Blursuz Desenler Dilegiyle

Syskey

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Photoshopta desen çalışan arkadaşlara bi iki tavsiye.

Arkadaşlar çalışıp bitirdiginiz desenleri daha sonra küçültme büyültme ihtiyacı duyabilirsiniz.Nitekim mesleğimizde duyulurda çoğu zaman.Bunu yaptığınızda photoshopta ince bi ayarimiz mevcut eger bu ayar yapili degilse desenimizin her bir köşesine bluru konduruverir degerli dostumuz photoshopumuz.Bu ayar yapildiginda blur derdinden kurtulumus oluruz.Bu ayar sudur. Ctrl+K ile preferences penceresi acilir.Bu pencereden interpolation bölümü Nearest Neighbor(Faster) olarak degistirilir.Bundan sonra yapacaginiz büyültme ve kücültme gibi islemlerde kesinlikle blurlama olmayacaktir.Photoshop aletlerinde tüm anti-aliased seceneklerinide deaktif yapmamiz sarttir.Yoksa blursuz calismaniz gereken desenlerde kullandiginiz aletten blurlu bisiyler fiskirabilir.Birde path cizdikten sonra path penceresi optionsundan Fill Subpath diyiniz.Gelen penceredeki anti-aliased seceneginide deaktif yapınız.Tüm bu blablalardan sonra desenimizin blur ile bozulmasi imkansiz hale gelir.Blursuz Desenler dilegiyle.:cool:

Ek olarak İmage=>Adjust=>Threshold secenegide blurlamayi 0 lamaya yarar.Ama sakın RGB de yapmaya kalkmayin.Renkleri ayrilmish kanallarda işe yarar.
 
Kayıt
4 Mayıs 2008
Mesaj
26
Tepki
0
paylaşım için teşekkürler :)

photoshop da desen çalışabilmemiz için ayarlarımız nasıl olmalı. mesela bir desen açtık image size da ne gibi değişiklikler yapmak gerekir,bunun gibi ince ayarlar dan bahsedersen sevinirim.
 

Syskey

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Aslında image size da ince ayarlar falan yapmamiza pek gerek yok.Yalniz standartindan bahsedeyim umarim yeterli olur.

Herhangi bir desen çalışırken Resolutionumuz 254 pixel/inch 'de kalabilir.Dosyanin kapladigi yer acisindan yararli olacaktir ve tabiki en önemlisi performansi düşük bilgisayarlarda dosya boyutu işin çalışma hızına etki açısından oldukça önemlidir.Ben bugune kadar yaptigim binlerce desende hicbir sikinti yasamadim.Rahat olun ideal bir Resolutiondur.Yalniz şöyle bişiyde var ki öyle desenler olur ufaciktir ortalama 3,5,7 vs. vs. Bu tarz desenleri eger vectorel bir programda biteremiyorsaniz ve photoshopta yapmak istiyorsaniz Resolution bölümünü mümkün mertebe yüksekte tutmaya çalışın.Kirtiklaşmaya imkan tanımamak açısından.Yoksa sıkıntınız olur kırtıklaşma konusunda.Tabi bu ufacikin deseninizde tramlama yapmaniz gerekiosada manuel olarak tavsiyem ne yapin edin sadece trami photoshopta geri kalan kismi vectorel bir programda bitirip son haline getirin.Şayet Resolution arttirildikça manuel tramlamada sıkıntılar yaşıyacaksınız.

Başkadar image size derken türetebilecegim bişiy gelmiyor aklima.Sorunu yazdiginda cevabini yazarim.
 
Kayıt
4 Mayıs 2008
Mesaj
26
Tepki
0
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim, biraz bu konuda acemi olduğum için:( benim aslında sormak istediğim soru, photoshop kurduktan sonra desen çalışabilmemiz için photoshop ayarlarının ne olması gerektiği,benim tek bildiğim anti-aliased kutularının kapalı olması gerektiği,yeni bir sayfa açtığımızda image size da dökümanı cm mi? inches mi? çalışmamız gerekiyor?, yine aynı menüde alt kısım da bilinear, bicubic gibi seçenekler var hangisi ni seçmeliyiz.

yeni bir kanal açtıktan sonra o yeni alfayı yanlış bilmiyorsam selected areas yapmamız gerekio dimi? birde altda %50 opacity var onuda değiştirmemiz gerekio mu?.birde color range ile renkleri alıp kanal açtığımızda path açmadan çıkış alsak olmaz mı? olmazsa neden?

birde ben photoshop da çalıştığım desenleri eps yapıp corelde açtığımda desen çok kötü görünüyor, neden olabilir?
hangi kumaşa hangi değerde tram vermeliyiz?
 

Syskey

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Selected Areas ==> Evet

Opacity ==> Evet (%100)

Path Açmadan tabiki çıkış alabilirsin aslolan Rengi elde etmektir.Secme ve ya cizme size kalmış.

Eps Yaptıgın desenleri corelde acmayacaksin.Deseni Corele gecirmek istiyorsan Renk kanallarini tek tek tife cevir sonrada corelden importlayip sag klikle renk verirsin.

Hangi kumasa hangi tram degerine gelince ben bugune kadar hic boyle bir ayirim yapmadim.Burda Emprimeci vatandasla kuracaginiz diyalog cok onemli.Adam kalibini dandik cekiodur sen en kral trami atsan ne fayda!!Adam Boyasina cok su katiodur sen en kral trami atsan ne fayda!!!Adam Ahtapotun basinc ayarini yapamiodur sen en kral trami atsan ne fayda!!Adam 500 liralik baskiya 150 lira fiyat veriodur ve maliyeti ona gore kisiodur sen en kral trami atsan ne fayda!!ben uzatirim bunu daha boyle.Dedigim gibi calistiginiz kisiyi taniyacaksiz.Nasil ish yaptigini bileceksiniz.Unutmayalimki biz grafikeriz desinatörüz.Biz ne cizersek onlar basmakla mükellef.İstisnai durumlarda müdahale etmemiz bilgi birikim tecrübe ve iyi bir müşteri diyaloguyla olur.:cool:

Not :Bilinear, bicubic kismini blursuz desenler dilegiyle konusunda acikladim.
 

conqueror

Üye
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
4
Tepki
0
merhaba Syskey dedıklerı uyguladım arkadasım ama (path penceresi optionsundan Fill Subpath) yazmısın onu bulamadım photoshop cs3 kullanıyorum pathledıkten sonra brushla kontur verıyorum ama kenarları yınede blurlu nasıl keskın hatlı yapabılırım sımdıden tesekkurler...
 

ses

Üye
Kayıt
13 Ağustos 2008
Mesaj
6
Tepki
0
@conqueror


anti-aliased kutucuklarını kaldır bide öyle dene...yani aslında nerde anti-aliased şıkkı görürsen baskı için hepsini kaldırmalısın...blur bırakmasının sebebi bu seçili oldugu içindir...
 
Yukarı Alt