Body Worlds'e Başkentlilerden Büyük İlgi!

BoréaL

Üye
Kayıt
26 Eylül 2010
Mesaj
24
Tepki
0


"BODY WOLRDS, Vücut hafızamızın şifrelerini gözler önüne seriyor."
Büyük bir ilgiyle beklenen sergiyi ziyaret etmek isteyen başkentliler, uzun kuyruklar oluşturdu…
Açıldığı günden bu yana 35 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından görülen Gunther von Hagens'ın BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi, Ankara'da da büyük ilgiyle karşılandı.
Gunther von Hagens'ın BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi, "plastinasyon" yöntemi ile çürümez hale getirilen 200'den fazla insan bedeni ve parçası aracılığıyla, toplumu daha sağlıklı ve uzun bir yaşam için eğitme ve bilinçlendirme amacı taşıyor. Dünyanın çeşitli ülkelerini gezen bu sergilerden elde edilen gelir, yine bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere kaynak oluşturuyor.
Ziyaretçi defterlerinde sergiyle ilgili beğenileri dile getiren görüşlerin yanı sıra 'Bedenimi bundan sonra asla sıradan bir şey olarak görmeyeceğim' gibi söylemlerde serginin başarısını açıkça ortaya koyuyor. Yapılan izleme anketlerinde çıkan ilginç sonuçlardan bir diğeri ise, insanların %33'ünün sağlıklı beslenmeye, %25'inin ise daha fazla spor yapmaya başlamış olmalarını belirtmeleri olarak görülüyor.
BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi, bugüne kadar 14 farklı ülkede 35 milyonu aşkın ziyaretçiye sayısına ulaştı. Ayrıca, gezici bilimsel eğitim sergisi olarak sergilendiği süre ve ziyaretçi sayısıyla da tarihe geçti.
Gunther von Hagens, bedenlerini bağışlayanlar sayesinde bu serginin var olduğundan yola çıkarak, BODY WORLDS'ü sayıları 13.000'e ulaşan bağışçılarına adadıklarının altını çiziyor.
BODY WORLDS Sergisi'ne gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirten BODY WORLDS sergisi Türkiye temsilcisi THEPARTNERS'ın sahibi Fırat Kasapoğlu "Sergi, dünyadaki otoriteler tarafından bugüne kadar olan en başarılı gezici sergi olarak kabul edilmiştir. Ziyaretçilerin, bedenlerimizin işleyişini daha iyi anlama fırsatını yakalamaları ve bu doğrultudaki olumlu görüşlerini ziyaretçi defterine yazmaları, serginin amacına ulaştığının önemli bir göstergesidir. Yapılan izleme anketlerinde ziyaretçilerin büyük çoğunluğu daha sağlıklı bir yaşam sürmek için kararlar alarak, davranış modellerinde değişikliğe gittikleri gözleniyor" dedi.
BODY WORLDS Tasarımcısı Dr. Angelina Whalley, "İnsan vücudunun bir hafızası vardır ve o yüzden de ona nasıl davrandığımız önemlidir, ancak insan vücudu aynı zamanda dinamik bir bilince de sahiptir, o kadar ki sağlıksız yaşam tarzlarını terk etmek veya egzersiz yapmak ve hatta ufacık değişiklikler bile bir fark yaratabilmektedir. Body Worlds, sağlıklı ve hastalıklı organları göstererek bize vücudumuzun sadece kutsal bir hediye veya doğanın bir armağanı olmadığını hatırlatmaktadır – vücudumuz, bizim yaşam boyu devam eden bir sorumluluğumuz ve yaşam tarzlarımızın sonucudur" diyor.
Dünyada çığır açan BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi, Ankara ile eş zamanlı olarak farklı ülkelerde de ziyaretçileriyle buluşuyor: BODY WORLDS, Guatemala'da 'Kalbe Yolculuk', İngiltere'de ' İçten Dışa Hayvan', Meksika'da 'Body Worlds ve Kalp', İsveç'te 'Kalbin Hikayesi' ve ABD Richmond'da 'Body Worlds ve Beyin' sergileriyle de binlerce insan tarafında görülüyor.
 
Yukarı Alt