Çöken uygulamalarda belgeleri kurtarma

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Office uygulamalarının tam da belgeyi kaydetmek istediğinizde çökmesi gibi bir durumla daha önce de karşılaşmış olabilirsiniz. Bu durumda söz konusu uygulamayı Görev Yöneticisi üzerinden sonlandırmanız gerekebilir. Herhangi bir çökmeyi en az veri kaybıyla aktarmak istiyorsunuz.


Uygulama, çökme neticesinde sonlandırılmak zorunda kaldığında bir sonraki başlangıçta en güncel güvenlik kopyasını yeniden oluşturmayı dener. Bu sayede yalnızca maksimum son on dakika içerisinde yaptığınız değişiklikleri kaybedeceksiniz. Tabii Araçlar / Seçenekler / Kaydet sekmesinde Otomatik Kurtarma Bilgilerini Kaydetme Sıklığı alanındaki standart ayarı değiştirmeniz şartıyla.

Uygulamaya ait pencereye herhangi bir nedenle erişilemediğinde ve artık sonlandırılması gerektiğinde Microsoft Office Uygulama Kurtarma adlı araçtan yardım alabilirsiniz. Söz konusu araçla uygulamayı Görev Yöneticisi üzerinden sonlandırdığınızda kaydedeceğiniz ve-rileri de kurtarabilirsiniz.
Başlat / Tüm Programlar / Microsoft Office / Microsoft Office Araçları menüsündeki Microsoft Office Uygulama Kurtarma’ya tıklayarak aracı çalıştırın İlgili uygulamayı işaretledikten sonra Uygulamayı Kurtar’a tıklayın. Bu komut, uygulamanın yeniden başlatılmasını sağlayacak. Aynı anda da belge kurtarma mekanizması devreye girecek.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Bu daha önce başıma ghelmişti ne yazıkki:)
Daha sonradan öğrendim ve şimdi bunu bende kullanıyorum.
teşekkürler Abdullah Bey.
 
Yukarı Alt