Corel Draw öğrenmeye hangi sürümü ile başlamalıyım?

GRaFFiker

Üye
Kayıt
12 Nisan 2010
Mesaj
23
Tepki
0
Değerli Grafiker'ler.. Ben Corel Draw öğrenmek istiyorum sizce hangi sürümünden başlamalıyım? 12 - X4 vs .. BUnlar gibi bana yol gösterebilir misiniz ? :)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Corel Draw veya bir grafik tasarım programı bir motosiklet veya araba değildir. Küçük model alim ileride büyütürüm mantığı yanlıştır. En kullanışlısını öğrenmek ve zaman içerisinde yenilenen modelleriyle devam etmek en mantıklısıdır. Corel 11 le başladığın zaman öğrenme süreci içerisinde belki 2 veya 3 ileri versiyonu çıkacak ve sen hep geriden takip edeceksin. Ayrıca X1 ile X4 arasında çok büyük kullanım ve özellik farkları var. X5 son sürümü fakat yeni olduğu için bir takım eksikleri mevcut.
En kullanışlısı olan x4 de başlamanı öneririm.
Ve ayrıca, 4. kez söylüyorum sayın Graffiker. Lütfen forum kurallarını tekrar okuyunuz. Türkçemizde PLEASE diye bir kelime yoktur. Veya illa ki ingilizce kullanmak istiyorsak tüm kelimeyi ingilizce kullanalım... Ki şu an için forumumuzda böyle bir ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.Ve sadece Özel isimler ve cümle başları büyük harfle başlar. Eminim bu yazdığınız mesajları son düzeltişim olur. :)
İyi forumlar.
 

GRaFFiker

Üye
Kayıt
12 Nisan 2010
Mesaj
23
Tepki
0
@watchful

tşkr ederim yorumunuz için...

@Erkan_Nehir

Tesüf ederim... Farkında değiLim. :cool:
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@GRaFFiker
"Teessüf" etmenizin sebebi sizi forum kurallarına uyma konusunda uyarmam mı?
Umarım bundan sonra farkına vararak mesajlarınızı paylaşırsınız Sayın Graffiker. Bir deneyin göreceksiniz ki hiç de zor değil...
İyi çalışmalar dilerim.
 
Kayıt
19 Temmuz 2012
Mesaj
6
Tepki
0
"Türkçemizde PLEASE diye bir kelime yoktur. Veya illa ki ingilizce kullanmak istiyorsak tüm kelimeyi ingilizce kullanalım." tüm kelime "please" değil mi zaten? :) tüm cümle*
Türkçe'de "Veya" ile cümleye başlandığını da ilk sende gördüm :) "veya" dan sonra gelen "illa ki" anlatım bozukluğudur.
Canın sağolsun Erkan abi, paylaşımlarını takip ediyorum. Değinmek istediğin nokta güzel ama daha sakin yazarsan verimli sonuçlar alabilirsin. Saygılar Abi.
"Bir deneyin göreceksiniz ki hiç de zor değil..." biraz özen göstermek lazım tabi :)
Not: 3 yıl geçmiş gerçi.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@JokerOfHell
Daha sakin yazarsam mı? :)
Yazımda bir şiddet göremedim ben. Ayrıca "olumlu sonuç almak" gibi bir kaygım yok. Ben fikrimi söylerim, dileyen olumlu olarak kullanır dileyen kaale almaz sayın "Joker Of Hell".... :) İngilizcem pek iyi değil ama sanırım "Cehennem Soytarısı" demek değil mi anlamı? Sanırım neden ingilizce olarak kullandığınızı anladım. Türkçe olarak yazınca tüm karizması gidiyor değil mi? İngilizce yazınca bazen daha bir karizmatik duruyor bazı sözler... :)

Ama "Üniversite"yi "ÜniWersite" yazmanın da manasını anlayamadım açıkçası...
Foruma girip ilk mesaj olarak üzerinden 3 sene geçmiş bu konuyu bularak, üstelik konu başlığından alakasız olarak birisinin avukatlığını yapmanız da baya düşündürücü ..... Sanki yıllardır bu anı bekler gibi...
Enteresan ;)
İyi forumlar.
 
Kayıt
19 Temmuz 2012
Mesaj
6
Tepki
0
Corel Draw için ne bulsam okuyorum, forum çok güzel gerçekten ellerinize sağlık. Video ile anlatımları 3-4 kere izledim. Onun dışında fotoğrafla da ne anlatılsa bakıyorum. Bakınırken buldum bu başlığı ve ilk defa buraya yazdım, aslında birkaç aydır üyeyim; can sıkıntısı diyelim avukatlık değil de. Tanımam etmem.
"JokerOfHell" kullanmamın karizmayla bi ilgisi yok. Benim için biraz uzun bir hikayesi var, size özetle "Ben bir oyuncuyum, pek çok online oyunu oynarım ve evrensel dil ingilizce olduğu için oraya uygun, herkesin anlayabileceği bir takma ad edindim" diyebilirim. (nickname demedim bak, hatrına :) )
Not: ÜniWersite için sana katılıyorum abi, çok saçma duruyor.
 
Yukarı Alt