Artist 2012- 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192


TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 17-25 Kasım 2012 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek olan ARTİST 2012 / 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Artist 2012 - 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Prof. Dr. Rahmi Aksungur sanat yaşamı boyunca oluşturduğu heykel çalışmalarından bir koleksiyon ile karşımıza çıkıyor.

Grafik Tasarım Dernekleri Uluslararası Konseyi Icograda’nın Bölgesel Tasarım Eğitimi İşbirliği Programı’nın pilot projesi olarak 1997’de start alan ve dünyanın en prestijli grafik tasarım eğitimi etkinliklerinden biri olarak adından söz ettiren Grafist, Türkiye ve Dünya’dan tasarım öğrencilerini, eğitimcileri ve profesyonel tasarımcıları İstanbul’da buluşturuyor. Koleksiyon Sergisi’nde, Grafist Uluslararası Tasarım Ürünleri Kolleksiyonu’ndan seçilen işler ve etkinliklerden fotoğraflar sergileniyor. Aralarında Shigeo Fukuda, David Tartakover, Dimitris Arvanitis, Alan Fletcher, Anthon Beeke, Anette Lenz, Stephan Bundi, Max Kisman'ın da bulunduğu tasarımcılar Grafist etkinlikleri kapsamında İstanbul’da çeşitli tarihlerde sergilenen işlerin arşivlerinden oluşan geniş kapsamlı bir sergi Artist 2012’de sergilenecek.

Fuarda Pek Çok Sanatçının İşleri Sergileniyor

Artist 2012 - 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, bu sene çok önemli sanatçıların işlerini Tüyap’a taşıyor. Yaklaşık 1000 sanatçının işlerini sergilediği 150 galeri, 30 bağımsız grup sergilerinde 150’ye yakın genç sanatçı fuarda işlerini izleyiciye sunuyor. Bu sene iki farklı salonda açılacak olan Artist 2012 yaklaşık 12.500 metrekarelik bir alanda kuruluyor.

Fuarın diğer önemli sergileri Türkiye’nin önemli güzel sanat fakültesi öğrencilerinin yer aldığı bölümde sergileniyor. Kültür Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Knidos Akademi’sinin genç sanatçılarının işleri görücüye çıkıyor.

Sanat’ı Tartışıyoruz


22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda düzenlenecek söyleşi ve panellere sanatçı, akademisyen, eleştirmen, uzman ve kurum temsilcileri konuk edilecek. 7. Salon “Etkinlik Alanında” tema kapsamında bir çok söyleşi, açıkoturum ve paneller gerçekleşecek. Programın ayrıntıları www.istanbulsanatfuari.com adresinde yakında duyurulacak.


Fuar Saatleri

ARTİST-2012 İstanbul Sanat Fuarı 17-24 Kasım 2012 tarihleri arasında hafta içi ve hafta sonu 11.00-20.00 saatleri arasında, ziyaret edilebilir. İstanbul Sanat Fuarı kapanış günü olan 25 Kasım 2012 Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecektir.

22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı düzenlenmektedir.​

Alıntı yapılan kaynak
 
Yukarı Alt