Amatör işi bir logo :D

cihat..

Üye
Kayıt
28 Temmuz 2011
Mesaj
41
Tepki
0
Aslında dedikleriniz doğru sayın ''Arzu ULUIRMAK'' daha yeni başladım bu işe gün boyu çeşitli şeyler gözlüyorum logo,broşür,afiş vs... ve hangisi benim açımdan yapabileceğim birşeyse onu seçip yapıyorum buna özgü programları tanımaya çalışıyorum tanıdıkça'da birşeyler yapıyorum gözlemlerimde bir hata var belli ki ve bunu deneme yanılma yollarıyla düzelticem bana daha pratik bi çözüm yolu önerebilirmisiniz?
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@cihat..

Öncelikle ağırbaşlı tavrınız ve ne anlatmaya çalıştığımı anladığınız için teşekkürederim. Herşeyi ben bilirim edasıyla bu meslekte başarılı olunamıyor malesef. Ben 15 yıllık deneyimimle hala eksiklerimi göremeye çalışıyorum.

Tabiki size önerilerde bulunabilirim. Dünyaca ünlü markaların logolarını inceleyin, logo tasarımında ilk dikkat edilecek husus logonun basılı olduğu her alanda rahatca okunabilmesi ve algılanabilmesidir. Örnek verecek olursak bir restourant logosunun kürdan üzerine basılı olan 3mm eninde logosunun rahatça okunabilmesidir. Şimdi sizin bu yaptığınız logoyu 3mm enine getirip okumaya çalışın bakalım ne olacak! Buradan yola çıkarak daha anlaşılır, sade ve etkin logotype lar oluşturabilirsiniz. El yazılarından zeminlerden ve efektlerden uzak durmanız gerekiyor, sabırlı olacaksınız yavaş yavaş gelişecek. Logotype firmaya özgü sadece bir karakterden oluşmayan, biraz evvelki üyeninde dediği gibi C harfinin kenarına kontür attım logo oldu tarzındaki düşüncelerden uzak durmalısınız. Bir C harfi çalışacaksanız onu kendiniz çizeceksiniz, baktığımız zaman aaa bu helvetica veya arial demeyeceğiz. Çok şık duran şahsına munhasır bir leke olacak. Umarım anlatabilmişimdir. Tekrar tekrar söylüyorum inceleyin araştırın... Okuyun...
 

cihat..

Üye
Kayıt
28 Temmuz 2011
Mesaj
41
Tepki
0
Öncelikle ben teşekkür ederim sayın ''Arzu ULUIRMAK'' tavsiyeleriniz eleştirileriniz için, dediklerinizi gayet iyi anladım herşey zamana bakıyor :) dediklerinizi hiç unutmayacaım gerçekten önemli şeyler çok saolun bana çok yardımı oldu.
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
@muge sayar

Bizim bu güne dek gördüklerimizin hiçbiri logo değil o zaman o c harfi ve etrafını siyahla çektiği çerçeve logo ise
 
Yukarı Alt