Corelde Birden Fazla Nesneyi Tek Komutla İstediğiniz Ölçüde Değiştirme

Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
Arkadaşlar Bazı arkadaşlarımızın saatlerce uğraşıp tek tek küçültmek veya büyültmek istediği birden fazla nesne'leri tek seferde tek bir komutla nasıl küçültülüp büyültüldüğünü anlatıcam içinizde belki bilenler vardır ama bilmeyenler için çok büyük bir kolaylık olacağını düşünerekten anlatmak istedim.














 
Kayıt
9 Ocak 2008
Mesaj
30
Tepki
1
paylaşım için teşekkürler fakat bir sorun olacak clone la çoğaltılmamış olan ayrı ayrı olan ve ebatları yine tek boy a sabit olan bir çizimin genel ölçüsünü bozmadan içerikteki boylarla nasıl değişiklik yapabiliriz....şimdiden teşekkürler
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
asimavim_24 sorunuzu tam olarak algılayamadım örnek olarak bir resim koyarsanız buraya yardımcı olurum birincisi değişiklik demişsiniz nasıl bir değişiklik, değişiklik kavramı zaten sizin kendi kafanızdan yapmak istediğiniz birşey ve görebileceğim bir görsel olmadanda sizi yanlış bilgilendirebilirim
 

tugan

Üye
Kayıt
6 Haziran 2008
Mesaj
2
Tepki
0
ben de aynı soruyu soracaktım.. netten araştırırken siteye denk geldim.. çokta güzel bir site.. birbirinden farklı resimleri corel'de tek ölçüye nasıl getiririz.. aynı nesneyi çok güzel anlatmışsınız ama farklı nesneleri nasıl yaparız acaba..

mesela bende birbirinden farklı ölçülerde dvd coverler var.. bir kapak 280x184 boyutunda, bir diğeri 350x200 boyutunda.. corelde bu kapakları tek tek ölçü girerek ayarlıyorum.. istiyorum ki tek hamleyle elimdeki tüm dvd kapaklar tek ölçüye gelsin.. yoksa hepsine ayrı ayrı ölçü vermekle uğraşıyorum..

umarım yeterince net anlatabilmişimdir?

saygılar
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
yanlış anlamadı isem nesnelerinizi seçili hale getirip property bardan % sini yazarak yapabilirsiniz.
 

tugan

Üye
Kayıt
6 Haziran 2008
Mesaj
2
Tepki
0
emine kardeş o zaman da seçtiğin tüm nesnelerin toplam boyutunu ayarlıyor.. yani shiftle tüm nesneleri seçtikçe içine aldığı alanın tamamını yapıyor..
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
arkadaşım anladığım kadarıyla böyle bir özellik yok.
corelde çalışılmış nesnerler üzerinde belki yapılabilir.
fakat import edilen nesnelerin farklı boyutlarını bir hale getirmek gibi bir durum bulunmuyor.
yada başıma gelmediğinden merak etmedim.
araştırıcam konuyu.
saygılar.
 

flaubert

Üye
Kayıt
12 Haziran 2008
Mesaj
7
Tepki
1
kardeş ben usta değilim bu konuda ama senin söylediğinde bir mantık hatası var gibime geldi. farklı en ve boylardaki resimleri veya nesneleri aynı boyuta getirmek mümkün değil ki.. veya gelir ama görüntü bozulur.. yanılıyormuyum bilmiyorum
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
yukarıdaki nesneler clone özelliği ile kopyalanmıştır.
dolayısı ile clone edilmiş nesnelerin özelliği birinin boyutu ile oynadığınızda
diğerleninde aynı orantıda değişmiş olmasıdır. bu nesnelerin boyutlarıyla oynamanız aralarındaki mesafelerinde korunmasını sağlar.
buna bir örnek vermek gerekirse. 10 sayfalık bir katalog yaptınız. her sayfaya ilgili kurumun logosunu koydunuz.son anda baskı öcesi logoların boyutu ile oynamanız gerektiğinde clone özelliği işinize yarayacaktır.
copy yada dublicete edilmiş nesnelerde bu olmaz.
saygılarımla...
 
Yukarı Alt