Broşür denemem

Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
87
Tepki
6
Merhaba, grafikte çok iyi sayılmam maalesef. Ama seviyorum. Çalıştığım işyeri için broşürler tasarlarım arada bir ve bunlar matbaaya gider aynen basılır gelir bize. Bu konuda hiç eğitim almadım, biraz kurcalama yoluyla birşeyler öğrenip uygulamaya çalışıyorum.

Buraya çalışmalarımı koymaya gerçekten hiç cesaretim yok, ustaların çalışmalarını gördükçe eklemeye çekiniyorum doğrusu..

Dün bir müzik kursu için birşeyler yapmaya çalıştım ve sizinde yorumunuza sunmak istiyorum. Bu çalışmayı da aynen basmak istiyorlar..

Çalışma altta..

 
Kayıt
9 Eylül 2008
Mesaj
1.562
Tepki
25
alan doldurmada gayet başarılı görünüyosunuz fakat bazı teknik kısımlarda eksiklikler var örneğin renk uyumu... burada renk uyumuna ve yazı büyüklüklerine dikkat ederseniz hoş bir tasarım olacağı kanısındayım. zamanla olabilecek bişey ama öğreneceğiniz çok şey var onu görebiliyorum. düşüncenize ve ellerinize sağlık...
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
bu çalışmanın ebadı nedir? tasarımlarda biliyorsunuz taşma diye bir durum var ama sizin çalışmanızda göremedim. alanları doldurmak için görsellikten taviz vermişsiniz. Bana bir WORD çalışması gibi geldi. DİLEK arkadaşımızın tavsiyelerini de gözönüne alarak çalışmalarına devam et. Eminim iyi işler çıkaracaksın..

yaptığın işleri de paylaşmayı ihmal etme. Ne kadar eleştiri alırsan o kadar iyiye doğru gidersin.
kolay gelsin
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
87
Tepki
6
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Çalışmayı fireworks ile yaptım. PS de henüz yeterli değilim. O nedenle FW ile daha rahat çalışıyorum. Boyut olarak 800X1100 px çalıştım. Baskı ile ilgili teknik hakkında bilgim olmadığı için bahsettiğiniz taşma konusunu anlayamadım.

Sitenizi inceleyip bzı teknikler öğrenememde fayda var.. Tekrar teşekkür ederim. Saygılar..
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@Felix


Şimdi şöye anlatayım sitemizde yeteri kadar bilgi var ama ben özetliyorum;

Çalışmayı yaparken en az 3 mm fazlalık (taşma) vermelisin kesim için. Ayrıca çalışma alanı olarak asıl ebatın yine en az 3 mm iç kısmından çalış. Böylece kesime çok yaklaşmamış olursun.

Bu tür çalışmaları ya photoshop ile yada resimleri 300dpi, CMYK yapıp vektörel bir programla çalışmalısın. Vektörel bir programda çalıştığın zaman işin daha canlı çıkar.
Sitemizde bu konularda yeterli bilgi var iyi paylaşımlar dilerim.
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
87
Tepki
6
Teşekkür ederim. Yavaş yavaş öğreneceğiz bakalım. Mesleğimin dışında bir alan olduğu ve zaman sorunum olduğu içinm fazla geliştiremiyorum, ama bu işi ilerleteceğim inşallah.
 

AhmetDemir

Üye
Kayıt
11 Temmuz 2008
Mesaj
16
Tepki
0
@Abdullah Batur


şimdi arkadaşım öncelikle çalışmalarında pixel bazında çalışma baskıda kağıt ölçüleri cm yada mm bazında değerlendirilir örneğin kartvizit ebadı 85x50 mm dir sen bunu pixel bazında hesaplamadıgından mm ye cevirdiğinde sorunla karşılaşırsın ikincisi çalışman hoş olmuş her zaman söylediğim birşey var bugun kötü olur yarın iyi olur onemli olan azmetmek öğrenmek ama ne yazıkki bugun piyasada ogrenmeyi gectim meslegi katleden bir suru yapma grafiker var tamam hepimiz belki guzel sanatlar eğitimi yada matbaa eğitimi almıyoruz ama bazı şeyleri öğrenmekte fayda var muhakkak yukarıda bir arkadaş bahsetmiş grafikte kullanılan renklerin bazı anlamları var bunları forumu arastırırsan bulursun ayrıca bununla alakalı sitelerde var bunlar hangi renklerin birbiriyle uyumlu durduklarını gorebileceğin siteler burdaki asıl büyük risk bu işte özellikle üst ve alt kısımdaki yazılar kenara sıfır duruyor nerdeyse bu şu demek bu iş basıldığında ve kesildiğinde o yazılara elveda demen gerekecek o yüzden sana tavsiyem kesinlikle baskı ustasıyla koordineli çalışman belki bazı grafiker arkadaşlar kızacaklar ama bu işi bi butun olarak ele almak lasım yani sen tasarlıyorsan birileride baskı,selefon,kırım ve kesim gibi diğer işleri yapıyorlar çıktığın bu yolda sana başarılar dilerim arkadaşım umarım yeni çalışmalarını paylaşırsın bizlerle
 
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
87
Tepki
6
Sevgili AhmetDemir , bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Grafiker olma gibi bir amacım yok, çünkü mevcut bir mesleğim var. Ama bu konuda kendimi geliştirmek ve birşeyler üretmek istiyorum. Sonuçta birkaç renk + yazı ve resmi bir araya getirip , bastırıp ben GRAFİKERİM !!! diye ortalıkta gezinmek istemiyorum. Bu, bu işi gerçekten meslek edinmiş gerçek grafikerlere bence haksızlık olur.

Burada sizlerden öğrenebildiğim kadar öğrenmek istiyorum..

Birşey çizdikçe artık burdan yorumlarınıza sunacak cesaretim oldu.

Herkese tekrar teşekkürler.
 
Yukarı Alt