Corel Draw Vs İllustrator Farkları Nelerdir ?

aspirin_00

Üye
Kayıt
27 Eylül 2009
Mesaj
165
Tepki
3
evet arkadaşlar ben corel drawı 1 günde çözmem bazı arkadaşlara çok koymuş olsa gerek ilkkez corel draw 8 versiyonunu açtığımda sanki yeni bir dünya keşfetmişim gibi bir hevesle girdim ve 1 günde çözdüm. Bu hevesi herkes bilir ve yaşar ama çözmek bazılarına 1 hafta yada 1 yıla maal olur ama bende 1 gün sürdü, saki tasarım yapmayı 1 günde çözmüşüm şeklinde algıya kapılmışcasına bi yaygara kopartılmış. 70 yaşında 50 yıllık bir grafiker ben tasarımcıyım diyemez çünkü tasarım kendini sonsuza dek yenileyen geliştiren bir unsurdur.
bir söz vardır bitmiş dedikleri yağlıboya aslında hiç bir zaman bitmez tasarımda öyledir.

programda bildiğim özellikleri bile bugüne kadar hiç kullanmadım sebep ihtiaçımı karşıyalayacak araçları çok iyi kullandığım için

bu olay 3ds max de bir objeyi modellemeye benzetirsek edit poly edit mesh splay bir sürü modelleme teknikleri var tek boyuttan 3 botuta modelleme küpten yola çıkarak modelleme aklınıza gelecek her türlü yollar vardır önemli olan o yolun başkasının gözünde uzun yada kısa olduğu değil sizin en kısa yolda çözdüğünüz yoldur çünkü sizin yol başkası için 1 ayda çözülürı yada 1 dkk da.

merak edenlere 2000 yılında corel draw 8 ilkkez kullanmaya başladım.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@aspirin_00
Evet çalışmalarınızdan ve paylaşımlarınızdan 1 günde çözdüğünüz anlaşılıyor zaten.....
İyi forumlar...
 

aspirin_00

Üye
Kayıt
27 Eylül 2009
Mesaj
165
Tepki
3
@Erkan Nehir

Erkan Nehir;
ben ne diyorum sen ne yorum yapıyorsun tasarım yapmayı 1 günde öğrendim demiyorum. Algılarında mı problemin var
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@aspirin_00
Bir adam sana geldi ve "araba kullanmayı 1 günde çözdüm" dedi... Ne anlarsın???
Ondan sonra sana "ha yok onu kastetmedim. Ben sadece sinyal lambaları nasıl çalışır onu çözdüm demek istedim" dedi...
Peki bundan ne anlam çıkarırsın.?
Haydiii tekrar iyi forumlar...
 

aspirin_00

Üye
Kayıt
27 Eylül 2009
Mesaj
165
Tepki
3
Erkan Nehir;

arabayı 1 günde çözmek ayrı onu sürmek ayrı meseledir, konuyu sen daha iyi anlamış olsaydın verdiğin örneğin saçma olduğunu anlardın.

burası tartışma yeri değil ne kadar açıklayıcı yazmama rağmen at gözlükleri takmış gibi bir fikirde gidiyorsunuz hangi düşünce aleminde olduğunuzu bilmiyorum ama düşüncelerinizi değişmeyeceğini biliyorum

kolay gelsin.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@aspirin_00
Nesini çözdünüz peki 1 günde? Corelin bir grafik tasarım programı olduğunu mu? Yoksa size gelen corel kutusunun ambalajının ipini mi? Çözmenin yarımı çeyreği olmaz. Ya tam çözersiniz ya ya uğraşırsınız...


"ben coreli öğrenmiştim ki coreli çözmem sadece 1 günümü aldı..." <<<< Bu laf size ait. Bunu dünyanın neresine gidersen git, kime gösterirsen göster, benim anladığım şeyi anlar.... Kelime oyunlarına gerek yok. Hoş değil.
 

futurist

Üye
Kayıt
7 Kasım 2012
Mesaj
161
Tepki
9
illustratoru daha sevimli bulsamda corelde fena pragam değildir. aslında öğrenme ihitiyacım yok diye düşünüyordum. ama piyasada hala hafife alınmayacak derecede corel matbaacı var. onlarlada uyum içinde çalışmak için corel öğrenmek şart. hatta
Türk matbaa sanayi bile corel istiyor.
Üstelik coreldeki bir çalışmayı illustratöre atabiliyorsun ama illustratördeki bir çalışmayı corele atamıyorsun.buda şu demektir: dışarıdan corel çalışması gelirse öyle bakakalırsın, kendi çalışmanı corel kullanıcısına veremezsin.

kısaca otur öğren bir zahmet ikisinide . ben işyerinde bu sorunu yaşadığımdan şimdi corel çalışıyorum. süper illustrator kullansan beş para etmiyor yaptığın bazen :))
 
Yukarı Alt