Corel de Resim Kesme Yardım :)

Kayıt
2 Ocak 2014
Mesaj
10
Tepki
3



Arkadaslar çizdiğim resimde çerçevenin kenarlarında resim olacak orta kısmı kesmem gerekiyor istediğim ölçüde. Bunu nasıl yaparım yardımcı olur musunuz ?
 

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.986
Tepki
1.625
Orta kısmı kesmeden zemin rengine boyarsanız kesik gibi durur :) İllaki kesmek istiyorsanız: Çizdiğiniz 2 adet dörtgeni seçip Combine (ctrl+L) yapın resmin istediğiniz bölümüne getirip Effect/Power Clips/Place Inside Frame seçeneğini seçin istediğiniz gibi olacaktır. Eğer şekil resme göre ortalı olmayacaksa Tools/Options/Power Clip Frame seçeneğinden Auto Center New Content seçeneğindeki Always kısmını Never olarak değiştirin, o zaman sizin yerleştirdiğiniz yere göre kesim yapacaktır ...
 

Erkal COŞKUN

Hiç...
Uzman Üye
Kayıt
1 Ocak 2012
Mesaj
963
Tepki
476
Pratik bir yol, powerclip uygulamak istediğiniz nesneyi mous ile sağ tık yaparak istediğiniz alan üzerine getirip bırakırsanız açılır menüde powerclip inside yaparsanız nesneniz alan içine gömülür.Ayrıca powerclip uyguladığınız nesnenin konum ya da boyutunu kolayca değiştirmek için ctrl+alt tuşlarına basılıyken nesneye tıklarsanız, powerclip içindeki nesne seçili hale gelir ve düzenlemeyi yapabilirsiniz, boşluğa tıkladığınızda powerclip tekrar aktif hale gelir.
 
Yukarı Alt