corel de toolbox ve menü açıklamaları

zgrafiker

Üye
Kayıt
11 Şubat 2009
Mesaj
32
Tepki
0
ihtiyaç olabilir düşüncesiyle ...

Öncelikle Herkese merhaba, tüm bildiklerimi gsa'dan aldığım eğitim ile öğrendim. Siz de ileri düzey grafik tasarım eğitimi almak ve meslek sahibi olmak isterseniz bırakacağım linkten kurruma ulaşabilirsiniz. Grafik Tasarım kursu

TOOLBOX:

SHAPE TOOL (F10)
Shape Tool
:
Düğüm noktaları sayesinde objelerinizin, metinlerinizin üzerinde müdahale ederek biçimini değiştirebilirsiniz.
Knife Tool: Bu aracı kullanırken herhangi bir düğüm noktasına ihtiyacınız yok. Kesme işlemini yapacağınız noktanın üzerine geldiğinizde Knife aracı dik bir konuma gelecektir. Daha sonra istediğiniz biçimde kesme işlemini yapabilirsiniz. Son noktaya gelindiğinde fareyi bırakın ve seçim aracını alarak kestiğiniz parçayı tutun ve çekin.
Eraser Tool: Eraser aracını seçtiğinizde Property Bar üzerinde Eraser aracına ait iki değişik özellik çıkar. Yapacağınız ilk ayar silginin kalınlığı ile ilgili, diğeri de silginizin yuvarlak kare olarak seçmenizi sağlar.
Smudge Brush: Corel’in tasarımcılara çalışmalarında yeni ilhamlar veren araçlarından bir tanesi. Photoshop’un Brush özelliklerinde “Fade” özelliğinin Corel’deki vektörel yansıması denilebilir. Smudge aracını seçtikten sonra değişen Property Bar üzerinde örnek resimdeki seçeneklere değerler girin. Bir Rectangular dikdörtgen nesne oluşturun ve istediğiniz biçimde renklendirin. Smudge ile içeriden dışarıya, dışarıdan içeriye müdahale ederek farklı etkilerde bulunabilirsiniz.
Roughen Brush: Oluşturduğumuz çizimlerimizin etrafında girintili çıkıntılı tırtıklar oluşturmak için kullanabileceğimiz özel ayarlarla farklı görünümler oluşturabileceğimiz bir araç.
Free Transform: Toolbox’tan aracı tıklar tıklamaz Property Bar üzerinde değişen bölüm içinde Free Transform ile nesnenin (Rotate) açısını, (Reflection) yansımasını, (Scale) büyüklüğünü, (Skew) bir düzlem üzerinde eğimini düzenleyebilirsiniz. Property Bar üzerinde nümerik değerlerle özel kontroller bulunuyor.
Virtual segment Delete: Birbiri üzerine binen başka nesnelerin yolları ile kesişen hedef alınmış bir nesne yolu parçanızı silmenize imkan veren, etkileşimli bir kırpma aracıdır.

ZOOM TOOL:(Z):
Zoom:
Sayfanızı büyültür ve küçültür.
Pan: Sayfanızı çizim alanı ile birlikte kaydırır.
FREEHAND TOOL (F5):
Freehand tool:
Bu araç, aynen pencil aracı gibi çalışır. Sürüklendiğinde fare imlecini bir çizgi takip eder. Çizim yapıldıkça, CorelDRAW, çizginin belirli aralıklarına düğüm noktaları yerleştirmeye başlar. Daha az düğüm noktası daha düzgün bir çizim demektir. Fazla düğüm noktasına sahip çizgiler biraz bozuktur. Çünkü her düğüm noktası bir çekim alanı oluşturur. Çizginin, fare hareketlerini ne kadar yakından takip edeceği, property çubuğundaki Freehand Smoothing sürgüsünden belirlenir.
Dümdüz çizgiler ise bambaşka bir yoldan elde edilir. Sürüklemek yerine, çizginin başlangıç yerine bir kez tıklanır. Sonra fare ile çizginin sonlanacağı yere de tıklanır. Bu iki nokta arasında dümdüz bir çizgi meydana gelecektir. Yatay ve dikey çizgiler oluşturmak için CTRL tuşuna basılı tutmak yeterli olur.
Bézier Aracı: Bézier aracı üzerinde uzmanlaşmak için üzerinde pratik yapmak gerekir. Bu araç bir eğrinin çiziminde ona dilediğimiz şeklin verilmesini sağlıyor. Fare ile tıklandığında yeni bir düğüm noktası oluşturuyor ve bu düğüm noktası ile bir öncekini birleştiriyor. Üzerine gelip tıkladıktan sonra, imleci sürükleyerek, eğriye degişik biçimler verilmesini sağlıyor.
Artistic Media Aracı: Curve açılır penceresinden Artistic Media Aracı seçildiğinde Property çubuğu aşağıda gibi değişecektir.
Dimension aracı: Boyutlandırma çizgileri çizer. Curve açılır mönüsünden Dimension aracı seçildiğinde değişik tiplerde boyutlandırma çizgileri oluşturulabilir. Property çubuğu şekildeki gibi değişir:
İnteractive Connector Aracı: Curve mönüsünün en sağında Interactive Connector aracına ait bir ikon bulunur. Bu ikona tıklanark Interactive Connector aracını kullanabilirz. Bu araç yardımıyla, bağlantı çizgileri ile nesneler arasında, nesnelerle nasıl hizalanacaklarıyla ya da şekillerle hangi yolla birleşecekleriyle uğraşmaya gerek kalamadan çizgi çizebilirsiniz. Ayrıca bağlantı çizgileriyle şekillerin konumlarını kendileri bağlayan çizgileri tekrar oluşturmaya gerek kalmadan değiştirebilirsiniz. Bu çizim özelliği ile akış şemaları, bilimsel grafikler, ve sürekli olarak değişiklikler yapmayı gerektiren grafikler oluşturabilirsiniz
Rectangle: İstenilen boyutlarda dikdörtgen çizmenizi sağlar
Elipse: İstenilen boyutlarda elipsler çizmenizi sağlar.
Graph Paper tool :(D): İstenilen satır ve sütunda grafik kağıtları çizer. Yazı yazmanıza yardımcı olur.
Polygon tool: Çeşitli sayıda köşelere sahip poligonlar ve yıldızlar çizmenize yardımcı olur.
Spiral: İstenilen sayıda spiral içmenize yardımcı olur.
Interactive Blend Tool: objeyi birbirine geçiş yaparak birleştirir.
Interactive Contour: Objelere istenilen özelliklerde kontür atmanızı sağlar.
İnteractive drap shadow: Objelere gölge efekti uygular.
Interactive Envelope : Objeleri eğritmek için kullanılır
Interactive Extrude: Objelere 3D efekti verir.
Transparency İnteractive: Etkileşimli olarak objelere şeffaflık verir
Eyedropper: Objeler içerisindeki rengi kopyalar.
Paintbucket tool: Örnek aldığınız rengi objenize uygular.

INTERACTİVE FİLL: Nesneleri doldurmanın en iyi yöntemi bu aracı kullanmaktır. İnteractive fill aracı seçili iken Property Bar üzerinde ki açılır mönünün yanında bulunan aşağı ok işaretine basın. Burada dört dolgu tipi bulunur. Bunlar Fountain, Pattern, Texture ve Postscript. Biz fountain dolgu ile başlıyoruz

INTERACTİVE MESH ARACI: Bu araç sayesinde nesnelerin interaktif olarak, eklendikçe birbirleri ile harmanlanan renkler ile doldurabiliyorsunuz. Ayrıca bu araç seçili konumda iken Propert Bar üzerındeki seçenekler görülebiliyor.

FİLE MENÜSÜ: File menüsünde yeni dosya açma, dosya kaydetme, dosyalarımızı coreldraw dışında herhangi bir grafik programının açabileceği şekilde kaydetmek mümkündür. Bunun dışında herhangi bir scanner, dijital fotoğraf, kamera ve benzeri dijital makinelerden resim ve bölümler almak mümkündür. Ayrıca export ve import seçenekleri ile de corel draw tarafından desteklenmeyen formatları hafıza parçalarından almak ya da düzenlenmiş parçaları yine bu aygıtlara kaydetmek mümkündür. Print bölümünde dosyalarımızın çıktılarını alıp kağıt vb. materyallerin üzerine aktarabilir. Bu bölümde dokümanla ilgili bilgilere ulaşabilir son kullanılan dokümanlara kurulmuş köprüleri kullanabilir ve programdan veya dokümandan çıkabiliriz.
New: Yeni bir sayfa oluşturmanızı sağlar. Yeni sayfanız açıldığı zaman Property Bar aşağıda ki gibi size sayfanızla ilgili olan değişiklikleri yapabileceğiniz şekle gelir. Buradan A4 yazan kısımdan sayfanızın ebadını değiştirebilirsiniz.
Open: Daha önceden çalıştığınız dosyanızı tekrar Corel ortamına aktarmanızı sağlar.
Close: Coreldraw ortamında ki çalışma sayfanızı kapatmanızı sağlar.
Save: Coreldraw ortamına aktardığınız çalışmanıza daha sonra üzerinde yaptığınız değişiklikleri kaydetmenizi sağlar.
Save As: Coreldraw yaptığınız çalışmayı kaydetmenizi sağlar. Açılan pencereden dosyanızı nereye kaydedeceğinizi, formatını ve ismini girerek ok tıkladığınız zaman dosyanızı kaydedilmiş olacaktır.
Revert: çalışmanızı en son kaydedilmiş haline dönüştürür.
Import: Başka format ta ki dosyanızı Corel ortamına aktarmanızı sağlar. Açılan pencereden format türünü ve dosyanızı ayarlayın, sayfamıza gelin ve sanki bir dikdörtgen çizerken gibi bir uçtan diğer uca çekip bırakın böylece dosyanız Corel sayfanıza gelmiş olacaktır.
Export: Corel drawda yaptığınız çalışmanızı başka bir programa aktarmak için kullanacağınız resim formatını belirler.
Send: Yaptığınız çalışmayı İnternet aracılığıyla mail olarak göndermenizi sağlar.
Prepare For Service: Corel de yaptığımız işi film atölyesine göndermeden iş içersindeki tüm resim, font ve diğer elemanları bir klasör içersine aktarılmasını sağlar. Böylece iş eksiksiz bir biçimde baskıya hazırlanmış olur.
Documant İnfo: Corel dokümanının tüm özelliklerinin yazılı bulunduğu listeyi ekrana getirir.
Exit: Corel Draw programını kapatır.
Acquire İmage: Tarayıcısı olanlar için tarayıcıya ulaşmanızı sağlar.

EDIT MENÜSÜ
Undo:
Yaptığınız işlemi geri almanızı sağlar.
Redo: Yaptığınız geri işlemi iptal eder.
Repeat: Son yapılan işlemi ezbere alır ve bu komut ne olursa olsun tekrar uygular.
Cut: Obje ya da nesnenizi başka bir yere kopyasını almadan yapıştırmanızı sağlar.
Copy: Obje ya da nesnenizi bir yere kopyalayıp yapıştırmanızı sağlar.
Delete: Seçili olan nesnenin ya da nesnelerin silinmesini sağlar.
Paste: Cut ya da Copy ile yaptığınız işlemi taşıma yapılacak yere gelerek yapıştırmanızı sağlar.
Paste Special: Bu komut sayesinde herhangi bir uygulamadan bir resmi coreldraw içerisine bu yapıştırma işleminden sonra resmi Coreldraw içinde biçimlendirebilirsiniz.
Select All: Tüm nesnelerin seçilmesini istiyorsanız Object (CTRL-A) komutunu kullanabilirsiniz. Bir diğer yolu ise araç çubuğundaki Pick seçme ikonuna çift tıklamanızda bütün objeleri seçmenizi sağlar. Eğer sayfanızda yazılar var ise ve sadece bunları seçme istiyorsanız bu sefer Select-Text tıklamanız yeterli olacaktır. Diğer Grideslines sayfanızda o anda bulunan kılavuz çizgilerinizin hepsini seçmenizi sağlar. Nodes Sayfanın üzerindeki tüm eğrisel çizimler üzerindeki düğüm noktalarının (nodes) seçilmesini sağlar.
Find and Replace: Bul ve Değiştir. Sayfamzda bulunan nesne veya text bulup değişiklikleri yapmanızı sağlar.
Find Text: Find text komutuyla sayfada bulunan metinlerden herhangi birisini açılan iletişim kutusuna yazarak size onu bulup seçmenizi sağlar.
Replace Text: Find text komutuyla bulduğunuz kelimenizi bu araç sayesinde değiştirme şansına sahipsiniz.
Duplicate: Seçili olan obje ya da nesnenin bir eşini oluşturmak istediğiniz de kullanacağınız bir komuttur.(CTRL+D)
Clone: Seçili olan nensin bir eşini oluşturur ama bunu yaparken tekrar tekrar kullanılamaz çünkü hep ilk yapıldığı objeden kopyalanmasını sağlar.
Copy Properties From: Bitmap Pattem dolgu tiplerini başka bir nesneye aktarmayı Copy Propertis From ile yaptığımızı anlatmıştık.
İnsert New Object: Bir başka çizim veya yazı programını Corel Draw programının içersinde açılmasını sağlayan seçenektir ve açılan programlarda yapılan çizimler veya yazılan yazılar doğrudan Corel sayfamıza aktarılır

VİEW MENÜSÜ
Simple Wireframe:
Bu bölümde sayfanızda ki nesnelerin iç dolgularını göremeyiz ancak yalnızca basit dış hatları görebiliriz. Renkler katman rengindedir. Blend (harmanlama), konturler, 3D efektler görünmezler. Bitmap resimleri ise gri tonlarda gösterir.
Wirefame: Simple Wireframe den tek farkı efektleri basit çizgiler halinde göstermesidir.
Draft: Bu görünümde tüm iç dolgular görünmektedir. Fakat, Fountain (degrade) dolgular, texture dolgular katı dolgu şeklinde gözlenirler.
Normal: Bütün çizgiler dolgular ve efektler normal görüntülenir. Yalnız Postscript dolgular (PS) harfleri ile simgelenir.
Enchanced: Bu görüntüde her şey kusursuz görünür fakat işlem hızını yavaşlatır
Full Screen Preview: Ekranda bulunan çizimlerimizin hepsini tam ekran olarak görmek istersek Full Screen Preview seçeneğini işaretlememiz yeterli olur.
Preview Selected Only: Sayfadaki tüm çizimleri nasıl tam ekran olarak görmek mümkünse bu çizimlerde herhangi birisini seçerek de onu tam ekranda görmenizi sağlar.
Guide Lines: Cetvellerin üzerinden alınarak hizalama işlerinde bize yardımcı olan kılavuz çizgilerin görünmesini sağlar.
Full Screen Preview: Ekranda bulunan çizimlerimizin hepsini tam ekran olarak görmek istersek bu seçeneği kullanırız.
Rulers: Cetveller çizim pencerenizin solunda ve üstünde belirirler.
Grid: Sayfa üzerinde çalışırken ince hizalama ayarları yapmak için kullanılan ızgaraları gösterir.
Guide Lines: Cetvellerin üzerinden alınarak hizalama işlerinde bize yardımcı olan kılavuz çizgilerin görünmesini sağlar.
Show: Page Border: Uygulama yaptığımız sayfanın kenarlıklarını gizleyen seçenektir. Fakat zaten bu kenarlıklar baskıda çıkmaz.
Bleed: Sayfanın baskıya giderken, kenarlarından kesim için bırakılan taşırma mesafesini gösterir.
Printable Area: Sayfamızdan yazıcı çıktısı alacağımızda bize yazıcının basabileceği alanı gösterir.
Text Frames: Yazı alanlarının çevresinde görünen tireli çerçeveleri görünmez kılar. Zaten bu çerçeveler baskıda çıkmaz zahiridir.
Snap to Grid: Bu seçenek ile çizdiğimiz, taşıdığımız, bozduğumuz herhangi bir nesne ekran üzerinde görünsün veya görünmesin grid'lere (ızgaralara) hizalanacaktır. Bu bize sayfa üzerindeki çoklukları hizalamakta çok yardımcı olur.
Snap to Guidelines: Bir önceki komutta nesneler ızgaralara hizalanıyordu burada da nesneler kılavuz çizgilere hizalanıyor.
Snap to Objects: Objeler birbirlerinin üst, alt, sağ ve sol hizalarından kolayca hizalanırlar bu komutta hizalamalarda bize kolaylık sağlar.
Grid and rullers setup: Bu menu seçeneğiyle açılan pencerede ızgaraların boşluk ölçülerini ayarlaya biliriz. Pencerede Spacing bölümünden horizantal ile yatay boşlukları, vertical ile de dikey boşlukları ölçeriz
Guidelines Setup: Burada açılan pencereden kılavuz çizgilerin ayarlarını yaparız. Eğer yatay bir kılavuz çizgi seçiliyse horizantal (yatay) kılavuz çizgi ayarlarından konum verilir. Dikey bir kılavuz çizgi seçiliyse vertical (dikey) kılavuz çizgi ayarlarından konum verilir. Açılan pencere üzerinde sayfada bulunan tüm kılavuz çizgilerin konumları da görünmektedir. Burada sağ taraftaki Add butonuyla sayfaya yeni bir kılavuz çizgi ekleyebiliriz. Kılavuz çizgilerin renklerini de değiştirebiliriz. Bu ayar penceresini ekran üzerindeki herhangi bir kılavuz çizgiye çift tıkla açabiliriz.

LAYOUT MENÜSÜ
İnsert Page:
Dokümanımıza yeni bir sayfa eklememizi sağlayan seçenektir.
Delete Page: İstediğimiz sayfa veya sayfaları silme işlemi yapar.
Rename Page: Sayfanın ismini değiştirmek için bu seçenek kullanılır
Go to Page: Birçok sayfa içinden arzu ettiğimiz sayfanın numarasını yazarız ve görüntüyü doğrudan o sayfaya götürürüz.
Switch Page Ordination: Sayfanın dikey veya yatay, durumunu düzenlememizi sağlar.
Resize Page: Seçeneği Resize Page iletişim penceresini görüntüler ve üzerinde çalışmakta bulunduğumuz sayfa için farklı boyutlar belirlememizi sağlar.
Page Setup: üzerinde çalışmakta olduğumuz sayfanın tüm özelliklerini ayarladığımız iletişim penceresini açar.
Page backgraund: Sayfanın rengini değiştirmek için bu pencereyi kullanırız.

ARRANGE MENÜSÜ
Transformation:
Buradaki düzen araçları ekranın sağ tarafında nesnelerin şeklini, büyüklüğünü, açısını değiştirip çoğaltma işlemleri yapmamızı kolaylaştıracak bir işlem panosu açar.
Position: Nesnelerin sayfa üzerindeki pozisyonlarını ölçülü olarak değiştirmek, değiştirirken de onları çoğaltmak içİn kullanırız.
Rotate: Nesneleri belirli bir açıda çevirir, bu işlemi yaparken center kısmıyla nesnenin dönme noktasını sayfanın üzerinde belirli bir noktaya getirir
Scale And Miror: Nesneyi belirli bir oranda yamultmaya veya miror (ayna) butonlarıyla yansıtmaya yarar
Size: Nesnelerin boyutlarını değiştirebildiğimiz bir paneldir
Skew: Nesnelerin şekillerini sağa sola çekiştirerek yamultulmasını sağlar.
Clear Transform: Nesneler üzerinde yapılan tüm dönüşüm (Transform) İşlemlerini iptal eder, Şekli ilk haline döndürür. Bu işlemi dokümanımızı kaydettikten sonra kapatıp, daha soma açıp gene uygulayabiliriz.
Aling and Distribute: Buradaki seçenekle açılan iletişim kutusu nesnelerin hizalamalarını ayarlamak için kullanılır. Bu seçenekteki işlemler için en az iki nesnenin seçili olması gereklidir, Nesneler seçildikten soma bu pencereyi açalım. Hizalamaları uygulayıp Preview butonuna basalım. Hizalamaları vermiş oluruz.
Distribute: Bölümdeki uygulamalarla nesnelerin dizilişlerinde aralarındaki boşlukları eşitlemek için kullanılır. Genelde yalnızca Spacing seçeneğini kullanmalıyız.
ORDER:
Bu bölüm sayfa üzerindeki nesnelerin üst üstte bindiği noktalarda hangi nesnenin öne hangi nesnenin arkaya alınacağını ayarlamak için kullanılır.
To Front: Nesneyi diğer nesnelerin en üstüne getirir.
To Back: Nesneyi diğer nesnelerin en altına getirir.
Forward One: Bir adım öne alır.
Forward One: Bir adım arkaya alır.
İn Front Of: Sayfada bulunan nesne veya nesneleri belirli (seçilen) bir nesnenin önüne getirmek için bu komut kullanılır.
Behind: Bir nesneyi diğer nesnelerin arkasına atmak için kullanılır.
Reverse Order: Seçili olan ve üst üste binmiş nesnelerin diziliş sırasını tersine çevire bilmek için bu seçeneği kullanıyoruz.
Group: Objeleri birbirlerine tutunma işlemidir. Gruplama işlemi sayesinde bir objenin diğer objelerle birlikte hareket etmesini, deforme olmasını ve aynı anda aynı efekti almasını sağlarız.
Ungroup: Grupları bozmak için kullanılır. Örneğin tüm clipartlar grup halindeki vektörel çizimlerdir, bu tip objeleri parçalayıp onlarla çalışmalar yapmak için grupları bozmalıyız.
Ungroup All: Sayfa üzerinde seçili olan olmayan tüm grupların bozmak için kullanılır.
Combine: İki veya ikiden fazla nesne seçiliyken çalışır hale gelen bu seçenek, nesneleri tam olarak birleştirmeye yarar. İki nesneden bir bütün oluşturur.
Break Apart: Nesneleri birbirinden ayırtır.Örneğin, blend (harmanlama) ile çoğaltılmış nesne dizilerini ayırtır, gölge ile nesneyi birbirinden ayırtır, combine ile birleştirilmiş nesne bütünlüklerini birbirinden ayırtır ve yazıları tek tek harflerine ayırtır.
Lock Object: Sayfa üzerinde bir nesnenin yerini, hizasını, boyutunu, rengini yani tüm özelliklerini yanlışlıkla yapabileceğimiz hatalardan korumak için bu seçenekle kilitleriz.
Unlock Object: Nesne üzerindeki kilidi açmak için kullanılan komuttur.
Unlock All Object: Sayfa üzerindeki seçili veya seçim dışı tüm kilitli nesnelerin üzerindeki kilidi açmak için kullanılan komuttur.
Trim: En az iki nesneden, özel şekiller oluşturmak için kullanılır. İki nesneden ilk seçilmiş olan nesne diğer nesneyi kendi biçiminde keser.
WeId: İki veya daha fazla nesneyi birleştirip tek bir nesneye çevirir, yani nesneleri kaynaştırır.
İntersection: Birbirleriyle kesişen iki nesnenin kesişimleriyle yeni bir nesne oluşturur.
Convert: Yazıları ve hazır şekilleri istediğimiz gibi düzenleye bileceğimiz nesneler haline getirebilmek için kullanılır ve bu nesneleri eğrisel nesneler haline getirir.



COREL DRAW MENÜ AÇIKLAMALARI

--------------- File (Dosya) Menüsü ---------------

New (Ctrl+N):
Yeni bir Corel dosyası açmak için kullanılır
New From Template: Corel’in hazır şablonlarından faydalanarak yeni bir çalışma sayfası açar
Open (Ctrl+O): Daha önceden hazırlanmış bir Corel dosyasını açar
Close (Ctrl+F4): O an açık olan corel çalışma sayfasını kapatır
Save (Ctrl+S): Corel çalışmasını kaydetmeye yarar
Save As (Ctrl+Shift+S): Corel çalışmasını farklı bir isimde veya farklı bir yere kaydeder
Revert: Corel çalışmasını dosya açıkken en son kaydedilmiş haline çevirir
Acquire Image: Corel sayfasına harici bir kaynaktan (tarayıcı, dijital fotoğraf makinesi) fotoğraf veya imaj yükler
Select Source: İmajların alınacağı kaynağı seçer
Acquire: İmaj yükleme işlemini başlatır
Import (Ctrl+I): Corel programının direkt açamadığı formatları(tif, jpg, psd...) açmak için kullanılır
Export (Ctrl+E): Corel dosyasını başka bir formatta (tif, jpg, psd, bmp, ai, eps..) kullanmak için kullanılır
Send To: Corel çalışmasını bilgisayardaki herhangi bir hedef klasöre veya başka bir program çalışmak üzere yönlendirme / kayıt yapar
Print (Ctrl+P): Corel çalışmasını yazıcıya gönderir
Print Preview: Baskıdan önceki son halini gösterir
Print Setup: Yazıcı ayarlarının yapılmasını sağlar
Prepare For Service Bureau: Corel çalışmasını içindeki fontlarla beraber, istenirse pdf formatında da hedef bir klasöre kaydetmeyi sağlar
Publish The Web: Corel çalışmasını internet ortamında kullanılmak üzere html, swf (Macromedia flash dosyası), jpg, gif, png formatlarında kaydetmeyi sağlar
Publish The PDF: Corel çalışmasını Adobe Acrobat programına uygun formata çevirir (pdf)
Document Info: Üzerinde çalışılan Corel dosyası hakkında ayrıntılı bilgileri görmeyi sağlar
Recent Files: En son çalışılan corel dosyalarının listesini verir
Exit (Alt+F4) : Corel programını kapatır




--------------- Edit (Düzenle) Menüsü ---------------

Undo (Ctrl+Z):
Yapılan işlemleri geriye doğru alır
Redo (Ctrl+Shift+Z): Yapılan işlemleri ileriye doğru alır
Repeat (Ctrl+R): En son yapılan işlemi tekrarlar
Cut (Ctrl+X): Kes
Copy (Ctrl+C): Kopyala
Paste (Ctrl+V): Yapıştır
Paste Special: Daha önceden başka bir programda kopyalanmış bir nesneyi özel bir
biçimde yapıştırır
Delete (Delete) : Sil SymbolSeçilen bir nesneyi sembole çevirir
New Symbol: Seçilen nesneyi sembole çevirir
Edit Symbol: Sembole çevrilen nesnenin düzenlenmesini sağlar
Finish Editing Symbol: Sembole çevrilen nesnenin düzenlenmesi işini sonlandırır
Revert To Objects: Sembole çevrilen nesnenin objeye çevrilmesi sağlar
Library: Sembole çevrilen nesnelerin saklandığı kütüphaneyi açar
Duplicate (Ctrl+D): Seçilen nesne(ler)yi çoğaltır
Clone: Seçilen nesne(ler)yi tekrar üretip çoğaltır
Copy Properties From: Seçilen bir nesneye başka bir nesnenin özelliklerinin kopyalanmasını sağlar
Select All: Corel çalışmasındaki her şeyi seçmeyi sağlar
Objects: Corel çalışmasındaki nesneleri seçer (her şeyi)
Text: Corel çalışmasındaki yazıları seçer
Guidelines: Corel çalışmasındaki rehber çizgileri seçer
Nodes: Corel çalışmasındaki eğriye çevrilmiş (convertlenmiş) çizimlerde bulunan eğri noktalarını seçer
Find And Replace: Corel çalışmasındaki nesneleri istenen özelliklere göre bulup
değiştirmeyi sağlar
Find Objects: Seçilen özelliklere göre nesnelerin sayfa içinde bulunmasını sağlar
Replace Objects: Seçilen özelliklere göre nesnelerin değiştirilmesini sağlar
Find Text: Seçilen özelliklere göre yazıların bulunmasını sağlar
Replace Text: Seçilen özelliklere göre yazıların değiştirilmesini sağlar
Recent Search: En son yapılan Find and Replace özelliğini tekrarlar
Insert Internet Object: Corel çalışmasına internet ortamında kullanılmak üzere buton, java apletleri, yazı alanları, seçim listeleri, açılır pencereler (popup) ekler
Insert Barcode: Corel çalışmasına barkod numaraları ekler (bunun için corel barcode programının kurulması gerekmektedir)
Insert New Object: Corel sayfasına yeni bir nesne eklenmesini sağlar. Çıkan seçim listesinden yapılacak seçime göre uygun program açılır ve düzenleme yapılması istenir
Links: Corel çalışmasında seçilen nesnenin harici bir kaynağa bağlantı kurmasını sağlar
Properties: Corel çalışmasında seçili olan nesne(ler)in özellikleri hakkında bilgi verir.


-------------- View (Görünüm) Menüsü ---------------

Simple Wireframe:
Corel Sayfasındaki tüm şekillerin çizgisel olarak görünmesini sağlar
Wireframe: Corel sayfasındaki tüm şekillerin efektler hariç çizgisel olarak görünmesini sağlar
Draft: Corel sayfasındaki çalışmanın görüntü kalitesinin en düşük seviyede tutulmasını sağlar
Normal: Corel sayfasındaki çalışmanın görüntü kalitesinin normal seviyede tutulmasını sağlar
Enhanced: Corel sayfasındaki çalışmanın görüntü kalitesinin en iyi seviyede tutulmasını sağlar
Full Screen Preview: Corel çalışmasının tam ekran görüntüsünü verir
Preview Selected Only: Corel çalışmasında sadece seçili olan nesnenin tam ekran görüntüsünün verilmesini sağlar
Page Sorter View: Corel sayfasının sıralı bir liste halinde ekranda görünmesini sağlar
Rulers: Corel sayfasında cetvellerin görünmesini sağlar
Grid: Corel sayfasında ızgaraların görünmesini sağlar
Guidelines: Corel sayfasında rehber çizgilerin görünmesini sağlar
Show: Corel sayfasında seçime göre bazı özelliklerin görünmesini sağlar
Page Border: Corel çalışmasında zeminde sanal bir sayfa alanının görünmesini sağlar
Bleed: Corel çalışmasında sanal sayfa alanının etrafının kesik çizgilerle görünmesini sağlar
Printable Area: Corel sayfasında yazdırılabilir alanın görünmesini sağlar
Overprinted Objects: Corel sayfasında yazdırma alanının dışında kalan nesnelerin görünmesini sağlar
Text Frame: Corel sayfasında yazı alanlarının etrafında frame çizgilerinin görünmesini sağlar
Enable Rollover: Corel sayfasında internet ortamında kullanılmak üzere oluşturulacak butonların üzerine gelindiğinde, butona basıldığında ve butona basıldıktan sonraki görünümü ayarlamak için kullanılır
Snap To Grid(Ctrl+Y): Corel sayfasında nesnelerin ızgaraları mıknatıs etkisiyle yakalamasını sağlar
Snap To Guidelines: Corel sayfasında nesnelerin rehber çizgileri mıknatıs etkisiyle yakalamasını sağlar
Snap To Objects: Corel sayfasında nesnelerin diğer nesneleri mıknatıs etkisiyle yakalamasını sağlar
Grid And Ruler Setup: Izgara ve cetvellerle ilgili ayarların yapılacağı menüye gider
Guidelines Setup: Rehber çizgilerle ilgili ayarların yapılacağı menüye gider
Snap To Objects Setup: Nesnelerin nesneleri mıknatıs etkisiyle yakalaması ile ilgili ayarların yapılacağı menüye gider.


--------------- Layout (Sayfa Düzeni) Menüsü ---------------

Insert Page:
Açık olan corel dosyasına yeni bir sayfa eklemeyi sağlar
Delete Page: Açık olan corel dosyasından varolan sayfalardan birinin silinmesini sağlar
Rename Page: Açık olan corel dosyasındaki sayfalara isim verilmesini / değiştirilmesini sağlar
Go To Page: Açık olan corel dosyasında sayfalar içerisinde istenilen bir sayfaya ulaşmayı sağlar
Switch Page Orientation: Corel sayfasının yatay veya dikey olarak yerleşimini belirlemeyi sağlar
Page Setup: Corel çalışma sayfasının ölçü gibi bazı özelliklerinin ayarlandığı menüye gider
Page Background: Corel çalışma sayfasının zemin rengi ile ilgili ayarlamaların yapıldığı menüye gider


--------------- Arrange (Hizalama) Menüsü ---------------

Transformation:
Corel sayfasında seçili nesnelerin konum, eğim, eğrileme, çevirme, ölçülendirme gibi ayarlamalarını yapar
Position: Seçili nesnenin x ve y koordinatlarında konumunun değiştirilmesini sağlar
Rotation: Seçili nesnenin bir açı değeri girilerek çevrilmesini sağlar
Scale And Miror: Seçili nesnenin yüzde cinsinden ölçeklendirilmesi ve yansımasının oluşturulmasını sağlar Size Seçili nesnenin yeniden ölçeklendirilmesini sağlar
Skew: Seçili nesnenin verilen açı değerinde yatay veya dikey düzlemde eğriltilmesini sağlar


(Not: Transformation menüsü seçildiğinde corel sayfasında sağda açılacak olan menü grubunun altında yer alan “Apply” sadece istenilen özelliğin uygulanmasını, “Apply to Duplicate” ise istenilen özelliklerin, seçilen nesnenin kopyasını oluşturarak, kopyasına uygulanmasını sağlar.)


Clear Transformation: Transformation menüsüyle yapılan bütün değişikliklerin temizlenmesini, iptal edilmesini sağlar
Align and Distribute: Corel sayfasında seçili olan iki yada daha fazla nesnenin birbirine göre konumlarının ayarlanmasını sağlar

(Not: Hizalama işlemi yapılmadan önce uygulama yapılacak nesnelerin seçimi çok önemlidir. İlk seçilecek nesne referans alınacak nesne olup, “shift” tuşuna basılarak seçilecek ikinci nesne ise hizalama işlemlerinin uygulanacağı nesne olacaktır.

Align Left (L): İkinci nesnenin ilk nesnenin sol tarafına hizalanmasını sağlar
Align Right (R): İkinci nesnenin ilk nesnenin sağ tarafına hizalanmasını sağlar
Align Top (T): İkinci nesnenin ilk nesnenin üst tarafına hizalanmasını sağlar
Align Bottom (B): İkinci nesnenin ilk nesnenin alt tarafına hizalanmasını sağlar
Align Centers Horizontally (E): İkinci nesnenin ilk nesnenin yatay olarak ortasına hizalanmasını sağlar
Align Centers Vertically (C): İkinci nesnenin ilk nesnenin dikey olarak ortasına hizalanmasını sağlar
Center to Page (P): Seçili olan nesne(ler)in çalışma sayfasının hem yatay hem de dikey olarak ortasına hizalanmasını sağlar
Center to Page Horizontally: Seçili nesne(ler)in yatay olarak çalışma sayfasının ortasına hizalanmasını sağlar
Center to Page Vertically: Seçili nesne(ler)in dikey olarak çalışma sayfasının ortasına hizalanmasını sağlar
Order: Seçili nesnelerin birbirlerine göre hangi katmanda yer alacağının belirlenmesini sağlar
To Front: Seçili nesne(ler)in diğer tüm nesnelere göre en üst katmanda yer almasını sağlar
To Back: Seçili nesne(ler)in diğer tüm nesnelere göre en alt katmanda yer almasını sağlar
Forward One: Seçili nesne(ler)in diğer tüm nesnelere göre bir katman yukarıda yer almasını sağlar
Back One: Seçili nesne(ler)in diğer tüm nesnelere göre bir katman aşağıda yer almasını sağlar
In Front Of: Seçili olan nesnenin seçilecek olan ikinci nesnenin bir katman önüne geçmesini sağlar
Behind: Seçili olan nesnenin seçilecek olan ikinci nesnenin bir katman arkasına geçmesini sağlar
Group (Ctrl+G): Seçili olan nesnelerin gruplanmasını sağlar
Ungroup (Ctrl+U): Gruplu olan nesnelerin gruplarının çözülmesini sağlar
Ungroup All: Corel sayfasında gruplanmış olan tüm nesnelerin grupların çözülmesini sağlar
Combine (Ctrl+L): Seçilen nesnelerin alanlarının daha sonra ayrılabilecek şekilde kombine olmasını sağlar
Break Apart (Ctrl+K): Kombine, özel efektler, kontur vb. bazı eklentiler kullanılarak oluşturulan nesneleri birbirinden ayırmak, efektleri kırmak için kullanılır
Lock Object: Seçili nesneleri üzerinde hiçbir işlem yapılamayan bir konuma çevirir, kilitler
Unlock Object: Kilitlenmiş nesneleri çözer
Unlock All Object: Corel çalışmasında varolan tüm kilitli nesneleri çözer
Shaping: Corel çalışmasında iki yada daha fazla şeklin alanlarını birbirlerine göre düzenler
Weld: Seçilen nesnelerin alanlarını birleştirir, tek bir alan haline getirir
Trim: İlk seçilen nesnenin alanını ikinci seçilen nesnenin alanından çıkarır
Intersect: Seçilen iki nesnenin alanlarının kesiştiği kısmı yeni bir alan olarak verir
Simplify: Seçilen iki nesneden en üst katmanda bulunan nesnenin alanını bir alt katmanda yer alan nesneden çıkarır
Front Minus Back: Seçilen iki nesneden alt katmanda yer alan nesnenin üst katmanda yer alan nesnenin alanıyla kesiştiği alanı ve alt katmanda yer alan nesnenin alanının tamamını siler
Back Minus Front: Seçilen iki nesneden üst katmanda yer alan nesnenin alt katmanda yer alan nesnenin alanıyla kesiştiği alanı ve üst katmanda yer alan nesnenin alanının tamamını siler
Convert to Curves (Ctrl+Q): Seçili yazı ve şekilleri serbest eğrilere çevirir
Convert Outline To object (Ctrl+Shift+Q): Seçili yazı ve şekillerin kenar çizgilerini serbest eğrili alanlara çevirir
Close Path: Freehand, bezier, pen, polyline, 3 point curve, interactive connector, dimension çizim araçlarıyla yapılan çizimlerde eğer noktalar birleştirilmemişse, bu noktaların birleşmesini sağlar
Closes Nodes With Straight Lines: Yukarıdaki çizim araçlarıyla yapılan çizimlerde birleştirilmemiş noktaların arasını düz çizgi olarak birleştirir
Closes Nodes With Curvy Lines: Yukarıdaki çizim araçlarıyla yapılan çizimlerde birleştirilmemiş noktaların arasını serbest eğrili çizgiler olarak birleştirir
Start to End With Straight Lines:Yukarıdaki çizim araçlarıyla yapılan çizimlerde çizimin başlangıç ve bitiş noktalarının arasını düz bir çizgi ile birleştirir.

--------------- Effects (Efektler) Menüsü ---------------

Adjust:
Corel sayfası içerisine çağırılan (import edilen) resim dosyalarının ışık, kontrast ve renk ayarlamalarının yapılmasını sağlar
Contrast Enhancement: Seçili resmin renk kanalları üzerinden (hem tüm renk kanallarına hem de renk kanallarına ayrı ayrı uygulanabilir) kontrast düzenlemelerinin yapılmasını sağlar
Local Equalization: Seçili resim üzerinde eni ve(ya) boyu üzerinden bölgesel ışık ayarlamalarının yapılmasını sağlar
Sample / Target Balance: Seçili resim üzerinde eyedroper aracıyla referans seçilen renkten hareket edilerek resmin yeniden renklendirilmesini sağlar
Tone Curve: Seçili resim üzerinde corel programının oluşturduğu diyagram üzerindeki curve çizgilerinin hareketiyle yeniden renklendirme işlemi yapar
Auto Equalize: Seçili resim üzerinde corel programının otomatik olarak uyguladığı bir renklendirme işlemi yapar
Brightnes/Contrast/ Intensity (Ctrl+B): Seçili resim üzerinde ışığın açıklık-koyuluk ayarlarının yapılmasını sağlar
Color Balance (Ctrl+Shift+B): Seçili resim üzerinde renk kanalarına doğru kaydırma yöntemiyle yeniden renklendirme işlemi yapar
Gamma: Seçili resim üzerinde gama değerlerinde değişiklik yapılarak resmin yeniden parlaklık düzenlemesini sağlar
Hue / Stration / Lightnes (Ctrl+Shift+U): Seçili resim üzerinde RGB ve CMYK renk kanallarının ayrı ayrı seçilmesiyle resme yeniden renk ve parlaklık verilmesini sağlar
Selective Color: Seçili resim üzerinde CMYK renk kanallarında ki kaydırma seçenekleriyle resmin yeniden renklendirilmesini sağlar
Desaturate: Seçili resmin orijinal renk kanallarını muhafaza ederek resmin grayscale (gri tonlu) bir görünüm kazanmasını sağlar
Cahannel Mixer: Seçili resim üzerinde “Color Balance” özelliğinde olduğu gibi renk kanallarında kaydırma yaparak resmin yeniden renklendirilmesini sağlar
Transform: Seçili resim üzerinde görüntü kalitesi ve görünüm ile ilgili bazı düzenlemeler yapar.
DeInterlace: Seçili resimde isteğe bağlı bir analiz yaparak pikselleri interpolasyon veya çoğaltma yöntemiyle yeniler
Invert: Seçili resmin renklerini tersine çevirerek yeni bir görünüm kazandırır
Posterize: Seçili resim üzerinde uygulanan efektlerden biridir
Correction Dust and Scratch: Seçili resim üzerinde treshold ve radius değerlerinde değişiklik yaparak resmin bulanık veya keskin netlikte olmasını sağlar
Artistic Media: Fırça çizim aracıyla yeni desenler oluşturulmasını sağlar
Blend: Seçili iki çizilmiş şekil arasında varolan boşluğu yeni şekiller üreterek tamamlamayı sağlar
Contour: Seçili çizimin etrafında istenilen özellikte bir alan oluşturulmasını sağlar
Envelope: Seçili çizim üzerinde kenarların eğimli hatlara sahip olmasını sağlar
Extrude: Seçili çizim üzerinde 3 boyutlu görünüm elde edilmesini sağlar
Lens: Seçili şekil(ler) üzerinde bazı efektlerin uygulanmasını sağlar
Add Perspective: Seçili çizime perspektif, derinlik hissi verilmesini sağlar
Power Clip: Bir nesneden çizilmiş bir şeklin alanı kadar bir bölümü kesmeyi sağlar
Rollover: İnternet ortamında kullanılmak üzere buton yapılmasını sağlar
Clear Effect: Seçili nesne üzerinde uygulanan efektlerin temizlenmesini sağlar
Copy Effect: Seçili olan bir nesneye başka bir nesne üzerinde uygulanmış olan efektlerin kopyalanmasını sağlar
Clone Effect: Seçili bir nesnede daha önce üzerinde efekt uygulanmış nesnenin efektlerinin çoğaltılmasını sağlar.


--------------- Bitmaps (Resimler) Menüsü ---------------

Convert to Bitmap:
Seçili nesnenin resme çevrilmesini sağlar
Edit Bitmap: Seçili resmin Corel Photo Paint programında düzenlenmesini sağlar
Crop Bitmap: Seçili resmin kesilmesini sağlar (Burada Crop Bitmap butonu aktif değildir, kesme işlemi “Shape Tool” (F10) aracıyla yapılır)
Trace Bitmap: Seçili resmin Corel Trace programında vektörel çizime dönüştürülmesini sağlar
Resample: Seçili resmin yatay ve(ya) yatay düzlemde yeniden ölçülendirilmesini ve çözünürlüğünün yeniden ayarlanmasını sağlar
Mode: Seçili resmin hangi renk kanalında olduğunu gösterir ve sahip olduğu renk kanalının değiştirilmesini sağlar
Inflate Bitmap: Seçili resmin sayfa içerisinde resim olarak kapladığı ölçünün değiştirilmesini sağlar Bitmap
Color Mask: Seçili resim üzerinde atanacak bir renk üzerinden bir maske uygulamasının yapılmasını sağlar
Resolve Link: Seçili resme harici bir kaynağa link, bağlantı verilmesi ile ilgili düzenlemeler yapar
Update From Link: Seçili resme verilen bağlantının güncelleştirilmesini sağlar
3D Effects: Seçil resme üç boyutlu efektler verilmesini sağlar
Art Strokes: Seçili resmin zeminine dolgu efektlerinin uygulanmasını sağlar
Blur: Seçili resim üzerinde resmin görüntüsünde bulanık etkisinin oluşturulmasını sağlar
Camera: Seçili resim üzerinde kameralarda bulunan noise etkisinin oluşmasını sağlar
Color Transform: Seçili resim üzerinde sahip olduğu renk kanallarıyla oynayarak nokta bazında yeni görünüm almasını sağlar
Contour: Seçili resmin piksellerini baz alarak piksellerin etrafında değişiklik yapıp resmin yeni bir görünüm almasını sağlar
Creative / Distort / Sharpen: Seçili resim üzerinde özgün bazı efektler uygulanmasını sağlar
Noise: Seçili resme noise etkisinin verilmesini veya varolan noise etkisinin kaldırılmasını sağlar
Plugins: Bilgisayara yüklenmiş olan harici bazı programların corel sayfasında seçili resim üzerinde etkili olmasını sağlar (KPT, Eye Candy…)

--------------- Text Menüsü (Yazı) ---------------

Format Text (Ctrl+T):
Corel sayfasında seçili yazı ve(ya) yazı gruplarının ayrıntılı özelliklerinin düzenlenmesini sağlar
Edit Text (Ctrl+Shift+T): Seçili yazı ve(ya) yazı grubunun basit özelliklerinin düzenlenmesini sağlar
Insert Character (Ctrl+F11): Yazı ve(ya) yazı grubuna özel veya basit yazı karakterlerinin eklenmesini sağlar
Fit Text to Path: Seçili yazı ve(ya) yazı grubunun seçili olan bir şekil veya çizgi etrafına yerleştirilmesini sağlar
Fit Text to Frame: Phragraph Text düzeninde olan yazıların yazı alanına otomatik olarak yerleştirilmesini sağlar
Align to Baseline: Tek bir satırda yer alan yazıların satır boyunca düzensiz olan eğimini düzeltir
Straighten Text: Fit text to path yöntemiyle şekli değiştirilen yazıyı tekrar düzgün haline çevirir
Writing Tools: Seçili yazı üzerinde şu düzenlemeleri yapar
Spell Check (Ctrl+F12): Seçili yazı grubunun heceleme işlemini gerçekleştirir
Grammatik: Seçili yazı grubundaki yazım hatalarını denetler
Thesaurus: Seçili yazı grubunda yazılı kelimelerin anlamların açılandığı bir pencere açar
Quick Correct: Yanlış yazılan bazı kelimelerin otomatik olarak düzeltilmesini sağlar
Language: Yazım denetiminde hangi dilin seçili olacağını belirler
Settings: Yazım işlemleri ile ilgili ayarların yapılmasını sağlar
Change Case: Seçili kelimelerde harflerin büyük veya küçük harf olmasını sağlar
Make Text Web Compatible: Paragraf Text yazı konumundaki yazıların internet ortamında kullanılmak üzere özelliklerini geliştirir
Convert (Ctrl+F8): Pharagraph Text düzenindeki yazıyı Artistic Text konumuna, Artistic Text düzenindeki yazıyı da Phargraph Text düzenine çevirir
Text Statistics: Corel sayfasında bulunan yazıların istatistiki bilgilerini verir
Show Non-Printing Characters: Yazıcılar tarafından basılamayacak özel karakterlerin gösterilmesini sağlar
Link / Unlink: Yazılara harici bir kaynağa bağlantı verilmesini veya kaldırılmasını sağlar.

--------------- Tools (Araçlar) Menüsü ---------------

Options (Ctrl+J):
Corel programının ayarlarının yapıldığı menüyü açar
Customization: Corel programını kişiye göre özelleştirilmesinin nasıl yapılacağını açıklar (İngilizce)
Color Management: Üzerinde çalışılan dosyanın hangi amaçla kullanılacağını tayin edip uygun renk profillerinin kullanılmasını sağlar
Save Settings As Default: Corel programı ile ilgili yapılan tüm ayarlamaların varsayılan ayarlar olarak kaydedilmesini sağlar
Object Manager: Corel çalışmasında kullanılan tüm nesnelerin özelliklerini ayrıntılı bir şekilde açıklayan bir pencere açar
Object Data Manager: Corel programının içinde kullanılacak verilerin düzenlemesiyle ilgili bir pencere açar (Bu bölümü kullanabilmek için Visual Basic ve programcılık bilgisi gerekmektedir)
View Manager: Corel sayfasının ekran görünümü ile ilgili düzenlemelerin yapılacağı bir pencere açar
Link Manager: Corel sayfasında verilen bağlantıların özelliklerini gösteren bir pencere açar
Undo Docker: Corel sayfasında son yapılan işlemlerin listesini sıralayan bir pencere açar
Internet Bookmark Manager: Corel sayfasından bağlantı verilen sayfaların listesini veren bir pencere açar
Color Styles: Corel sayfasında tanımlı özel renklerin saklandığı bir pencere açar
Palette Editor: Corel programında kullanılan renklerin özellikleri ve tanımlı isimleri ilgili düzenlemelerin yapıldığı bir pencere açar
Graphic and Text Styles: Corel çalışmasında kullanılan grafik ve yazıların biçimleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir pencere açar
Scrapbook: Corel programının direkt açabileceği veya import edebileceği tüm kaynaklara kısa yoldan ulaşmayı sağlayan bir pencere açar
Create: Corel programının içine kullanıcının tanımlamış olduğu çizim, pattern renkleri ve özel karakterler oluşturulmasını sağlar
Run Script: Corel programında bazı özel uygulamaları çalıştırmak için oluşturulmuş scriptlerin çalışmasını sağlar
Visual Basic: Corel programında Visual Basic programı ile geliştirilen bazı hazır uygulamaların çalıştırılması, değiştirilmesi gibi özelliklerin kullanılmasını sağlar (örneğin hazır takvim uygulaması, renk sakalası oluşturma…)



--------------- Window (Pencereler) Menüsü ---------------

New Window:
Corel programında yeni bir pencere içinde yeni bir çalışma sayfası açar
Cascade: Corel programında açık olan pencerelerin, çalışma sayfalarının sıralı halde hepsini birden gösterir
Tile Horizantally: Corel programında açık olan çalışma sayfalarının hepsinin yatay olarak sıralanmasını sağlar
Tile Vertically: Corel programında açık olan çalışma sayfalarının hepsinin dikey olarak sıralanmasını sağlar
Color Palettes: Corel çalışmasında hangi renk profillerinin kullanılacağının belirlenmesini sağlar
Dockers: Corel programında sağ tarafta hangi “tools” menülerinin görüntüleneceğinin belirlenmesini sağlar
Close (Ctrl+F4): Corel programında açık olan çalışma sayfanın kapanmasını sağlar
Close All: Corel programında açık olan bütün çalışma sayfalarının kapanmasını sağlar
Re.freshWindow (Ctrl+W): Özellikle ekran kartlarından kaynaklanan görüntü kayıplarının yok edilmesi için ekran görüntüsünün tazelenmesini sağlar
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.266
Tepki
100
teşekkürler...
corelle yeni tanışan arkadaşlar için faydalı olacaktır.
emeğinize sağlık...
 
Kayıt
10 Nisan 2012
Mesaj
9
Tepki
0
Bılgısayarımda yuklu olan corelde colon aracını kullanıyorum ve dublıcate gıbı saga ve yukarı sectıgım nesnenın kolonunu cıkartıyor nereden ayarlayabılırım. şimsiden teiekkurler
 

mlkaktkn

Üye
Kayıt
27 Haziran 2012
Mesaj
2
Tepki
1
teşekkürler gayet ihtiyç olan birşey:)
corel x6 kullanmaya başlayan var mı aranızda?
 
Yukarı Alt