amatör portre çizimlerimden ...

meganne

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
16 Mart 2013
Mesaj
47
Tepki
2



 

logarita99

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
80
Tepki
2
Gözünüzle elinizin koordinasyonu cok iyi, o yüzden bakinca kimin portresi oldugu hemen belli oluyor. Amatör portre cizimlerimi?? ;)
Süperler... Bence kadin muhtesem olmus adi su an aklima gelmiyor. Öteki portrelerda bu kadar Canli yani daha koyu daha keskin olsa onlarda süper degil muhtesem olacaklar...... ( bence )
 

meganne

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
16 Mart 2013
Mesaj
47
Tepki
2
kıymetli yorumunuz için tşkler üstad iltifat ettiniz..karalama yapmayı sevdiğim için portreyi tam bitirmeden yarım bırakıyorum. ilginçtir bu bana daha sanatsal geliyor ! mesela büyük ressamların bitmiş tablolarından ziyade karalama çalışmaları bana çok daha fazla zevk veriyor..gerçek çizgilerin muhteşemliğini ben onlarda görüyorum tablolarda değil..sonra işin içine boya girmiyecek salt kalemle yapılmış olacak. boya vuruldu mu benim bütün heyecanım ölüyor..doğrusu mutlaka budur diyemem tabi ama sadece şahsi düşüncem ve zevkim böyle..
resim tam görünmeyecek tabiri caizse yoklukla varlık arası bir noktada tezahür etmesi lazım..sislerin içinden belli belirsiz görünen bir kadın yüzü..ışığın geliş açısı...dudaklarının aldığı gülümseme..çizgilerdeki yumuşaklık vs..beni büyülüyor..rafaelin sketch lerinden 2 örnek veriyim ne demek istediğim daha iyi anlaşılır..
ben bilinen ünlülerden çizdiğim için tam özgür çizemiyorum. hayalden çizmem çok daha başka olurdu..

 

logarita99

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
24 Ocak 2013
Mesaj
80
Tepki
2
Evet beeee.. Muhtesem değilmi.. Bende çok seviyorum ve böyle hissediyorum tıpkı senin anlattığın gibi.. Işık , gölgeler.. Müthişş gerçektende renk gelince bütün büyü ve heyecan bencede yok oluyor.. Aynen katılıyorum. Ha bu arada kafadan çizmek zorunda değilsin ve zaten bu iyi birşeyde değil. Model bulabilsen bak o kadın figürü ne kadar güzeldi. Veya dışarıda beğendiğin tipleri çaktırmadan fotoğrafını çekip veya kalabalığı fotoğraflayıp.. Ne bileyim teknik o kadar ilerlediki çok beğendiğimiz anlık duruşları veya pozları foto yapabiliyoruz..
 

meganne

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
16 Mart 2013
Mesaj
47
Tepki
2
çok tşkler...uzun yıllardır elime kalem almamıştım. şimdilerde sıkıntıdanmıdır nedir canım sürekli çizmek istiyor..gözlerim yorulmasa sabahtan akşama kadar çizerim o kadar yani...
 

inciveakif

Üye
Kayıt
3 Temmuz 2013
Mesaj
21
Tepki
0
Çizimi hiç bırakmayın. Sizin amatör dediğiniz bu çalışmaları yapabilmek için bir on yılım daha var sanırım.
 
Yukarı Alt