ADOBE Aİ KALİTELİ PDF FORMATINA DÖNÜŞTÜRME

sydidesign

Üye
Kayıt
19 Ocak 2021
Mesaj
3
Tepki
0
ADOBE İLLUSTRATORDE PDF formatında boyutu 2 mb geçmeyecek ve kalitesinden de ödün vermeyecek bir çözüm istiyorum. İllustratorde Export>Export for Screens'dan Pdf kalitesi iyi kaydediyor fakat çalışmanın boyutu yüksek oluyor(6-7 mb). Diğer seçenek olarak normal Save As yapıp PDF formatında kaydet yaptıktan sonra www.ilovepdf.com siteye gidip boyutunu küçültüyorum. Fakat bu safer de kalitesi düşüyor. Ayrıca Photoshopta da denedim. Sonuç alamadım.
Bana hem kalitesi iyi hem boyutu küçük yapabileceğim bir seçenek var mı? Lütfen biliyorsanız yardımcı olun.
 

Dosyalar

Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
607
Tepki
74
Merhaba,

PDF yapmak için "Save As" komutu üzerinden gitmek daha verimli ve kontrollü olabilir.

1,Save Adobe Pdf penceresinde, "Adobe Pdf Preset" satırında "Smallest File Size" satırını seçin.
2,Yine aynı pencerede "Optimize for fast web view" kutucuğunu işaretleyin.
3. Bir de, çalışmanızın artboard'ını doğrudan hedef sitedeki boyutta çalışıp yerleştir. Yani sitede küçültme işlemini yapma.

Bunları bir deneyin bakalım, istediğiniz boyuta inecek mi? Kaliteyi koruyarak daha fazla küçültmek için birkaç yol daha önerebilirim.

Önemli not: Bu önerim, çalışmanızı webde yayınlacaksanız geçerli. Eğer baskı yapacaksanız asla "optimize for fast web view" kutucuğu aktif olmamalı.

Tuncer.
 

sydidesign

Üye
Kayıt
19 Ocak 2021
Mesaj
3
Tepki
0
Merhaba,
Çözüm öneriniz için teşekkür ederim öncelikle. Dediğiniz yöntemi denedim fakat aksi halde PDF boyutu yükseldi. Başka bildiğiniz yolları önermenizi rica ediyorum, iyi çalışmalar.

Sydidesign.
 
Yukarı Alt