Bu şekli nasıl elde edebilirim?

Mert Mutlu

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar siluet yapmak istiyorum, araştırırken internette bir çalışma gördüm ama tabiiki ingilizce olduğu için başaramadım :(

http://bit.ly/GO0yTo

Çalışma bu arkadaşlar, bunu nasıl elde edebilirim acaba? :confused:

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Tepki
1.051
@Mert Mutlu

Google Chorome için translate ve Explorer için Bing ile çevir seçeneklerini kullanarak anlatımı türkçe olarak okuyabilirsin, ben kontrol ettim gayet yalın bir çeviri elde ediliyor,

Örnek çeviri ;
Adım 5: Menü seçeneğini çalıştırın seçin» Seçimi Kaydet... Seçimi bir ad verin ve Tamam'ı tıklatın. Seçimini kaldırmak için ctrl-D'ye basın. Biz seçimi daha sonra yeniden.

iyi forumlar.

Mert Mutlu

Üye
Tepki
0
Üzgünüm ama başaramadım, eğer biliyorsanız veya dili anladıysanız nasıl yapılacağını anlatabilirmisiniz bu çalışmayı çok acil yapmam gerekiyor.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Adım 1 : resmi ps de aç. Arka planın üzerine sağ tık ile duplicate layer seçerek layerı çoğalt.Ve herhangi kullanışlı bir isim ve ve çalışmayı psd olarak önce bir kaydet :)

Adım 2 : kopyaladığın layer seçiliyken image menüsünden adjustments alt menüsüne gir ve threshold tıkla.. Default değer 128 gelecek sen onu 151 e çıkart ve ok tıkla .

Adım 3 : Şimdi aynı layer üzerinde filter menüsüne gel.Stylize filtresinden diffuse yi seç:) bir kutu açılacak o kutuda alt kısımda modu seçiyorsun orada en altta anisotropic var onu seçili hale getir ve ok e tıkla

Adım 4 : Tekrar aynı layerdayken select menüsüne gel ve color range alt menüsünü aç.Görsel üzerindeki siyah renklerden birini picker ile seç ve fuzziness kısmını 200 e çıkar ve ok e tıkla .

Adım 5 :
Select menüsünden save selection ile adım 4 teki seçimi bir isim vererek kaydet daha sonra lazım olacak :) Kayıt işleminden sonra CTRL + D ile seçimden çık .

Adım 6 : Tüm layerların üzerine yeni bir layer aç . (ctrl+shift+N) Ve Edit -- Fill menüsünden pattern fill ile doldur. Adam mor bir pattern kullanmış sen istediğini seç ve kullan .

Adım 7 : Tekrar yeni boş bir layer aç ve edit- fill ile yada foreground yada background un hangısı beyaz ise CTRL veya ALT + Backspace ile yeni layer ı beyaz yap.Daha sonra layer panelının altında yer alan add layer mask ikonuna tıkla ve layer mask ekle

Adım 8 : Şimdi bu son açtığın beyaz layer ın üzerindeyken Select menüsüne gel ve load selection yap Ve adım 5 te isim verip kaydettiğin seçimi çağır.

Adım 9 : Sonra edit fill menüsüne gel ve seçimini siyah ile doldur. ( ek bilgi vermiş.. siyah seçersin ama görmessin layer mask uyguladın gibilerden .. ) Sonra CTRL+D ile seçimden çık.

Adım 10 :
brush tool u seçiyorsun 19 px hard - edged brush seçiyorsun. ( türkçesini çeviremiyorum psde alışmısım öyle.. Kısaca Kenarları bulanık olan değil de sert olan daire brush ı seçiyorsun) Ve seçtiğin brush ile kızın elbisesini ve istemediğin diğer bölümlerini siliyorsun.

Adım 11 : Text tool u seç. İstediğin fontu seç ve istediğini yaz :)

Adım 12 : Select menüsüne gel load selection u seç .Doğru seçim alanı default olarak gelecek zaten sadece ok tuşuna bas.

Step 13 : Text in bulunduğu layerın yanındaki göze tıkla ve görünmez yap.Seçimin kaybolmadığını göreceksin.

Step 14 : şimdi bu durumda iken bir alttaki yanı layer mask uyguladığın layer a gel ve edit fill menüsünden yine siyah ile doldur.Sonra CTRL + D ile seçimden çık.

Artık dilediğin formatta kayıt edebilirsin.. :)

** İş yerindeyim patron gelmeden çevireyim de yardımım dokunsun istedim. İmla hatalarının kusuruna bakmayın o sebepten acele ettim çünkü..Çevirirken uyguladım güzel sonuç aldım :)

Kolay gele

Mert Mutlu

Üye
Tepki
0
6. adıma kadar geldim ama devamını getiremedim, olmuyor veya ben anlayamıyorum :( Birisi lütfen açıklayabilirmi nasıl yapılacağını veya kaynak video verebilirmi, çok gerekli

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Zoru başarmıssın kalan kısmı daha rahat akar çalışırken ama :S Dilersen ben yaptığım psd yi gönderirim sana üzerinde renk değiştirirsin :S

Mert Mutlu

Üye
Tepki
0
Tamam, olur ama benim daha farklı şekillerin silüetlerini çıkarmam gerekiyor yani bunu kendim yapmam lazım :|

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
Peki ama Mert Bey , tam olarak nerede takıldığınızı inanın çözmekte zorlanıyorum

Mert Mutlu

Üye
Tepki
0
Ya zamanınız varsa siz bana normal bir dille adım adım tarif etseniz photoshopu türkçe kullanıyorum bide oradan zorluk çıkıyor, ama inanın bu şekilde silüetler çıkarmama gerekiyor.

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Tepki
192
normal bir dille derken arkadaşım türkçe çeviri demişsin ok yazdım sana diyorum ki 6. adımda tam olarak nerde takıldın ben anlayamadım onu da soyleyemıyorsun ps yı turkce kullanıyorum diyorsun bende sana tekrar diyorum ki ben gün boyunca müsait oldukça buraya bakıyorum sen takıldığın yeri adım adım sor. Örn. 6. adımda Edit fill menüsünde takıldım dersin ben sana yardımcı olurum diyorum.. Bence sen önce kendi kendine yapmam lazımdan önce gerçekten yapmak istiyorum demelisin.. :confused:

Yukarı Alt