Beni Bu Mesleğe Alıştırın..!

Eleanora

Üye
Kayıt
13 Eylül 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Bakın.. Nerden bulaştım hangi kafayla bulaştım bilemiyorum ama sonuçta kazandım ve matbaa bölümü grafik tasarım öğrencisiyim şimdi bana neyin daha çok faydalı olucağını hangi programları kullanmamın yararlı olucağını söylerseniz pek bi mutlu olurum.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba, öncelikle Türkçe'yi düzgün kullanarak başlamalısınız "olucağı" değil "olacağı" olmalıdır, sonrası zaten sırasıyla olur gider...
 

Eleanora

Üye
Kayıt
13 Eylül 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Coreldraw programı zaten yüklü artık onlara bakarım. Sen de gittin onca lafın için de bi ona takıldın ya helal olsun maksat da laf olsun sen daha Türkçesi bozuk liseli görmemişsin hadi eyvallah.
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Liseli olmak yanlış yazmak veya yanlış telaffuzlarda bulunmak ayrıcalığı mıdır?
İlk önce bunu bir açıklığa kavuşturalım dilerseniz...

Ayrıca, sadece o kelime değil yanlış yazmış olduğunuz "nerden" değil "nereden" demelisiniz...

Şimdi belki bu söylediklerim sizi çok ilgilendirmiyor ama bir matbaa ve grafikle uğraşacak öğrenci olduğunuzu düşündüğümüzde, ileride çok ilgili olacağınızı yaşayıp göreceksiniz....
 

İsmail ÇOBAN

Grapiksel
Bronz Üye
Kayıt
12 Mart 2010
Mesaj
1.452
Tepki
44
@danisman

Evet arkadaşımıza katılıyorum. Ne müşterilerle karşılaşacaksın 1 harf den işi teslim ederler ;) matbaa ya borçlu olursun ;)
 

Hüseyin ALPALTUN

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
6 Ocak 2012
Mesaj
659
Tepki
28
yanlış anlamayında sanki seçiminizden pişman gibisiniz. eğer ğişmansanız hiç yapmayın derim bu mesleği. yoksa her zorlukta nerden bulaştım ben bu mesleğe gibi laflar edersiniz.
 
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
168
Tepki
26
Türkçe'yi düzgün kullanmak mesleğinizde teknik olarak size faydalı olacağı gibi vizyonunuzun da gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Sorunuzun cevabına gelince... Sektörde karşılaşacağınız tüm yazılımları kullanmanızı tavsiye ederim. Genelde kullanıcılar sadece bir yazılımda kendilerini geliştirir ve diğer yazılımlardan uzak kalırlar. Aslında her yazılımı çok iyi derecede kullanabilirsiniz, hepsinde uzman olabilirsiniz, daha önünüzde uzun yıllar var. Size tavsiyem öncelikle olmazsa olmaz Adobe Photoshop arkasından vektör tabanlı Adobe Illustrator, CorelDRAW sonra da sayfa düzenleme için mutlaka Adobe Indesign öğrenin. Bunların yanında QuarkXpress ve Adobe Freehand ile pratik yapmayı da ihmal etmeyin. Ayrıca Adobe Acrobat Pro, Enfocus Pitstop, Fontlab gibi yazılımlara da mümkün olduğunca vakit ayırın... Bunların dışında RIP yazılımları, tramlama sistemleri, font yönetimi, renk yönetimi gibi her grafikerin önemle üzerinde durması gereken konuları sakın atlamayın.
 

Mehmet ÖZDEMİR

Grafik Tasarım
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
984
Tepki
243
Yaşınız daha çok küçük, bu bir gerçek...

Önünüzde çok uzun bir yol var buda bir gerçek...

Bu işi öğrenmenin eğlenceli ve zorlu yolları karşınıza çıkacak buda apayrı bir gerçek...

Öğrenebileceğiniz bir çok program var, zor yada kolay. Tercih size kalmış...

Tasarımcı olmak için uygun program yada programların seçilmesi tabi ki çok önemli. Örneğin; Corel DRAW, Illustratör, PhotoShop bir tasarımcının takım çantasında mutlaka olması gereken programlardan sadece bir kaçı.

Tasarımcı olmak demek; yenilikleri araştırmak, kendini sürekli geliştirmek, çevresindeki aynı işi yapanlardan farklı çizgilerde tasarımlar yapmak demektir. Bir kartviziti dikdörtgen değil de kare yada yuvarlak yapmak kendini geliştirmek için atılan küçük bir adımdır.

Örneğin yapılan bir afiş tasarımda kullanılan metinlerin düzgün ve akışkan olması çok önemlidir. Neresinde hangi kelimeyi, hangi sloganı kullanabilmek çok önemlidir. Yazım hataları, kelimeleri yazarken harfleri eksik yazmak, bir kaç satırlık metinlerde, cümlenin nereden bölüneceğini bilmeliyiz. Acaba buradan sonrasını alt satıra eklesek okuma bozukluğu çıkar mı diye düşünmemiz lazım.

Kısacası; tasarımda bir harfte önemlidir, bir programı profesyonel olarak ta kullanmak önemlidir.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Açıkçası konuyu açan arkadaşa çok teşekkür etmek isterim. Neden derseniz başlık altında kendim için de çok yarayacak bilgiler ediniyorum...

Yolunuzda başarılar dilerim...
 
Yukarı Alt