Bilgisayarim Boğuluyor. Ayrica İşlemci Önerisi Dizüstü

Ceth

Üye
Kayıt
23 Ekim 2013
Mesaj
14
Tepki
0
3.4 ghz amd işlemci 512 mb ekran karti ddr3 ram 4 gb özellikli masaüstü bilgisayarimin bazi bilgisayarlara göre çok boğulduğunu farkettim. Sizce bunun nedeni ve çözümü nedir?

Ayrica İdeal,pahalı olmayacak bir dizüstü pc için marka,kaç ghz işlemci ve cache vs. yeterli önerilerinizi bekliyorum.(grafik programlari ve ivir zivir için)
 

ioz

Üye
Kayıt
4 Mart 2014
Mesaj
13
Tepki
1
bu yazdıklarınızı şöyle tercüme edeyim. akalım bundan bir sonuç alınabilir mi ?

3400 devir lik motoru olan 512 metreyi gösterebilen camlarıyla görüş 4 litre deposu olan arabamla çok hız yapamıyorum.

önerim i5 4. nesil işlemci 8-16gb ram, 3d çalışacaksanız ek bir ekran kartı düşünülebilir. ama intel 4. nesilde grafiklerde gayet yeterli seviyeye geldi. yine çalışmalarınıza bağlı olarak 120GB ssd işletim sisteminiz için ek olarak 1-3 TB da depolama için diskler alınabilir.

i5 4670 tek çekirde performansı olarak en iyi seçimdir. uygulamalarınız çok çekirdek çalışan ve çalışmayanda en iyi seçim olabilir.
8-16gb ram çalıştığınız grafiklerin kapasitesine göre seçilebilir.
ekran kartı 100$ ın altındaki tüm ürünler tamamıyla işe yaramaz. işlemcideki zaten o kadar iş yapabilir kapasitede sayılır.
bu yüzden 150$ ve üzeri ekran kartı alın.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Aslında gerçek hayatta bu rakamların çok önemi yok dostum. Bir laptop alıyorsan ondan hız ve stabilite değil sadece mobil olmanın getirdiği kolaylıkları beklemen lazım. Uygun fiyatlarda laptoplarda düzgün çalışmayı unutmak en önemli şart. He olacağın en iyisi ne diyorsanız Macbook pro alabilirsiniz ama uygun olanların ekranı 13". Sony vaivo bakabilirsiniz fiyatları uçukda olsa en azından ekranları kalitelidir. Yada monster ve Hp'nin çıkardığı laptop iş istasyonlarına bakabilirsiniz. Ama bunların en uygunlarının 2500, 3000 Tl civarında olduğunu unutmamak lazım. Laptop bütün teknolojiye rağmen sadece mobilite anlamında kullanılabilecek bir cihaz.
 
Yukarı Alt