çalışma dosyamda yazılar ve başlıklar görünmüyor..

jennifer

Üye
Kayıt
28 Eylül 2009
Mesaj
18
Tepki
1
merhaba arkadaşlar,
bu sabah corelde çalışma dosyamı açtığım zaman ilk resimde ki gibi yazıların ve başlıkların olmadığını gördüm. resim1: http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0g8y.jpg

ama text alanına tıkladığım zaman yazılar çıkıyor..
resim2: http://c1212.hizliresim.com/14/l/h0g9u.jpg

nedeni ne olabilir bilen arkadaş yardımcı olursa sevinirim..

teşekkürler şimdiden...
 
Kayıt
16 Eylül 2008
Mesaj
168
Tepki
26
Dün (13 Aralık 2012) yayınlanan windows güncelleme paketini yüklediyseniz CorelDRAW ve diğer grafik yazılımlarında fontlarla ilgili sorunlar yaşayacaksınız demektir.

CorelDRAW'da font kullandığınız bir dosya açtığınızda bazı fontların yerinde hiç bir şey bulamayacaksınız. Fontlar görüntülenemeyecek, convert edemeyecek ve değiştiremeyeceksiniz. Sorun X6, X5 ve diğer sürümlerde yaşanıyor. Tabi her fontta değil ama büyük bir kısmında durum böyle.

Sorunun kaynağı CorelDRAW değil. Zaten düne kadar düzgün çalışan programınızda bugün bir sorun varsa mutlaka bir şeyler değişmiştir. Aynı zamanda bu sorundan QuarkXpress, Adobe Flash, MS Powerpoint, Serif PagePlus gibi birç ok grafik yazılımı da etkilendi. Sorunun kaynağı opentype kullanımına etki eden bir windows güncellemesi.

Çözüm ise basit. Önce denetim masasından program ekle/kaldır bölümüne giriyoruz...

Buradan windows güncellemelerine bakıyoruz. KB2753842 adlı güncelleştirmeyi kaldırıyoruz. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sorunun düzelmiş olduğunu göreceksiniz.

Sorun Microsoft'a bildirildi, yeni bir güncelleme bekleniyor. Microsoft'un bu soruna acil müdahale etmesini bekliyorum ama yine de bir sonraki güncelleme paketi ile düzeltilme ihtimali de yok değil. O zamana kadar bu güncellemeyi kaldırıp sorunsuz bir şekilde CorelDRAW'ı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kaynak: http://corelturk.blogspot.com/2012/12/windows-guncellemesi-corel-drawda.html
 

jennifer

Üye
Kayıt
28 Eylül 2009
Mesaj
18
Tepki
1
söylediğiniz gibi güncelleştirmeyi kaldırmaya çalıştım kaldıramadım ama çözümü buldum. fontu değiştirdim:))
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
962
Tepki
470
@jennifer

Bu çözüm anlık ve geçici bir çözüm, aynı sorunu diğer çalışmalarınızda da tekrar tekrar yaşamamak için Kürşat Bey'in bahseetiği yolu izlemeniz en doğrusu....
 

ya3

Üye
Kayıt
4 Şubat 2014
Mesaj
2
Tepki
0
ACİLL YARDIM NOLUR ! yaklaşık 18 saattir çalıştığım dosya görünmüyor corel kullanmaya yeni başladım. yazılar bir anda gitti zoom in/ out yapıyorum bişey değişmiyor. anlamadım sorun nedir dondu galiba ama kapatamıyorum da dosyaları sevledim düzenli ama kaybolmaları gibi bir ihtimal var mı ?. yardımmmmmm.....
 

Dosyalar

Yukarı Alt