coreldraw da soru ve sorunlarınızı burada cevaplayalım..

Durum
Konu kapatılmıştır.
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
ben sizxe elimdeki asetat çıktını taratıp göndereyim..ordan ne istediğmi anlayacaksınız...
birazdan gönderiyorum...
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2

resim bu..orda gördüğün ayının kafası asetatda küçük noktalarla çıkmışş.pozlama makinası içini delince boyolar o noktalardan geçiyor sadece..işlem bu..
 
U

User

Misafir
acıkcası anlamadım arkadasım..renk ayırımlarını siz kendinizmi yapıyorsunuz? bence renk ayrım merkezlerinde ayırsanız daha iyi ama.. suan tam olarak sıkıntı nedir hala onu cözmüş deilim..
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
hıım..
şimdi durum şu bizim kendi bünyemizde baskı makinalarımız var ve deseni ben yapmaya başlarsam kalıbında burda çıkması yani renk ayrımının burda yapılması gerekiyor..empirme baskı matbaa işlerinden biraz farklı galiba..anlaşamadımız nokta burdan kaynaklanıyor olabilir..emprime de asetata çıktı aldıktan sonra ipek gerili mavi kalıplarda pozlama yapılır..detayları bende yeni öğrendiğim için daha açıklayıcı olamıyorum kusura bakmayın..konular hakkında geliştikçe sizleri de haberdar ederim..hatta emprime bölümünü daha da canlandırabiliriz umarım..
saygılar.
 
U

User

Misafir
tabiki arkadasım amacımız paylasmak yalnız ben empirme baskındanda anlarım serigrafi yi de cok iyi bilirim. hayatım boyunca bu işlerle ugrastım halada ugrasıyorum zaten.. üzüldüğüm nokta sorunun ne oldugunu bulamamam. serigrafimi basıyorsunuz ? yoksa tampon baskımı?
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
kumaşa plastik baskı yapıyoruz..logel ahtapot baskı makinamız var..ben burda nakış desencisiyim.ama kendimi geliştirip emprime baskı deseni de yapmak istiyorum..
sorunumun kaynağı şu..yaptığım desende verdiğim renk geçişi hani böyle birbirine gölge yapar gibi oluyor ya..bunu corelda yapıyorum ama henüz asetada çıktı alamadım ..normal a4 kağıda normal bir yazıcı ile yaptım..acaba asetada döktüğümde o renk geçişindeki nokta nokta -ki tram diyorlar ona burda- kısmını verebilecek miyim..elimdeki teknik imkanlar da kıstlı olduğu için deneyemiyorum da...tram değerlerini vereceksin diye kafamı karıştı biri ama nerden vereceğimi o da bilmiyor..boşuna da kafamı karıştıyor olabilirm.
saygılar..
 
Kayıt
5 Ekim 2007
Mesaj
224
Tepki
2
evet sağol aslında onların hepsini okudum ve geldiğim aşamaya kadar o bilgilerle geldim ama bir yerde tıkandım..belki o arkadaş online olunca halledebilir..sağol:)
 

Superturkishman

Emprime
Kayıt
24 Ağustos 2007
Mesaj
580
Tepki
5
sevgili arkadaşım corelde geçişli desen çalışabilirsin efektleri verebilirsin fakar çıkış alma olayını gerçekleştirmen için film makinası olması lazım
film makinasın da tram ayarlarını yapıp cıkıs alabilirsin kullandıgın yazıcı bunu desteklemiyorsa yapamassın corelde yaptıgın ve tramlı olan bir deseni photoshop a atıp tramları orda ayarlayım istediğin herhangi bir makinada cıkıs alman mümkündür eger sıkıntın olursa tekrar yaz yardımcu olmaya calısırım
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt