benden bir kampanya afişi daha :)

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Makelin kazandıran seçenekleri yazısında makelin biraz daha büyük yazılarak dikkat çekici olmasına hiç gerek yoktur. Lakin burada dikkat çekilmek istenen makel değil kampanyadır.

Puzzle renkleri bence gayet güzel olmuşlar. Tasarımdaki renk ile farklı olmaları Dikkat çekici olmalarını sağlamış ve mesajı daha ön plana çıkarmıştır. Ayrıca aşağıda kullanılan puzzle parçaları ile de renkleri gayet uyumlu duruyor.

Puzzle parçalarının birbirine tam olarak oturup oturmaması çokta önemli olmasa gerek. Sonuçta bu afişe bakan kişi veya eline alan kişi puzzle parçalarını kesip birbirine monte etmeye çalışmayacaktır. Hatta oturup oturmadığına bile bakacağını sanmıyorum.

Göze hitap eden başarılı bir çalışma. Elinize sağlık.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@Serkan Baysal


Yorumun için teşekkürederim...

Puzzle parçalarının renkleri ile ilgili bir açıklama yapayım istedim...

Arkadaşlar bu afişte bir anlatım, bir fikir var, çalışmayı büyüterek puzzle lar oturuyor mu oturmuyormu bakmak yerine, çalışmadaki fikir üzerinde yorum yapılmasını beklerdim... Uygulama çok önemli değil şu aşamada çünkü bunun sadece bir eskiz olduğunu yazdım çalışmanın üzerine... (Hala puzzle nin oturmadığını düşünmüyorum ki oturması da gerekmiyor)

firma isminin puntosuna gelince, zaten aşağıdaki kurumsal dalganın içerisinde kocamaaan kırmızı bir firma ismi bulunuyor. Yukarıda tekrar vurgulamak yanlış olurdu...

Puzzle renklerine gelince...

Çalışmada puzzle parçalarını birleştirerek hediye ürünlere bir köprü kuruluyor... Hediye ürünleri alabilmek için, yukarıdaki puzzle içindeki ürünlerden almak gerekiyor (anahtar ve grup priz) bunu benim anlatmam için puzzle renklerini aşağıdaki puzzle renkleriyle aynı tutmam gerekiyordu...

Vermek istediğim mesaj : Bu ürünleri alarak yavaş yavaş hediyeleri kazanma fırsatı yakalayın...

Çalışmanın açıklaması budur.

Saygılarımla...
 
U

User

Misafir
görsellerle hedefe gitmeyi bende cok sever ve uygularum. çalışmaya gelince kullanmış oldugunuz yazı karakterleri görselelre uymamış. tipografik 1 havayla vurgulasaydınız yazıları bence cok daha harika olurdu. puzzle konusundada adobeye katılıyorum. yukarda cizmiş oldugunuz puzzle yanlış. hemen izah edeyim sag alt köseye 1 puzzle daha gelmesi lazım. o sag alt köseye gelen puzzle nin sekli zaten orda cıkmış. ve yanlış. elinize saglı. basarılar.
 
Kayıt
20 Eylül 2008
Mesaj
10
Tepki
0
bu calısmaya serkan baysal abım tarafından goz atma ımkanı buldum.. verılmek ıstenen mesaj gercekten en ıyı sekılde tuketıcıye ve kampanyayla ılgılenenlere verılmıs .. ıste budur dedıgım olay Bıkac 3 boyutlu adamın yol yapıp objelere ulasması :D baska bısey demıyorum olay kısılere bukdar guzel anlatılır .. emegıne saglık grcekten cok cok ıyı bır calısma olmus ;)
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
@aytunc42356

Aslında bizim site olarak bir prensibimiz var, güzel olmuş veya olmamış gibi yorumları çok benimsemiyoruz...

Sizce nasıl bir çalışma olmalıydı.. Siz olsaydınız bu kampanyayı nasıl anlatırdınız.. Lütfen fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Saygılar
 
Kayıt
18 Aralık 2007
Mesaj
465
Tepki
5
"Makel in kazandıran seçenekleri" yazısında "Makel" kırmızı logo şeklinde ve de yazı da mor un tramı yerine sarı olsa idi daha hoş olurdu bence... Üst kısımdaki Puzzle parçalarına da biraz kabartma efekti fena da olmazdı sanırım... Bir de, neden "Puzzle" ürünle pek bağdaştıramadım açıkçası...
 

mete meral

Üye
Kayıt
12 Eylül 2008
Mesaj
74
Tepki
0
makelin kazandıran seçenekleri yazısında makelin kendi yazı font u kullanılırsa biraz daha iyi olmazmıydı acaba??
 
Yukarı Alt