Bayan Cilt Güzelleştirme (Photo Retouch)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
Boş zaman değerlendirmesidir.

Orijinal:

Aşama 1:

Aşama 2:

Aşama 3:

Aşama 4:

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
28
gayet başarılı. değişik bir tekniğiniz var aşama aşama kaydettiğinze göre. işin gerçeği merak ettim tekniğinizi hakan bey bilgilendirirseniz çok sevinirim.

zynp

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
99
Oldukça güzel bir çalışma olmuş. Keşke kaşın altındaki kısımlarada bi el atıverseydiniz. Gerçi konu bayan cilt güzelleştirme, hani o kısımda yapılsaydı çok daha güzel olurdu düşüncesindeyim. :)

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Tepki
716
gayet başarılı. değişik bir tekniğiniz var aşama aşama kaydettiğinze göre. işin gerçeği merak ettim tekniğinizi hakan bey bilgilendirirseniz çok sevinirim
Teşekkür ederim beğeniniz için, aslında evet rötüşlerde görsellere kendimce geliştirdiğim ve adına iyileştirme filtresi dediğim birkaç yöntemim var.
Bunları o sebeple aşama aşama eklemiştim.
Aslında rötüşde en önemli norm görselin çözünürlüğünün çok yüksek kalitede olmasıdır, mesela 30BM lik .tiff bir görsel size kendinizi geliştirmede çok önemli avantajlar ve vaatler sunar.
Benim görselimin çözünürlüğü berbat olduğu için çalışmaya pek bir müdahalem olamadı.
En önemlisi kaliteli bir dokudan mahrumdum.
Her neyse.
1. aşamada çalışmanın ışık değerlerini ayarlıyorum çünkü görselin ışık değerleri hatalıysa -mesala çalışma aşırı karanlıksa- ya da çalışmanın keskinliğinde hata varsa -mesela çalışma flu ise- o cildi istediğiniz gibi iyileştiremezsiniz ve bu sağlıksız bir tutum olur.

2. aşamada ciltte yüksek değerdeki sorunları gideriyorum, bunu yaparken PShop daki iyileştirme araç takımını kullanıyorum.

3. aşamada ciltteki ışık değerlerini ve dokuyu fazla öldürmeden, cilde yumuşak bir ton kazandırmaya çalışıyorum.

4. aşamada ise göz,kaş,kirpik,dudak gibi organizasyonların ışık,keskinlik,tonlama gibi değerlerini iyileştirmeye çalışıyorum.

Püfler:
a) Rötüş etütü yapmak istiyorsak kendimize yüksek çözünürlükte bir görsel temin etmemiz yararımızadır.
b) Rötüş araç takımını kullanırken doku işlemlerinde kaynak ve hedef dokuların ışık ve alan şartlarına kesinlikle dikkat etmek reellik açısından gereklidir.
c) Reelliği yakalayabilmek adına daima makul ışık şartlarını ve cisimlerin doğa renklerini taklit ve temin etmemiz yine yararımızadır.

Emeğine sağlık Hakan, bu arada gözler dikkatimi çekti yeşil iken mavi olmuş
Evet Yaşar abi, bayanın gözlerine biraz hareket katmak istemiştim :) Teşekkür ederim.

Oldukça güzel bir çalışma olmuş. Keşke kaşın altındaki kısımlarada bi el atıverseydiniz. Gerçi konu bayan cilt güzelleştirme, hani o kısımda yapılsaydı çok daha güzel olurdu düşüncesindeyim
Teşekkür ederim zynp hanım, haklısınız o kısmı sizin mesajınızı okuduktan sonra farkettim.
Gözümden kaçmış, artık onu da kuaförde hallettirsin :)

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Tepki
28
bu ışık işini öğrendiğim çok iyi oldu. :D gerçekten güzel bir teknik. ayrıntıları düşünmek her zaman bir adım önde başlatır.

Yukarı Alt