convertleme

suderin

Üye
Kayıt
28 Aralık 2009
Mesaj
6
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,
CD kullanımında yeniyim. Bir broşür hazırladım ve bunu matbaaya göndermem gerekiyor. Matbaacı dosyayı convertlememi istiyor, fakat bir türlü yapamıyorum. Forumu inceledim. Ancak basit bir şekilde convertlemeyi anlatan bir yazı bulamadım yada gözümden kaçtı. Yardım edebilirseniz sevinirim. Dosyayı en geç yarın sabah göndermem gerekiyor. Şimdiden çok teşekkürler.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@suderin


Convert edeceğiniz dosyanın uzantısı nedir.. ? Corel dosyası ise; muhtemelen cdr olmalı. dosyayı corel ile açıp (save as) farklı kayıt et diyorsunuz..
 

suderin

Üye
Kayıt
28 Aralık 2009
Mesaj
6
Tepki
0
Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
Dosyayı CDda hazırladım. Matbaaya convert yapıp göndermemi istediler. İlk olarak sizin söylediğiniz şekilde yaptım, fakat olmamış tekrar convert edip gönderin dediler. Birkaç defa daha denedim. Yine olmadı, yarın sabah görüşürüz dediler ve ben hala convert yapamadım. Bu anladığım kadarıyla basit bir işlem fakat nerde hata yaptığımı anlamıyorum.
 

orion

Üye
Kayıt
27 Kasım 2009
Mesaj
18
Tepki
0
Karekterleri tek tek convertlemeyi deneyiniz.Karekterin üzerine gelip ctrl+q ya bastiginizda yazilar ve yaptiginiz sekiller convertlenir.Concertten sonra yazi sekillerinin degisip degismedigini kontrol ediniz.Hepsi bittikten sonra pdf, jpg veya tiff olarak kaydede bilirsiniz.
 

suderin

Üye
Kayıt
28 Aralık 2009
Mesaj
6
Tepki
0
Çok teşekkür ederim. Bu sefer yapabildim sanırım. Fakat bir sorum olucak.
Broşürün ön yüzünde metin kutuları convertlemeden sonra kayboldu, ancak arka yüzünde metin kutuları convertlemeden sonrada görünüyor. Bu baskıda sorun yaratırmı, bir bilginiz var mı?
 

orion

Üye
Kayıt
27 Kasım 2009
Mesaj
18
Tepki
0
Converten sonra yazi artik karekterdir dolayisiyla yaziliktan cikmistir.Kutucuga ihtiyacin yoktur.Kutucuk duruyorsa o baska bir sekildir.Mesela yaptiginiz bir kare.Halen duruyorsa baskidada cikar.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Merhaba,

Objeleri ve textleri doğru convert ettiğinizde metin kutucuklarının kalkması gerekmektedir. Eğer çalışmanızda halen metin kutucukları var ise convertlememişsiniz demektir.

Doğru convert işlemi aşağıda gösterdiğim şekilde yapılmaktadır.

-Öncelikle çalışmanızın tamamını mouse yardımı veya Ctrl+A tuş kombinasyonu ile seçili duruma getiriniz.

-Çalışmanızda gruplanmış objeler var ise (Muhtemelen vardır) Arrange menüsünden Ungroup All seçeneği ile tamamının grubunu bozmalısınız.

-Tekrar çalışmanızın tamamını seçtikten sonra Arrange menüsünden Break Drop Shadow Group Apart (Sadece Break Apart'da yazabilir) (Kısayolu Ctrl+K Fakat çoklu objelerde emin olmak için menü yolunu izlemenizi tavsiye ederim.) seçeneğini seçerek birbiriyle ilintili objeleri ayırmalısınız. (Bu işlem yazılara verilmiş gölge efectlerini .v.s yi birbirinden ayırır.)

-Sonrasında Edit menüsünden Select All - Text seçeneğini seçerek çalışmanızdaki tüm metin içeriklerini seçmiş olursunuz.

-Convert işlemini Arrange menüsü altındaki Convert to Curves seçeneği ile veya kısayolu olan Ctrl+Q seçeneği ile yapabilirsiniz.

-Daha sonra Çalışmanızın tamamını seçerek Arrange menüsünden Break Drop Shadow Group Apart seçeneğini seçerek ayırma işlemini tekrarlayınız.

-Bu işlemden sonra Edit menüsünden Select All - Objects seçeneğini seçerek çalışmanızdaki tüm convertlenebilir obje içeriklerini seçmiş olursunuz. Seçim işleminden sonra yeniden convert işlemi yapmanız gerekir.

-Son olarak çalışmanızı Save As seçeneğini kullanarak farklı bir isimle kayıt etmelisiniz. Kayıt ettiğiniz dökümanı gönül rahatlığı ile matbaa/film çıkış gibi yerlere göndermeniz mümkündür.

Saygılarımla
Serkan BAYSAL
 

suderin

Üye
Kayıt
28 Aralık 2009
Mesaj
6
Tepki
0
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Fakat bende break apart seçeneği aktif olmuyor. Convert to bitmap yaptım ama hala dosyayı göndermedim.. convert to bitmap ile baskıya gönderilebilirmi dosya peki?
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Merhaba,

Convert To Bitmap seçeneği, çalışmanızı vektörel halden pixel hale dönüştürür. Buda daha sonra müdahale edemeyeceğiniz anlamına gelir. Vektörel olan objeler ve yazıların kenarları pixel oldukları için kırık kırık çıkacaktır. Buda sizin için dezavantajdır.

Bu şekilde gönderilirmi diye sorarsanız bu tamamen size kalmış.

Dezavantajlarını bildiğiniz sürece istediğiniz dökümanı istediğiniz formatta baskıya gönderebilirsiniz.

Fakat ben size işinizi vektörel olarak göndermenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla
 

suderin

Üye
Kayıt
28 Aralık 2009
Mesaj
6
Tepki
0
Anlıyorum..fakt break apart seçeneği aktif olmadan söylediğiniz işlemleri gerçekleştiremiyorum. Bunun için ne önerirsiniz?
 
Yukarı Alt