Aşkın Gözü Kördür T-Shirt Tasarım Yarışması

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89



Kaia’dan T-Shirt Desen Tasarım Yarışması

Young Fashion sloganıyla rahat giyimde modanın adresi olmayı hedefleyen Kaia ilk kez “T-Shirt Desen Tasarım Yarışması” düzenliyor.Aşkın gözü Kördür” temalı yarışmada yarışmacı adayların tasarımlarını Kaia web üzerinden 02-20 Mart 2009 tarihleri arasında yüklemeleri gerekiyor.

Yarışma ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri aşağıdan ve Kaia web sayfasından www.kaia.com.tr’yi tıklayarak edinebilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayınız diyoruz.
Yarışmanın konusu “Aşkın Gözü Kördür”, yarışma ile ilgili bilgiler ise şöyle;

Katılım Koşulları ve Telif Hakları

  1. Yasalarda belirtilen reşit özelliklerine sahipseniz yarışmaya katılabilirsiniz. Yaş değerlendirirken son başvuru tarihi referans alınacaktır.
  2. En çok 3 tasarımla yarışmaya katılabilirsiniz.
  3. Yarışmaya katılmak için www.kaia.com.tr sitesindeki Üyelik Formunu tam ve eksiksiz doldurmalısınız.
  4. Yarışmaya katılan tüm tasarımların her türlü telif, yayın, kullanım ve sergileme hakları tasarım sahibi ile birlikte Uteks Tekstil Pazarlama ve Dış. Tic. Ltd. Şti.’ne ait olacaktır. Bu tasarımlar ve cd’ler Uteks Tekstil Pazarlama ve Dış. Tic. Ltd. Şti.’nin arşivinde kalacaktır.
  5. Tasarımların özgün ve size ait olduğunu çalışmalarınızı yarışmaya göndermekle kabullenmiş sayılırsınız. Aksine bir iddia olması veya üçüncü kişilerin tasarımda hak etmesi durumunda sorumluluk size ait olacaktır.
  6. Hazırladığınız tasarımlarda ticari marka, logo, üçüncü şahısların telif hakkı olan herhangi bir materyali kullanamazsınız.
  7. Daha önceden herhangi bir yarışmaya katıldığınız ve/ veya ödül aldığınız ve/ veya ticari amaçla sergilediğiniz çalışmalarla yarışmamıza katılamazsınız. Aksi durum tespit edilmesi halinde söz konusu tasarımınız koşulsuz yarışma dışı bırakılacaktır.
  8. İlk 3 derecedeki ödüllerin birden fazlasını alamazsınız.
  9. Yarışmayı organize eden Kaia, ödül kazanan ya da kazanmayan, ancak T- Shirt üzerine basımını uygun bulunan eserleri ticari satışa sunacaktır. Bu ticari satış nedeniyle, Kaia ödül kazanan ve dereceye giremeyen tasarım sahiplerine bir ödeme yapmayacaktır.
  10. Yarışmaya eserlerinizi göndermekle şartname hükümlerinin tamamını kabul etmiş sayılacaksınız.
  11. Kaia T-Shirt Desen Tasarım Yarışması Kuralları 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri ile ilgili diğer yasaların ışığında hazırlanmıştır.

Desen Kriterleri


  1. Çalışmalarınızı yalnızca T-Shirt ön yüzüne basılacak şekilde en fazla 35 x 50cm alan içerisinde tasarlamalısınız.
  2. Yarışmaya gönderdiğiniz çalışmaları Adobe Freehand, CorelDRAW veya Adobe Illustrator… gibi bir vektörel programda ya da Adobe Photoshop gibi pixel tabanlı bir programda 300 DPI olarak hazırlamalısınız.
  3. T-Shirt baskıları tek renkli kumaşlara yapılacaktır. O nedenle, seçtiğiniz zemin düz ve tek renk olmalıdır.
  4. Çalışmalarınızda en fazla 4 renk kullanmalısınız, yani geçiş renkleri ve fotoğraf olmamalıdır.
Dosyaların Yüklenmesi

Tasarımlarınızı bir isim belirleyerek 1200×1200 pixel ölçülerinde, jpeg yada gif dosya formatında www.kaia.com.tr sitesine üyelik formunu doldurarak 20 Mart 2009 tarihine kadar yüklemelisiniz.


Yarışma Takvimi

Tasarımların Gönderilmesi:

Tasarımlarınızı en geç 20 Mart 2009 saat 17:00’a kadar www.kaia.com.tr adresine üye olarak yüklemelisiniz. (Seçici kurulu, finale bıraktığı eserlerin yüksek çözünürlüklü ya da vektörel formatını, tasarım sahiplerinden isteyecektrir.)

Sonuçların Açıklanması:

Dereceye giren eserler 10 Nisan 2009 tarihinde 17:00’da Kaia web sitesinden duyurulacaktır.


Ödüller

Birinci: 2000 TL
İkinci: 1500 TL
Üçüncü: 1000 TL

Jüri

Jüri üyeleri 15 Ocak 2009 tarihinde açıklanacaktır


Değerlendirme ve Sonucun Duyurulması

Yarışmaya gönderilen tüm tasarımlar , yalnızca jüri üyelerinin özel şifreyle girebilecekleri web adresinden incelenip ön elemeye tabi tutulacaktır. Daha sonra puanlama sistemi başlayacak en çok puan alan 100 tasarım üçüncü tura geçecektir. Seçilen 100 çalışma arasından 20 eser finale kalacak ve web sitesinden sergilenecektir. Final değerlendirmesi ile ödül almaya hak kazanan tasarımlar belirlenecektir.

Sonuçlar “Seçici Kurul Değerlendirmesi” tamamlandıktan sonra www.kaia.com.tr web sitesinden 10 Nisan 2009 tarihinde 17:00’da açıklanacaktır.

Dereceye giren katılımcılara ödülleri Nisan ayı içerisinde belirlenencek bir tarihte verilecektir.


İletişim

Yarışma Raportörü: Aylin Uysal- Kaia Y.K.Ü
Telefon: 212 623 27 00
Fax: 212 623 22 19
Adres: 1891 Parsel Has Sanayi Sitesi C- Blok Hadımköy- İstanbul
E posta: yarisma@kaia.com.tr
Web: www.kaia.com.tr
 
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
1.085
Tepki
62
Evet bu yarışmaya katılabiliriz...

Paylaşımın için teşekkürler kardeşim.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Yarışmayı organize eden Kaia, ödül kazanan ya da kazanmayan, ancak T- Shirt üzerine basımını uygun bulunan eserleri ticari satışa sunacaktır. Bu ticari satış nedeniyle, Kaia ödül kazanan ve dereceye giremeyen tasarım sahiplerine bir ödeme yapmayacaktır.
benim tasarımım ödül kazanmadı dereceye giremedi ama adamlar bunu ilerki yıllarda satışa sunabilecek bence bu adamlar kendileri çok zeki zannediyorlar
 
Kayıt
9 Ocak 2009
Mesaj
3
Tepki
0
@Fatih Coşkun

Neredeyse bütün yarışmalarda böyle değil mi zaten? Bu sözünüz daha çok sayısal lotoyu kazanamayıp yatırdığınız parayı istemeye benziyor. Ödül için yarışıyoruz, bir şekilde emeğimizi kullanma hakları da var. Birinci olup da 2000 tl'yi yemek güzel olurdu ama dereceye giremeyince de kullansınlar tasarımımı, helali hoş olsun.
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
@Uğur KIRAN

ödül için yarışıldığı doğru sayısalda giden sadece paranız ama burda emeğinizde var ödel kazanamayabilirim ama yaptığım çalışma bana özeldir
ve benim çalışmamdan para kazanacaklarsa benide görmeleri lazım değil mi?
 
D

Damla Albayrak

Misafir
Elbette herkes farklı düşüncelere sahip fakat ben Fatih Bey'in görüşlerine tamamen katılıyorum. Haklı... Bakınız Taç'ın desen yarışmasında da dereceye giremeyen eserlerden üretime geçme istekleri olursa 1.000 TL karşılığında telif haklarını satın alabileceklerini belirtiyorlar. Fatih Bey'in belirttiği gibi çok zeki yarışma düzenleyen. Eğer öyleyse İlk üçe toplam 4.500 TL verip katılanlardan sadece 100 kişinin tasarımını bedava kullansalar dahi 4.500 TL diğer tasarımcıların haklarından elde edilen paranın çooook küçük bir kısmı oluyor. Kendi bünyelerindeki birkaç tasarımcıyla yarışmak yerine Türkiye'nin her yerinden farklı fikirler ve tasarımlara sahip olmak daha avantajlı geliyor. 2.000TL almak tabikide hoşuma gider emeğimin karşılığını aldığım için. Kazanamadığım için para alamamış olacağım zaten, zamanım, emeğim boşa gitmiş olacak bir de üstüne tasarımımdan para kazanmalarını mı izleyeceğim? Ben şahsen bu tarz yarışmalara katılmıyorum. Kazanamadığımızda tasarımlarımızın gizli kaldığı hatta geri teslim edildiği yarışmalar var.
Herkese saygılar.
 
Kayıt
2 Aralık 2008
Mesaj
106
Tepki
0
Yaptığımız iş her ne kadar bizim gelir kaynağımız olsada, bu bir yarışma kendinizi ispatlama adında..Biz bir bakıma sanat yapıyoruz çünkü, ve bunuda her zaman ticari yola vurmamak gerekiyor diye düşünüyorum ben..Zaman zaman da olsa, isim yapmak, cvlerimize extra bir şeyler katıp farklı konumlara çıkmayıda hedeflemeliyiz..
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
İsim yapmak yada cv lere bişeyler eklemek zorunda değilsiniz siz işinizde gerçekten başarılıysanız çoğu yerden cv bile istemezler sizden bu bizi burda böyle tabi büyük şehirlerde farklı olabilir.

Yinede hakkımı yemelerine isim yapmak cvlere eklemek adında izin vermem
çünkü kendi bünyelerinde bir grafiker varsa onun maaşı zaten 2000 lira falandır
ama adamlar burda 100 lerce örneği sadece 4500 tl ye mal ediyorlar.
Sizcede bu yarışmanın altından kötü kokular gelmiyor mu?
 
Yukarı Alt