Çok sayfalı tasarımlarda

mkadzyn

Üye
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesaj
33
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, çok sayfalı tasarımlarda örnek katalog broşür vs vs bunlarda dikkat edilmesi gereken sırt payı kesim payı iç ve dış güvenlik hatları ayrıya etek bıçak vs gibi yani tasarımı sorunsuz çıkması için yapabileceğimiz tam olarak neler var bunları bir döküman içinde sunan varmı acaba yada bilgisi olupda burada paylaşmak saygılar.
 

ayhancaa

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
1 Mayıs 2009
Mesaj
57
Tepki
0
çok sayfalı tasarımlarda sırt payı kağıt gramaj ve sayfa sıyısına göre ayarlanır bunuda bir mücellite sormanda fayda var
 

bullseye75

Üye
Kayıt
13 Şubat 2008
Mesaj
3
Tepki
0
Katalog veya dergi vb. tasarımlarda kesinlikle dikkat edilmesi gerekilen konu 2 sayfanın birbirine denk geldiği yerde kesim payı vermemektir. diğer 3 taraftan kesim payı için taşırma verilirken, sırtta pay verilmez. (Quark, İndesign, İllustrator) Bu tarz tasarım programlarında sırt payı pdf ihraç edilirken açılan panelde diğer sayfanın sırt payından 5mm yedirilerek alınır. Sırt payı ölçümü ise tamamen kullanılacak olan kağıt'ın gramajı ve forma adediyle alakalıdır. bu işin sonunda ortaya çıkan forma adedi ve kağıdın kalınlığıyla yapılan küçük bir hesapla ortaya çıkar. Bunun için çalıştığınız matbaadan destek alabilirsiniz.

Ayrıca tasarım sürecinde kesinlikle zeminde kullanacağız renklerin yanısıra kullanacağınız fotoların eğerki sayfa kenarına denk geliyorsa taşma payına kadar uzatmanız gereklidir. Ayrıca crosslarıda koymalısınız. Hazırlayacağınız tasarım kullanacağınız yazıların yerlerini iyi belirlemeli kesim payından minumum 1 cm içerde tutmalısınız.


Tasarım sürecinin başında yapacağınız en önemli detay ise belirlediğiniz ölçünün firesiz iş olmasına dikkat etmenizdir...
 
Yukarı Alt