Böyle klavye görmediniz

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Logitech'in özellikle oyun tutkunları için geliştirdiği klavyesi G19'da yok yok.

Bilgisayarların en büyük handikabı farklı amaçlar için kullanılabilir halde hazırlanma sorunudur. Üreticiler genellikle tüm pazarı hedefledikleri için geniş kitlelere mümkün olduğu kadar uygun cihazlar geliştirmeye çalışırlar. Ama özellikle oyunlar söz konusu olduğunda "mümkün olduğu kadar" tanımı çoğu zaman yetersiz kalıyor. Sürekli gelişen oyunlar ve teknolojiler, oyuncuların daha özel ihtiyaçlarını ortaya çıkartıyor. Bunlardan biri de oyun kontrolü. Neyse ki Logitech gibi oyuncu dostu firmalar bu sorunun farkında ve geliştirdiği yeni oyuncu klavyesi ile bizleri standart ve çoğu oyun için yetersiz klavyelerden kurtarıyor.


Logitech'in G serisi klavyelerinin yeni parçası olan G19, her yönüyle oyuncular için tasarlanmış bir klavye. Klavyeye baktığınızda ilk gözünüze çarpan 320x240 piksel büyüklüğündeki mini LCD ekranı. Bu ekran aralarında World of Warcraft'ın da bulunduğu 60 farklı oyunu tanıyıp, oyunla ilgili detayları görüntülemek için kullanılıyor. Oyun dışında bu ekran, monitörde görmek isteyeceğiniz herhangi bir şeyi gösterebiliyor. Kendinden aydınlatmalı olan klavyede 12 özel programlanabilir tuş da bulunuyor. Bu tuşlara özel görevler atayabileceğiniz gibi, aynı anda birden fazla tuşa basarak farklı kombinasyonlar da üretebilirsiniz. Her oyuncunun rüyalarını süsleyecek bu klavye ilk kez CES 2009'da tanıtılıyor fakat satışa sürülmesi Mart ayını bulacak. Bu klavyeyi almayı düşünüyorsanız şimdiden 200 doları (yaklaşık 300 TL) kenara ayırmanızda fayda var.


Kaynak
Hürriyet
 
Kayıt
10 Ekim 2008
Mesaj
1.085
Tepki
62
İlk bakışta ne acayip bir şey diyesi geliyor inasın. Değerli bilgilerin için teşekkürler...
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Klavye hiç zarif :) durmuyor...Ama oyun severler için bütün özellikleri bir arada toplamaları güzel olmuş...Paylaştığın için teşekkürler...
 
Yukarı Alt