki ikinci dügmeye tiklamadikca yapmaz. yani kisaca yukardaki dügmeyede basmaniz gerekiyor ki blürünüzü göstersin...

dedigim gibi türkce terimleri bilmedigim icin yarim yamalak anlatmaya calistim umarim anlatabilmisimdir!zaten resime bakarak anlarsiniz!



saygilarimla!

 
Yukarı Alt