Corel Draw ile çizilmiş güzel bir illustrator örneği

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Oldukça başarılı güzel bir çizim paylaşım için teşekkürler Ahmet bey.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Adamlar harbi zor birşey çizmiş tebrik etmek lazım...
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
Ana hatlar hep mesh ile çizilmiş sanırım çizim ile uğraşıyorsak mesh in üstünde baya bi durmamız lazım

teşekürler ahmet bey
 
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
184
Tepki
3
@Fatih Coşkun

Kesinlikle, kendimizi bu konuda geliştirmemiz lazım...Belkide galiba ben mesh özelliğine pek ısınamadığım için transparan katmanlar ile uğraşıp duruyorum.
 

Asaf Sirin

Üye
Kayıt
22 Mart 2009
Mesaj
11
Tepki
1
Bu tur resim tasariminin yapilmasi solidworks ve ya diger 3d yazilimlarda daha kolay olmasi gerekiyor.
 
Kayıt
12 Aralık 2008
Mesaj
184
Tepki
3
@Asaf Sirin

Eğer solidworks ve ya diger 3d yazılımları hakkında bilginiz var ise, sizden ders olarak forumdaki gerekli yere eklemenizi rica ediyorum.Saygılar...
 

Asaf Sirin

Üye
Kayıt
22 Mart 2009
Mesaj
11
Tepki
1
Hocam, cok isterdim yapmagi fakat yabanci oldugum icin ve bundan kaynaklanan turk dili bilgisinin yetersizligi ve diger tarafdan zaman kisitligi bu isi yapmaga imkan saglamiyor.

Konuya gelince solidworks'la (http://www.solidworks.com/) arkadasimin bilgisayarinda kendimiz tasarladigimiz cnc makina icin cizim yapiminda tanisdim. Autocad'a nisbeten ogrenmesi kolaydir. Makina kalip ve s. teknik cizimlerde yaygin kullaniliyor. Ornegin bu tur yazilimda her hangi bir parcanin cizimi yapildigindan sonra ciktisini (3d grafik formatinda) her hangi bir CAM yazilimina import yapib CNC makinada (torna , 3 - 5 eksenli freze , ornek http://www.gildemeister.com/en,milling,dmc60t?opendocument , 6 eksenli sicak tel kopuk kesme makinasi - ev yapimi ornek http://www.8linx.com/cnc/cnc.htm) uretilmesi icin makina kodalri olusturmasi mumkundur.
Internet'de turkce video kurslari movcud'dur , google 'da arasaniz rahatlikla bulursunuz. Onun benzeri fakat, yalnis soylemiyorumsa, daha cok urun prototip design tasarimi icin kullanilan Rhino Ceros
http://www.rhino3d.com/

Sonra, duydugum diger yazilimlardan 3d max var (http://tr.wikipedia.org/wiki/3ds_Max).

Asagidaki linkde azi coxu bilinen yazlimlarin listesi var :
http://en.wikipedia.org/wiki/3D_computer_graphics_software


Bazi yazlilimlar 3d artistic cizim (3 boyutlu desen tasarimi icin daha uygun) ve CAM (coimpute aided manufactoring - cnc icin kod uretim ozelligi)
fonsksyonlari icerir . Ornegin Artcam'da , 2d plotter kesme , 3 ve s eksenli freze makinalari, kuyumcu makinalari (halka kupe ve s. islenmesi icin) v d. fonksyonlari movcuddur.
http://www.artcam.com/

CorelDraw CNC islemlerinde daha cok 2d ve ya 2.5d tasarimi icin kullanilir. Ornegin lazer ve diger kesim makina isletenler CorelDraw yaygin kullaniyorlar. Ve ya on vektorel tasarimi Corel de yapilmasi Artcam'dan daha kolay oldugu icin 2d cizimleri yapilib Artcam'a dxf ve ya eps formatinda import yapilabilir.
 
Kayıt
1 Kasım 2007
Mesaj
82
Tepki
0
İmkansız hiçbir şey yoktur.Sadece zor vardır.Ben başladım bile iddia etmiyorum.Ancak becerebilirsem çizmeyi sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım.
 
Yukarı Alt