CS 3 İmport (yardım)

Beyazın

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Değerli Üstadlar Cs3 programına yeni aşina olan bir çaylak olarak Programda İmport etme sorunu ile karşı karşıya kaldım.

Engin bilgi ve tecrüblerinizle yardım paylaşımlarınızı bekliyorum..

Sorunum Cs3 te Jpg dosyası import edemememden kaynaklıdır.

File / import dediğimde şöyle bir pencere ile karşı karşıya kalıyorum...

 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Sayın beyazın import seçeneği ile PDF dökümanlarını, veya bilgisayarınca takılı olan bir camera ile çekeceğiniz görüntüyü importlamanız mümkün. Fakat jpg dosyasını import seçeneği ile değil open seçeneği ile açmanız gerekmekte.

Open ile dosyayı açtıktan sonra faklı bir çalışmaya taşımak için Move Tools seçili iken sürükle bırak tekniğini uygulayabilirsiniz veya açtığınız jpg dökümanı üzerinde çalışabilirsiniz.

Saygılar.
 

Beyazın

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Sayın Serkan BAYSAL,

Değerli bilgiler için şükran; Adobe nin bizlere bu kolaylığı sağlamamsı üzücü ben Fireworks programına biraz aşina olduğum için import seçeneğinden birçok değişik uzantılı dosyayı ekliyebiliyorum. Cs3 ünde yanı mantık ile çalışacağını düşünmüştüm. Biraz hayal kırıklığına uğradığımı belirtmeliyim, fakat ilerliyen zamanlarda programı öğrendikçe jpeg import a eşdeğer bulgular üzerinde çalışabileceğimi düşünüyorum.

Yardımlarınız için tekrardan Teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Vektörel tabanlı çizim programlarıda sizin dediğiniz gibi tek bir düzlem üzerinde import ile bir çok dosyayı çağırarak çalışmanıza izin vermektedir. Fakat photoshop resim işleme programıdır ve belli bir düzlem üzerinde çalışmadığnız için resimleri veya diğer dosyaları bu şekilde import etmenize izin vermemektedir. Daha çok çalışmalarınızı parça parça açarak onları farklı bir çalışma dosyası içerisine sürükle ve bırak yöntemi ile taşımanıza izin vermektedir. Bu uygulamaya zamanla alışacağınızı umuyorum ;)
Yardımcı olabildiysem size ne mutlu. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılar.
 

Beyazın

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Sayın BAYSAL,

Anlatımlarınız üzerine olayın mantığını kavradım sözlerinizi uygulamaya geçirince resmi import etmiş gibi diğer katmanın üzerine taşıyabildim fakat, küçük bir sual de daha bulunmak istiyorum engin bilgilerinize dayanarak.

Resimleri diğer layer e taşıdığımızda taşınmış olan resmin boyutları ile oynamamız mümkünmü? örnekleme olarak fireworks ta resimli olarak yaptım mavi çizgilerle seçili olan olan bölgede boyutları ile oynama yapabiliyorum... Bu Cs3 dede mümkün müdür?

 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Elbette mümkün, Resim layetine bir kez tıkladıktan sonra: Edit >> Free Transform yolunu izleyerek veya CTRL+T kısa yolunu kullanarak resminizin boyutlarıyla oynayabilirsiniz.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Zeten gerekli bilgiyi sayın adminim vermiş. Bu uygulama ile boyutları ile oynamanız mümkündür. Fakat taşıdığınız resimler taşıdığınız yerdeki renk özelliklerini ve çözünürlük özelliklerini alır. O yüzden çalışmalarınızın rengine ve çözünürlüğüne dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Saygılar.
 

Beyazın

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
0
Sayın YILDIZ ve Sayın BAYSAL

Değerli bilgi paylaşımlarınız için şükranlar...
 
Yukarı Alt