ColorPix-Program İncelemesi

Kayıt
9 Nisan 2012
Mesaj
74
Tepki
9
Merhaba,
Bu konuda bir çoğumuzun bildiği ve kullandığı ColorPix programını inceleyeceğiz.Daha önce kullanmamış olan arkadaşların yazıyı tamamen okumalarını tavsiye ederim.ColorPix programı küçük boyutuna rağmen güzel iş çıkaran,grafik,web tasarım vb işlerde oldukça yardımcı olan programlardan biridir. Her zaman el altında olması gereken bir program diye düşünüyorum.

Program Bilgileri

Üretici firması: ColorShemer
Program Boyutu: 605 KB,kurulum gerektirmez.
İndirme Linki: http://www.colorschemer.com/colorpix_info.php
Versiyon: 1.2



Programın Özellikleri

Ekran Koordinatını Gösterme: Farenin bulunduğu noktanın koordinatlarını gösterir.Başlangıç noktası ekranın sol üst köşesidir.
Renk Bilgileri: RGB,HEX,HSB,CMYK formatlarında renk değerlerini gösterir.Bunun yanında bu renk bilgilerini kopyalayıp yapıştırma imkanı sunar.
Magnifier: Farenin bulunduğu yerin görüntüsünü %100'den %2800'e kadar büyütme özelliği sayesinde en küçük noktaların bile renk örneklerini alabilirsiniz.
Run On Startup: Bu seçenek işaretli olduğunda bilgisayar açıldığında program otomatik olarak açılır.
Minimize To System Tray: Bu seçenek işaretliyse sağ alt köşede saatin yanındaki bölüme simge olarak küçültülür,değilse görev çubuğuna simge olarak küçültülür.

Kullanımı


Kilitleme Yapmadan Kullanım: Fare pixelin üzerine geldiği zaman tüm renk bilgileri görüntülenir.Fareyi gezdirdikçe bilgiler değişir.
Ekranı Kilitleyip Kullanım: Pixelin üzerindeyken klavyeden herhangi bir tuşa basılırsa program o pixel bilgilerini kilitler(üstte kilit simgesi çıkar).Sonrasında renk bilgilerinin üzerine gelindiğinde fare el simgesine dönüşür.Sadece bir kere bastığınızda renk değeri otomatik olarak kopyalanır.Ctrl + V yada yapıştır komutuyla istediğiniz sayfaya bu renk bilgisini yapıştırabilirsiniz.Özellikle web tasarımda CSS ile çalışırken işe yarayan bir özelliktir.Kilit simgesine tekrar tıklarsanız kilitleme ortadan kalkar.

Not:Wacom Bamboo grafik tablet kullanıyorum.Bazen kilitleme yapmadığını farkettim. Programın üstünde küçük bir artı işareti var.Bastığınızda rengi turuncuya döner.Bu tuş basılıyken kilitlemede sorun yaşanmıyor.
Umarım faydalı bir yazı olmuştur,kolay gelsin..
 
Yukarı Alt