Cami Halısı ve Fiyatları

Kayıt
5 Haziran 2022
Mesaj
2
Tepki
0
Ekonomik Cami Halısı Fiyatları
Özellikle büyük ve tarihi dokuya sahip olan camiler, gün içinde yüzlerce insanın uğradığı mekanlardır. Ziyaretçilerin yanı sıra, topluca namaz ibadetinin yapıldığı Müslümanların kutsal mekanıdır. Cemaat ve ziyaretçiler cami içerisine ayakkabılarını girişte bırakmak suretiyle girerler. Cemaat, namaz esnasında zemin ile doğrudan temas halindedir. Bu nedenle, camii zemininin halı ile kaplı olması gerekir. Cami halısı modelleri arasında istenen özellik, elbette uzun ömürlü ve kullanışlı olmasıdır. Ayrıca yaz aylarında serin ve kış aylarında sıcak tutan özelliğe sahip olması tercih sebebidir. Cami halılarının leke tutmama ve kolay temizlenebilir özellikte olması da tercih sebepleri arasında. Yıkandıktan sonra renklerinin solmaması ipliklerin aşınmaması son derece önem arz eder. Bütün bunların yanı sıra, elbette aranılan halının bütçeye uygun ekonomik fiyatlı olmasına özen gösterilir. Cami halısı fiyatları, dokusunda kullanılan malzeme ile bağlantılıdır. Halıda kullanılan iplik fiyatı belirleyen en önemli unsurdur. Cami halı fiyatları, ipliğin türüne ve metrekareye düşen ilmek sayısına göre farklılık gösterir.
Yün Cami Halısı Fiyatları
Yün cami halısı doğal yünden üretilmiş bir halı çeşididir. Bu cami halıları oldukça yüksek kaliteli malzemeden yapılmıştır. Sık ilmeklerle dokunmuştur metrekareye düşen ilmek sayısı fazla olduğundan halı kaliteli ve ağır bir halıdır. Yün cami halısı aşınmaya karşı oldukça dayanıklı bir modeldir. Ayrıca bu halılar alev almama özelliğine sahiptir. Böylece yangın tehlikesi ile karşı karşıya kalındığında riski en aza indirir. Yün cami halıları kış aylarında sıcak tutma özelliğine sahiptir. Ayrıca yaz aylarında da serin tutan bir halı çeşididir. Sentetik malzemeden yapılmış olan halılar gibi elektriklenme yapmaz. Yün cami halısı modelleri koku ve bakteri barındırmaz. Fiyatları ise ekonomik sınıfından biraz yüksektir. Ancak uzun yıllar kullanılabilir olduğu göz önüne alındığında, her açıdan tercih edilebilir halılardır.
Akrilik Cami Halısı Fiyatları
Akrilik cami halısı modelleri, yün cami halısı ile kıyaslandığında daha uygun fiyatlı halılardır. Akrilik cami halısı %100 yün değildir. Ancak bu halılar, yüne en yakın malzemeyi içerir. Akrilik cami halıları insan sağlığına zarar vermeyen türden halılardır. Antibakteriyel malzemeden yapılmıştır. Akrilik cami halısı, uzun süreli kullanıma dayanıklı bir modeldir. Aşınmaya karşı dirençli bir halı türüdür. Üzerinde sürekli namaz kılındığı için diz izi oluşmaz. Akrilik cami halısı, kısa zamanda deforme olmayacak türden bir halıdır. Akrilik Cami halılarında Koku yapma gibi bir sorunla karşı karşıya kalınmaz sık aralıklarla makine ile yıkanmaya dayanıklıdır. Renkler solmaz, desenler birbirine karışmaz. Ayrıca akrilik cami halılarında renk ve model seçeneği oldukça fazladır. Göbekli cami halısı modelleri vardır. Bu halıların leke tutmama özelliği vardır. Ayrıca temizliği oldukça kolaydır. Renkler ve desenler uzun süre dayanıklıdır. Hemen solma yapmaz. Akrilik cami halılarında, yün cami halılarına göre daha fazla çeşit bulunur. Seccadeli cami halısı tercih edenler için model seçenekleri mevcuttu. Akrilik cami halısı ekonomi sınıfından bir halı çeşididir.
Naturel Cami Halısı Fiyatları
Naturel cami halısı gösterişten uzak sade ve doğal görünümlü bir cami halısı modelidir. Naturel cami halısında genel olarak saflı cami halısı modeli mevcuttur. Naturel cami halısı sade ve doğal renkler tercih edilmişti. Genel olarak açık krem rengi ve açık toprak tonlarından imal edilmiştir. Natural cami halılarının fiyatları ekonomik bütçeye hitap eder. Renkler ve kullanılan iplik dayanıklıdır uzun yıllar yıpranmaya karşı sağlamlığını korur. Uygun fiyatlı cami halısı tercih edenler için, naturel cami halısı seçenekler arasında yer alabilir.
Kaynak: Cami Halısı - Öztekinler Cami Halısı
Kaynak: Cami Halısı Metropol Cami Halısı Fiyatları ve Modelleri
Kaynak: Metropol Cami Halısı Modelleri Fiyatları - Cami Halısı Modelleri Fiyatları
Kaynak: Cami Süpürgesi | Cami Süpürgeleri
Kaynak: Cami Halısı - EN KALİTELİ VE UYGUN FİYATLI CAMİ HALISI
Kaynak: https://www.turkuazcamihalisi.com/
Kaynak: https://www.saricahali.com.tr/
 
Yukarı Alt