beach life kapak tasarımı 02

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Arkadaşlar kusura bakmayın ama birşey soracağım. Başaran Ulusoy'un 1 tane mi foroğrafı var koskoca internette? Yarışmaya katılan arkadaşlar biraz daha araştırmacı olursa artı puan sağlar görüşündeyim..
Herkese başarılar.
 

designerof

Üye
Kayıt
14 Haziran 2010
Mesaj
10
Tepki
1
Size katılmıyorum. Araştırmacılıkla ilgili bir durum değil. Daha önce kullandığım resimdi. Aynısını kullandım. Başka resimi olsa ne olacak ki? Önemli olan kişiyi vurgulamak.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Herkes aynı fotoğrafı kullanmış. Resim değil. Fotoğraf. Bir tasarımcı aynı zamanda araştırmacı olup farklı dizaynlar uygulamalıdır. Önemli olan kişiyi vurgulamak diye herkes aynı fotoğrafı kullanırsa ozaman önemli olan dergi ismini vurgulamak. Herkes aynı fontu ve logotype'ı kullansın. Herkes aynı arka fonu kullansın... Değil mi?
 

designerof

Üye
Kayıt
14 Haziran 2010
Mesaj
10
Tepki
1
Fotoğraf / resim polemiği yaratmaya gerek yok. Farklı dizayn uygulamak bir tasarımcının görevidir elbette. Farklı "fotoğraf" bulmak değil. Aslolan tasarımsa eğer aynı font ve aynı logotype ta kullanılabilir. Tasarım sadece font ve logotype tan ibaret değildir. Bunu sizin biliyor olmanız gerekir. Polemik yapmaya gerek yok. Eleştiri yapabilirsiniz tabiki. Ancak eleştiri yermek demek değildir. İsterseniz birkez daha yazdıklarınızı okuyunuz... Yine de bir meslektaşım olarak "yorum"larınız için teşekkür ederim.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Bir ajansta çalışıyorsunuz. O ayki bir olayı dergi kapağına yansıtacaksınız. Piyasada onlarca rakibiniz var. Dergi kapağında tüm firmalar aynı resmi kullanmış. Ve tabii siz de. Derken editörünüz size soruyor. neden diğer dergilerle aynı fotoğraf?
"farklı fotoğraf bulmak benim işim değil." diye cevap veriyorsunuz. Sonuç ne olur sizce?
herneyse.....
Başarılar...
 

designerof

Üye
Kayıt
14 Haziran 2010
Mesaj
10
Tepki
1
Neyse diyerek geçiştiriyorsunuz ama... eğer gerçekten bir ajansta çalışıyor olsaydınız, "eğer bir ajansta çalışıyorsanız" diye bir cümle kurmazdınız... ayrıca ; 1- zaten istanbulda izin alınmadan kurumsal işlerde habersiz fotoğraf kullanılmaz. 2 - ayrıca kimse size neden aynı resmi kullandın demez (bkz: gazete ve dergiler... herkes aynı resmi kullanır) 3 - istanbuldaki ajansların, taşradaki ajanslar arasında çok fark vardır (taşra'yı küçümseme anlamında kullanmıyorum bunuda kullanmayın lütfen...) 4 - neden bu kadar büyüttünüz? 5 - cevapsız hiçbirşey yoktur... 6 - sevgiler...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@designerof
izinsiz fotoğraf kullanılmaz mı istanbul'da? Bu istanbul'a özgü bir kanun mu? Bir haber yapacaksınız. Bir toplantı olmuş. Fotoğraf çekiyorsunuz. Salon 500 kişilik. herkesten tek tek izin mi alacaksınız haberin fotoğrafını koymak için? Haber değeri taşıyan bir fotoğrafı kullanmak ne zamandan beri yasak? Enteresan...
Burada söz konusu olan yaratıcılık. İşin kolayına kaçıp herkesin kullandığı fotoğrafı kullanmak değil. Hiçbir rakip dergi veya gazete, güncel bir haberde aynı fotoğrafı kullanmaz. Aynı şirketin değişik kurumları kullanır. Rakip firmalar aynı anda fotoğraf çekse bile açıları farklıdır ve doğal olarak farklı fotograflardır. Ve bu durumda siz diğer katılımcılara rakip bir dergi tasarlıyorsunuz.
Bu tür yarışmaların amacı sadece fotoğrafı sayfa üzerine yerleştirmekten çok, kendinden de birşeyler katmaktır. Diğer tasarımlardan farkım olmasa da olur, nasıl olsa kimse soramaz ve eleştiremez derseniz o ayrı tabii..
iyi geceler dilerim size.
 

designerof

Üye
Kayıt
14 Haziran 2010
Mesaj
10
Tepki
1
Lütfen söylediğinizle çeliştiğinizi kabul edin. benim söylediğimi evirip çevirip laf kalabalığı içinde tekrar bana söylemişsiniz. Ve bu konuyu kapatalım... Bu benim tasarımım. Beğenip beğenmemek size kalmış.
Not: (Birçok gazete ve dergiye baktiğınızda, hep aynı fotoğrafı ve (belki) farklı yorumları görürsünüz... (aynı haberden bahsediyorum) bu sebeple birçok gazete ve dergide konu aynı ise genelde de aynı fotoğraf görünür. ayrıca istanbula özgü bir konudan bahsetmiyorum. lğtfen daha önce yapmadığınz gibi dikkatle okuyunuz... "kurumsal firmalarda" oldugunu belirttim. sizin bahsettiğiniz konuyla ilgili bir iddiam olmadı. Ayrıca sizin tabirinizle "Hiçbir rakip dergi veya gazete, güncel bir haberde aynı fotoğrafı kullanmaz." demişsiniz.... Oysa hepsi aynı fotoğrafı kullanır... lütfen bu konuyu uzatmayalım... Tasarımıma verdiğiniz değere teşekkür ederim... Ve son kez sevgiler sunar iyi geceler dilerim... :)
 
Yukarı Alt