Brüt ve Net Maaş ?

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
17
Arkadaşlar bir konudan bahsetmek istiyorum. Genelde iş tecrübesi olmayan kişilerin işe başlayacağı zaman maaş hakkında duyacakları en önemli şeylerden biri net ve brüt maaş nedir bu net ve brüt ve maaş?

İş görüşmesine gittiniz. Çalışma alanları size sundukları ve müşterilerine sundukları hizmetten bahsedildi. Yapılması gerekenler sizden beklenenler her şey çok hoş gidiyor. Yol parası varsa servis imkanı yemek sigorta süper. Sıra geldi maaşa kafanızda almak istediğiniz ücret belli. Almak istediğiniz maaşı bildirdiniz ve size bir soru geldi net mi brüt mü??

eee ııı hmmm net net tabi net 2500 TL dediniz. Ya da siz ben 2500 TL istiyorum frma brütte evet 2500 TL ancak ödemeleri net olarak yapıyor bu durumda ne oluyor başlayalım.

http://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx bu adresten brüt maaşınızı net maaşınıa çevirip elinize geçecek ücreti hesaplayabilirsiniz.

Brüt maaş SSK primi,işsizlik sigortası,aylık gelir vergisi vs vs siz brüt maaşınız 2500 TL,

net maaşınız bu 1.850 TL evet 700 tl nerde uçtu nereye devlete ee bana ne devlete gidenden derseniz başta bunu şirkete bunu güzelce anlatıp anlaşmanızı buna göre yapın ay sonu maaşınızı net değil brüt olarak almak istediğinizi söyleyin. Net maaş aydan aya düşmektedir. Vergiler arttıkça sizin elinize geçecek ücret düşecektir.

Bilenler için değilde bilmeyen ve iş hayatına atılacak arkadaşlar için biraz bilgilendirme olsun dedim.

Yukarı Alt