Corel Draw'da yeni çalışma sayfaları oluşturma (Detaylı)

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sizlere bu derste elimden geldiği kadar page oluşturmak ve silmekle ilgili bilgiler vermeye çalıştım. Pagelerin sayısını arttırarak katalog ve çok sayfalı broşürlerinizi ayrı sayfalar halinde hazırlamanız mümkündür. Umarım işinize yarar.



+ işareti ile pageleri sona veya başa ekleme şansına sahipsiniz. Bu işlem ile teker teker sayfa eklemeniz mümkündür. ayrıca pagelerden herhangi birine sağ tıklayarak " insert page after" " insert page before" seçenekleri ile önüne veya arkasına page eklemenizde mümkündür.



ayrıca son page de "page down" yada ilk page de "page up" tuşları ile yukarıdaki menüyü açarak istediğiniz sayıda page eklemenizde mümkündür. Buradanda sayfayı eklemek istediğiniz yeri seçerek, önüne veya arkasına ekleme yapabilirsiniz. ayrıca eklemek istediğiniz sayfanın ölçülerini ve yönünüde belirlemeniz mümkün.



yukarıdaki işaretli yere tıkladığınız zaman açılan penceredende direk gitmek istediğiniz sayfayı yazarak, o sayfayı görüntülemeniz mümkündür.




Evet gelelim asıl meseleye. Page Down veya Page up tuşu ile sayfa eklemeye çalışırken yanlış bir rakam yazdınız. (Örneğin 7 Yerine 77) İstemeden çok sayıda sayfa yaratmış oldunuz. Tek tek silmek epey vaktinizi alır sanırım. ama aşağıdaki yolu izleyerek istediğiniz aralıktaki sayfaları silmeniz mümkündür.




Öncelikle Tools / Object manager menüsünü açıyoruz.



daha sonra sağ üst kısımdaki oka tıklayarak bir menü açıyoruz.



ve delete page seçeneğini seçiyoruz. karşımıza aşağıdaki gibi bir popup gelicek.



" Through to page " seçeneği aktif değildir. onu aktif hale getirdikten sonra alttaki kutucuğa silmek istediğiniz son page nin numarasını, üstteki kutucuğada silmek istediğiniz ilk pagenin numarasını yazıyorsunuz. OK dediğinizde pageleriniz silinmiş olacaktır.


İyi paylaşımlar..


Alıntı değil, Alın teridir. Emeğe saygı lütfen..
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
ders için teşekkürler designer_s güzel bir anlatım olmuş, Repler yolda:)Emeğe saygı...
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Rica ederim sayın admin. Yeni öğrenen arkadaşların faydalanacağı bir konu.
 

cennet83

Üye
Kayıt
28 Temmuz 2008
Mesaj
3
Tepki
0
elinize sağlık.

bende corelde çalışıyorum. ve dün üye oldum. hazırladığım tasarımları vitray alanında kullanıyoruz. bakabilirmisiniz nasıl olmuş tasarımlar. cdr formatlı türk motifi konusundada doneleriniz varsa ve yardımcı olabilirseniz sevinirim. resimler ..................... de ürünlerimiz kısmında.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sayın cennet83; hazırladığınız çalışmaları kişisel çalışmalar bölümünde yayınlayarak, konuyla ilgili hem fikir hemde yorum alabilirsiniz. Ayrıca elinde sizin istediğiniz motif olan arkadaşlarımız varsa onların paylaşımlarından yararlanabilirsiniz.

Saygılar.
 

cennet83

Üye
Kayıt
28 Temmuz 2008
Mesaj
3
Tepki
0
siteye yeni üye olduğum için tam hakim değilim. yardımınız için teşekkür ediyorum.
 
Yukarı Alt