Cross ve kesim payları

Kayıt
7 Eylül 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Cross ve kesim payları

Arkadaşlar uzun zamandır bir çok forumda aradığım ama bir türlü tam ve net bilgisini bulamadığım bu konuyu sormak istiyorum. Aslında forumda hakkında yazı var ama hiçbiri tam ve istediğim bilgileri içermiyor. Şimdi sorularım şunlar;

1.SORU: Matbaaya yollanacak örneğin bir kartvizit yaparken, freehand’de bir sayfa açıp içinde bir dikdörtgenmi çizmek gerek yoksa, direk sayfayı açarken kartvizit boyutlarındamı açmak gerek? Aşağıda resminide verdim hangisi acaba?



2.SORU: Kartviziti önce normal boyutlarıyla çizip (8x5) sonramı taşırma payını (kesim payı) veririken nasıl veriyoruz? Nerden ne yapıyoruz?
3.SORU: Cross çizgilerini atarken tam olarak nereye nasıl ve ne şekilde koyuyoruz
Yani özetle matbaaya yollanacak bir çalışma yaparken tam olarak cross atma, taşırma verme, güvenlik alanı vs gibi işlerin hepsini ayrıntılı içeren bir çalışma yapabilirmisiniz acaba? Çok işime yarayacak gerçekten. Herkese sevgiler, saygılar…
 

guneylee

Üye
Kayıt
8 Ağustos 2009
Mesaj
2
Tepki
0
ercan kardeşim bende çok aradım ama sonunda buldum ..e mail adresin varsa göndereyim sana burdan çok uğraştırır beni..
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
@ercanturkmen

Sayın ercanturkmen;


CEVAP 1: Kartvizit ebatlarında bir sayfa değil, A4 (210 x 297 mm) ebat sayfa açarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

CEVAP 2 - 3: Kartvizit çalışmanızı normal boyutlarda (8 x 5) çalışarak baskıya göndereceğiniz, baskı ebadına göre çoklu yerleşimini yapıp daha sonra çalışmanızda taşma verilmesi gereken obje, nesneler kullandıysanız taşmaları vermelisiniz. Taşma şekillerini nereden nasıl vereceğinizi aşağıdaki görsellerde anlatmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur.






 
Yukarı Alt