corel x4 inner shadow efekti nasıl yapılır bilen hocalarımızdan yardım bekliyorum.

yigitgul0

Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
10
Tepki
0
arkadaşlar selamlar..corel x4 kulanıyorum..ama şu inner shadow efektini vermeyi bir türlü başaramadım..bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

herkese hayırlı günler..
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,
Güzel bir talepte bulunmuşsunuz. Ama ne yazık ki Corel Draw'da Inner shadow yeteneği yok. Bu özellik Adobe Illustrator ve Adobe Photoshop'ta var.

Corel Draw'da biraz dolambaçlı bir yoldan inner shadow konusuna yaklaşabilirsiniz. Ama bu da Illustrator'dekini karşılayamaz.

Corel Draw'da nesneye drop shadow efektini verin. Sonra bu efekte ait özelliklerden feathering direction düğmesine girerek burada inside seçeneğini tıklatın. Bu durumda içeriye doğru bir gölge oluşturacaktır. Fakat gölge arka tarafta olduğu için görünmez. O zaman nesneyi Arrange menüsünden Break... yapın. Nesneyi kenara alın veya silin. Kalan "şey", biraz zorlanarak inner shadow olarak yorumlanabilir...

Fakat, Illustrator veya Photoshop'takinin yanından bile geçemez.

Başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 

yigitgul0

Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
10
Tepki
0
hocam teşekkürler..internet ortamında böyle bir konu yok.10 gündür araştırıyorum. x4 'ün arayüzü kolay ve çok kullanışlı.tercihim bundandır.ama bazı konularda yetersiz kalıyor..örneğin büyük baskılarda drop shadow efekti çok kötü çıkıyor.sanki düşük çözünürlüklü bitmap koymuşsunuz gibi duruyor.ayrıca 3 boyutlu çevirme konusunda da çok zayıf bence.kötü demyorum zayıf..ve resmi bitmap yapmadan uygulayabileceğiniz efektler sınırlı..bi illustrator gibi değil..bence corel kartvizit,broşür,basit etiketler,afiş te hızlı bir program..ama gerçek tasarım adobe illustratode başlıyor..bu günden sonra hergün 3 saatimi ayırıp illustrator öğrenmeye başlayacağım.


TUNCE HOCAM YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

HAYIRLI ÇALIŞMALAR BOL KAZANÇLAR...
 

yigitgul0

Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
10
Tepki
0
Hocam yolunuzu izledim. Ai deki nerde bu nerde..biri edirne biri şırnak :) hatta inner shadow efekti bile değil bu..sağolun tekrar
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@yigitgul0

Merhaba,
AI ile Corel Draw'ı beden bu konuda karşılaştırıyor ve şaşırıyorsunuz?
Birisi Corel Draw birisi AI. Elbette farklılıklar olacak. Kullanım alanları ve özellikleri farklı.
Karşılaştırmak ve aynı sonuçları beklemek son derece yersiz zaten.
 

yigitgul0

Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
10
Tepki
0
@Erkan Nehir


Erkan hocam profesyonel değiliz ki.kendi çapımızda ufak tefek işler yapıyoruz.hoca olan sizlersiniz.böle böle sorarak öğreniyoruz sizlerden..cevabınız için teşekkürler..
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Yigitgul0,

Corel Draw ile Illustrator'u genel klasmanda değerlendirmedim. Yalnızca inner shadow konusunda karşılaştırdım.
Hatta effectler ve 3D konusunda da söylediklerinize katılıyorum.
Fakat, her iki programı toplamda karşılaştırıp puanlama yapsanız, farklı sonuçlara ulaşabilirsiniz. En basitinden, yazılar üzerinde çalışma yapmak, tipografi gibi konularda Corel Draw kesinlikle bir numara..

Tasarım açısından ise bu bir tercih meselesi. Illustrator'u tabii ki öğrenin. Dediğiniz gibi efectler ve 3d konusu için Illustrator tercih edilebliir. Ama tasarım elemanları yalnızca bunlar değildir.

Kısacası, vur dedik ama öldür demedik dostum.

Kolay gelsin.
Tuncer ÖZKAN
 

yigitgul0

Üye
Kayıt
29 Aralık 2011
Mesaj
10
Tepki
0
@Tuncer Özkan



tavsiyelerinize uyacağım hocam.zaman ayırıp ilgilendiğiniz teşekkür ederim.sizlerden ufak tefek bişiler öğrensek ne mutlu bize..

hayırlı geceler,bol kazançlar...
 
Yukarı Alt