Alexa ve Seo İlişkisi

JustinLive

Üye
Kayıt
1 Temmuz 2010
Mesaj
129
Tepki
7
Alexa ve Google arasındaki ilişki pekçok webmaster tarafından farklı şekillerde yorumlanıyor.Bu yazıda Alexa ile Google optimizasyonu arasında doğrusal bir ilişki olmadığını sizlere sunacağız. Öncelikle, “Alexa Nedir?” sorusunun yanıtı ile başlayalım. Alexa internet sitelerinini ziyaret oranlarını yani bir nevi web dünyasının reytingini tutan güvenilir bir servis. Bu servis istatistiklerini “Alexa Toolbar” aracılığı ile tutmaktadır. Bu yüzden Alexa verileri %100 kesin veriler olarak algılanamaz.
Alexa rakamının veya sıralamasının Google optimazsyonuna herhangi bir etkisi yoktur ama Alexa sıralamasının yüksek olması sitenin SEO açısından iyi yerlere geldiğini gösterebilir. Yani, Alexa bir etki mekanizması değil sadece bir göstergeden ibaret bizim için. Alexa’nını önem kazandığı alanlar, reklam ve link satışlarında olmaktadır. Bir sitenin Alexa rankı ne kadar yüksekse o kadar iyi bir fiyata reklam alanlarını pazarlayabilmektedir. Türkiye’deki gazete ve haber sitelerinin galeri servisleri bu yüzden oluşturulan alanlardır. Dikkat ederseniz bu galerideki resimler, ziyaretçiye tek tek sunulmaktadır. Ziyaretçi resimleri tek tek açarak siteye maximum düzeyde sayfa gösterimi sağlıyor ve Alexa değerleri tavan yapıyor.
Biz Alexa değerimizi nasıl attırabiliriz?


  • Öncelikli hedefimiz ziyaretçiyi sitede tutmak olacaktır. Bunun için web standartlarına uygun ve içerik yönünden zengin siteler hazırlamalısınız.
  • İçerikleri birbirleri ile eşleştirmeye özen gösterin. Sitenin içerik sayfasında benzer konuları ziyaretçilerin görebileceği şekilde listeleyin. (SEO açısından da faydalı bir işlem olacaktır. Benzer linklerin sayfa iç yapılanması sağlanır. )
  • Salt içerik yerine görsellerle ve diğer öğelerle zenginleştirilmiş içeriği sunun. Bu sayede ziyaretçi kitleniz daha da kalıcı hale gelecektir.
  • Sitenizde Alexa’nın sunduğu kodları kullanarak, Alexa’nın iconlarını ekleyebilirsiniz veya ziyaretçilerinize Alexa toolbar yükletebilirsiniz. (Ziyaretçiyi zorlamayacak şekilde.)
  • Diğer dillerde yayın desteği sağlarsanız, yabancı hit sayesinde Alexa’nın daha hızlı artabilir.
  • Sitenize Alexa Toolbar kullanan ziyaretçiyi çekin. Genelde webmasterlar Alexa Toolbarı yoğun olarak kullandıkları için, bu işi alt dizininize toplist,ücretsiz dizin kurarak sağlayabilirsiniz. Webmasterların sitenizde dolaşması Alexa değerinizi daha da hızlı arttıracaktır. Eğer kaliteli webmaster araçları sunabilirseniz; Alexanız devamlı artışta olur.
Bu gibi daha pekçok uygulama ile Alexa değerini arttırabilmeniz mümkün; fakat hile ile bu işi kısa yoldan sağlamaya çalışmayın. Bu durumda sitenizin SEO puanı olumsuz etkilenebilir. Alexa’yı arttıran eylemler SEO gücünüzü de arttıracaktır; çünkü ikisi paralel ilerleyen alanlardır. Eğer sizlerin de Alexa rankını arttırmakta kullandığınız legal yollar varsa, yorumlarınızda belirtebilirsiniz. Bol Alexa’lı günler…
 

Djpink

Üye
Kayıt
29 Ocak 2011
Mesaj
4
Tepki
0
Bilmeyen,merak eden arkadaşlar için çok net anlaşılır bir paylaşım olmuş.. Emeğinize sağlık..
 
Yukarı Alt