Camsız Fincan, Cennetsiz Ayak =))

Meci*

Üye
Kayıt
16 Ağustos 2010
Mesaj
167
Tepki
2
bu metni ben yazdım ve yarışmaya katıldım ama sadece 3. olabildim şimdi sizinlede paylaşmak istiyorum :D

Camsız Fincan, Cennetsiz Ayak

Merhaba ben 5 yaşındayım. Düşündümde benim annem iyiki var çünkü o beni mutlu etmeyi bilen, benimle oyun oynayan, en sevdiğim çizgi filmi benimle beraber seyreden, karnımı doyuran beni yumuşacık elleriyle banyo yaptıran, iyiyi ve kötüyü gösterip öğretendir, beni büyütendir.

Koşuşturup oynarken sırtıma havlu koyar annem, niye bilmiyorum yine terledin der hep terlemek ne demektir ki? Ben susamadan su içirir, susadığımda ise iki kat daha fazla içirir. Oyuncaklarımı ben dağıtırım o toplar, sonra ben yine dağıtırım o yine toplar, benimle evcilik oynayıp içi boş olan bardakdan kahve içer benimle. Sonra ben onun falına bakarım komşumuz Ergül teyze'de annemin falına bakar ondan gördüm bende fal bakmak ne demektir ki? camdan bakmak gibi birşey mi? Ama bardağın içinde cam yok ki. Beraber parka gideriz annemle, annem beni salıncakta sallar, en çok salıncakta sallanmayı severim çünkü annemle beraber gök yüzüne çıkıyormuş gibi oluyorum. Annem hep yanımda, onsuz bir hayalim olmuyor. En sevdiğim kıyafeti giymek istediğimde annem onu daha sonra giyersin yoksa kirletirsin der hep ama hep aynı şeyi söyler. Ben yinede giyerim. Bana hep sevdiğim şeyleri yedirir. İçimi okur annem benim. Ben ona şaka yaptığımda hemen anlar, anneler hisseder der. Geceleri bazen annemin odama gelip üstümü örttüğünü görürüm, üşüdüğümüde hissediyor galiba.

Babaannem cennet annelerin ayaklarının altındadır demişti. Ben annem uyurken baktım hiç birşey yoktu. Yine anlamamıştım. Ablam iyiki varsın anne, sen varken sırtım yere değmez demişti. Ne demek oldunu anlamadım ama o zaman benimde değmez.

Ben anladımki benim annem ve bütün anneler bir melek ama benim annem daha çok melek çünkü benim annem çok güzel, bende büyüyünce onun gibi güzel olmak istiyorum ama ben çocuğumun cips yemesine izin veririm hatta beraber yeriz.

inşallah beğenirsiniz :s8::D

:clap2::clap2:
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Bir çocuğun ağzından en iyi şekilde anlatmışsınız bayıldım...hele şu cumle bitirdi beni çok hoşuma gitti :) "Babaannem cennet annelerin ayaklarının altındadır demişti. Ben annem uyurken baktım hiç birşey yoktu."
 

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
çok güzeldi Meci.. bana uzun yıllar önce yazdığım bir yazıyı anımsattın... ben de dedem için yazmıştım. insanların sevdiklerine yazı yazması bence en anlamlı duygu ifadesi...

Tebrikler..
 

Meci*

Üye
Kayıt
16 Ağustos 2010
Mesaj
167
Tepki
2
teşekkür ederim elimden geldiğince aklıma geldikce yazıyorum bişeyler kendi çapımda :) tekrar tekrar teşekkür ederim :)

isterseniz sizde dedeniz için yazdığınız metni bizimle paylaşın seve seve okurum :)
 
Yukarı Alt