Corel Draw Vs İllustrator Farkları Nelerdir ?

Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
28
Tepki
0
Merhaba
Arkadaşlar corelle ilistratör arasındaki fark nedir

Kimileri corelin baskı için daha hünerli olduğunu söylüyor.
Kimileride Ai nin Corelden daha üstün ve geleceği parlak bir program olduğunu söyküyor.

Bu durumda hangisinde uzmanlaşmak daha mantıklı he tabi birde İD yi bu koşullarda nereye yerleştirmeliyiz.:allalla:
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@selametalkan

Her program birbirinden farklıdır. Tek tek saymakla bitmez. "Tasarım için en iyi program budur ve tasarım bununla yapılır" diyemeyiz. Kullandığınız temel program ne olursa olsun, her programa zaman zaman ve yer yer ihtiyaç duyulur.Temel olarak AI ve Corel vektör tabanlı çizimler yapan programlardır. AI fonksiyon olarak genel anlamda Corel Draw'dan daha ileri özelliklere sahiptir. Fakat aynı şeyleri Corel ile yapmak da mümkün sadece yöntemler ve süre farklı. Tamamen kullanılan programa olan alışkanlık ve pratikle ilgili bir durum. Baskı konusunda her iki programla da baskıya iş gönderebilirsiniz. Hangi tasarımcıya hangisi daha pratik geliyor ise onu tercih eder. Fakat Corel AI'e göre daha çok tercih edilir. Geleceği parlak olma konusuna gelince de AI zaten parlamış bir program. Yeni bir icat değil ki geleceği parlak olsun. Her yazılım zaman içinde gelişiyor ve sonu yok. Değişim sürekli olacak.
İndesign kullanmadığım için o konuda yorum yapamayacağım.

Tabii bu detaylar genel bakışta ilk aklıma gelenler. Elbette ilave yapabilecek arkadaşlar da vardır.
 

onureroguz

Üye
Kayıt
30 Kasım 2010
Mesaj
114
Tepki
7
Illustrator ve corel kıyaslanması olarak; hangi programa yatkınsanız tavsiyem onu kullanmanızdır. Fakat ıllustrator' ün adobe şirketinin getireceği yenilik ve düzenlemelerle ileriki yıllarda corelden daha fazla kullanılacak gibi. Tabi birde adobe programları kendi aralarında daha uyumlu çalışmakta.
 

bysonmez

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
6 Temmuz 2011
Mesaj
56
Tepki
0
Kendımce kesınlıkle Illustrator!eger tercıh yapcaksan Illustrator derım ogrenımı kolay ve keyıflı ben cok sevdım ve cok memnunum.
 

ftmtkl

Üye
Kayıt
24 Ekim 2011
Mesaj
21
Tepki
0
Erkan Bey doğru söylüyor her program farklı farklı özellikler barındırıyor ve hemen hemen aynı çalışmayı birçoğunda yapabiliyorsun aynı şekilde arada zaman ve yöntemler farklı olabiliyor bunun dışında bu programlar içerisinde zaten yıldızı parlayacak olan yok bana göre çünkü hepsinin yıldızı parlak durumda sadece tercih meselesi bazı arkadaşlar corel e daha ağırlık verir benim gibi bazı arkadaşlar da ai veya ps ye ki bu da alışkanlıktan ola gerek. Bence programları birbirleri ile kıyaslamaya çalışmak yerine öğrenebildiğin kadar farklı program öğrenmeni bunları kendini geliştirmekte kullanmanı tavsiye edebilirim. Ben corel kullanıcısı olarak ps ve ai de ortalama bir seviye yaptım ve daha da geliştirmeye çalışıyorum zararından çok faydasını gördüğümü rahatlıkla söyleyebilirim.
 

aspirin_00

Üye
Kayıt
27 Eylül 2009
Mesaj
165
Tepki
3
bu olay aynı 3dsmax mi yoksa maya mı kullanmak daha iyi konusuna benziyor arkadaşım corel yada ai iksinden birini öğren pişman olmassın ben coreli öğrenmiştim ki coreli çözmem sadece 1 günümü aldı... coreli öğrendikten sonra ai ye bakarsın onunla uğraşırsın o kadar basit... nette yeterince eğitimler vss var
 

ftmtkl

Üye
Kayıt
24 Ekim 2011
Mesaj
21
Tepki
0
1 günde? Zannetmiyorum. 2005 ten bu yana kullanıyorum evet yerel bir gazete dizgisi ile başladım bu işe benim 2 günümü aldı corel de o gazeteyi yapmayı öğrenmek ama şu var corel de bir işi yapmayı öğrenmek ile coreli öğrenmek çok farklı kavramlar. Corel dediğimiz zaman herkes çok basit bir program olarak algılıyor sanırım ben Freehand, Quark, Illustrator ve Photoshop u da görmüş biri olarak diyebilirim ki Corel öyle basit bir program değil.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@ftmtkl

"1 günde" lafına şaşırmışsınız fakat siz de "2 gün" demişsiniz...
Kusura bakmayın ama aylarca yıllarca emek veren bizler mi yarım akıllıyız yoksa sizler mi dahisiniz?
Bir de "O gazeteyi yapmayı öğrendim" ile "Gazete yapmayı öğrendim" arasında dağlar kadar fark var. Farzedelim "O gazete" demek istediniz. Daha önce yapılmış hazır sayıları var. Şablon hazır. Tek yapmanız gereken resim çıkar, resim ekle, yazıyı sil yenini yaz. Manşeti sil yeni manşet yaz diyelim... Hadi süper derecede yetenekli olduğunuzu varsayarak bir derece mümkün diyelim.
Fakat kimse kusura bakmasın ama, buraya gelerek "1 günde Corel öğrendim, 2 günde gazete yapmayı öğrendim" diyerek, bu işe yeni başlayan veya başlamak isteyen arkadaşlarımızı yanlış yönlendirip bu iş 2 günde öğrenilir diye yanlış bir düşünceye kapılmalarına sebep olmayalım ve kandırmayalım. Ve en önemlisi kendimizi kandırmayalım...
Forumumuzun en önemli amaçlarından biri, gerek yeni başlayan, gerekse bu işten para kazanan üyelerine en doğru bilgiyi, olabildiğince net bir şekilde aktarmak ve dolayısı ile üyeler arasında bilgi paylaşımı sağlamaktır.
Bu bağlamda lütfen kullandığımız kelimelerin başkalarını da etkileyeceğini düşünerek dikkatli kullanalım.
Varsayalım bu forumun adını duydum Hürriyet ana sayfasından. ve üye olmaya geldim. Yeni başladım bu mesleğe ve ilk okuduğum mesaj bu mesaj...
"Vay be. Adamlar 1-2 günde bu işi çözüyormuş. Ben de bu işi amma büyütmüşüm gözümde.
Hemen başlayayım da haftaya grafiker olayım bari..."

diye düşünmez miyim?

Evet mantık olarak günde 1 program öğreniliyorsa 1 haftada grafiker, 1 ayda da sanırım üniversitelerde ders verecek kıvama geliriz.
Sayın ftmtkl hiç kusura bakmayın ama 2005'te başlamışsınız ve 2 günde gazete yapmayı öğrenmişsiniz ve aradan yaklaşık 7 yıl geçmiş. Ortalama bir hesapla 2500 gün yapar.
Aynı durum Fatih Bey için de geçerli.
1 günde 1 program öğrenen birisi 2500 günde sanırım geliştirmek istediği 3D, after effetcs vs gibi programları, geliştirmek bir yana, kitabını yazması lazım. Değil mi?

Ayrıca "o gazeteyi yapmayı öğrendim" veya "çözdüm" diye bir kavram yoktur grafik sektöründe.
Hoş bir konu hakkında sıkıntı yaşarsınız, ve o konuyu öğrenir çözersiniz sorunu. O ayrı. Fakat bir iş başvurusu yaparken, "ben bizim gazeteyi yapmayı biliyorum. "Sizinkine henüz bakmadım" veya "Ben Corel Draw'ı dün çözdüm. Bugün iş arıyorum" demek ne derece doğru acaba?
Sonra matbaadan telefon gelecek.
64 sayfalık dergi var. Yap formaları, Crossları at. Taşım paylarını ver. Ha bu arada lens verirken dikkat et mutlaka bizi haberdar et. CMYK değerleri düşük olmasın. Olabildiğince pantone renk kullanmaya çalış. Convertlemeyi de unutma. vs. vs...
"Biz de ha buyur?" diye cevap vereceğiz 2 günlük tecrübe ile.
Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de "oldum", "yaptım" diyebilmek bir süreç ister.
Acele etmeden, hatalar yaparak, öğrenerek, araştırarak, doğru bilgilere ulaşarak, deneyim kazanarak bir yerlere gelinir. Her acele işin sonucu hüsrandır.
2 günde otomobil kullanmayı öğrendim diyerek trafiğe çıkanların halini görüyoruz...

Önemli olan bir şeyi ne kadar kısa sürede öğrendiğimiz değil, ne kadar iyi öğrendiğimizdir.
Acelemiz yok arkadaşlar. Yavaş yavaş, sakin sakin dilediğiniz herşeyi gerçekleştirebilirsiniz. :)
Sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Aslında uzun mesaj yazmayı hiç sevmem fakat son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve yanlış bilgiler içeren birtakım konulara açıklık getirmek istedim.
İyi forumlar dilerim.
 

ftmtkl

Üye
Kayıt
24 Ekim 2011
Mesaj
21
Tepki
0
Ben kimseyi yanlış yönlendirecek cümleler kurmadım evet işe basit bir gazete yapmakla başladım ve "o" gazeteyi yapmayı 2 günde öğrendim.
Ama mesajımda özellikle belirttim bir işi corel de yapmayı öğrenmek ile coreli öğrenmek farklı. 8 sayfalık bir gazeteyi yapmayı 2 günde öğrendim ama dergi, katalog vb çalışmaları yapabilmem uzun zamanımı aldı üstelik ben demedim ki her program 2 günde öğrenilir sadece fatih beyin mesajına bir örnek verdim "bende bir işi kısa sürede öğrendim ama bütün bir bu programı tüm özellikleri öğrenmek anlamına gelmez" demek istedim.
Burada kimseyi yanlış yönlendirecek bir cümle yok üstelik ben hala hiçbir program hakkında biliyorum kelimesini kullanmıyorum.
Burada yanlış yönlendirme yok tam tersi resim veya yazı üzerinde iki üç oynama yaparak bir programın öğrenilemeyeceği ve corelin göründüğü kadar basit ve sıradan bir program olmadığı anlatılmaya çalışılmıştır yine de anlamayan veya yanlış anlayan olduysa kusura bakmasın artık daha açık nasıl anlatılır bilemedim :)
Ayrıca Bilgisayar Programcılığından bu mesleğe geçiş yapmış biri olarak kime ne kadar basit görünürse görünsün hiçbir programın basit olmadığının en fazla farkında olanlardan biriyim :)
 
Yukarı Alt