Carolina Aguirre-Körlemesine Buluşmalar

monalisaa

Üye
Kayıt
10 Nisan 2013
Mesaj
1
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar.Piyasaya yeni çıkmış olan Carolina Aguirre'nin Körlemesine Buluşmalar adlı kitabı hakkında düşüncelerimizi bu başlık altında paylaşalım.

Öncelikle kitap tanıtımını gerçekleştirelim.Kitabın yazarı Carolina Aguirre,günümüz Latin dünyasının en sevilen ve beğenilen yazarlarındandır.Kitap ise,son zamanların en çok okunan,kopya edilen ve yorumlanan blog'unun romanı...Kitap tam bir romantik komedi bombası... Kitabın başkişisi Lucia Gonzalez,Buenos Aires'te yaşayan günümüz kahramanlarından biri :) Kitabın özetini paylaşıyorum:


Lucia Gonzalez’in günlüğü bu cümleyle başlıyor.

Otuz yaşında, birkaç “kilocuk” fazlası olan, yalnız yaşayan bir kadındır Lucia.
Bir aile yemeğinde ailenin “mükemmel” çocuğu durumundaki kız kardeşi İrina evleneceğini açıklar. Sevinçle karşılanan bu haber Lucia için bir kabusa dönüşür. Zira o, “evlerden ırak” annesiyle kız kardeşinin kendi üzerine girdiği iddiaya istemeden kulak misafiri olmuştur. Annesine göre Lucia, düğüne “şişman”, “siyah elbiseli” ve asıl önemlisi “yalnız” gelecektir. Şayet birisiyle, yani bir sevgiliyle gelirse bütün düğün masraflarını kendisinin ödeyeceğini söyler. İddianın detayında o birisinin “gerçek”, “normal” bir sevgili olması da var.

Öfkeden kuduran Lucia, kendi kendine bu iddiaya meydan okuma sözü verir.
“Normal” bir sevgili bulmak için yedi buçuk ayı vardır ve ne pahasına olursa olsun kazanacaktır...
 

gatekeeper

Üye
Kayıt
11 Nisan 2013
Mesaj
1
Tepki
0
Ben de okudum bu güzel kitabı. Lucia karakterinin hikayesi gerçekten hem çok dramatik bir o kadar da eğlenceli. Herkese tavsiye ederim...
 
Yukarı Alt