Dedicated & VPS & Reseller & IRC & Co-Location

K

Kadir TUTAK

Misafir
5 gb alan yıllık 100 ytl 1 yaşımız dolayısıyla. sınırlı stok



Hostinglerim tam 1 yaşına girmesi üzerine elimizden geldiğince kampanya yaptık.

3000 gb alan
30 gb band
diger alt özellikler sınırsız
plesk panel
linux/windows
1 adet domain hediye

yıllık 80 ytl


5000 gb alan
50 gb band
diger alt özellikler sınırsız
plesk panel
linux/windows
1 adet domain hediye

yıllık 100 ytl

baktıkki beklediğimiz ilgiyi göremedik fiyatları düşürdük. Hayırlısı olur umarım


iletişim : Hizmet@Hostinglerim.com

0542 530 8748

Vergi levhamız ve faaliyet belgemiz mevcuttur.
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Bir sunucunun tümüyle bir kullanıcı tarafından hosting amaçlı olarak kiralanmasına dedicated hosting denir.

Genelde hosting için bir sunucuyu tümüyle kiralamanız gerekmez. Bir sunucunun bir bölümü siteniz için yeterlidir. Hosting şirketleri de zaten normal hosting paketlerini bu şekilde oluştururlar.

Ancak bazı siteler performans gereksinimleri ve ziyaretçi yoğunluğu gibi nedenlerle bir serverin bir bölümü ile yetinemezler ve bir sunucu hatta birkaç sunucu üzerinde barındırılırlar. Mesela toplistler, sayaç siteleri performansları için, mp3 siteleri ise kullandıkları band genişliği için tek bir sunucuda barındırılırlar.

Sitenizi tek bir server üzerinde barındırmak için bir dedicated hosting paketi almanız gerekir. Bu hosting paketleri tabiî ki alıştığınız hosting paketlerinden çok daha pahallıdır.
Hosting siteleri birçok müşteriye bölerek aldıkları server ücretini dedicated hosting paketinde tek müşteri olması nedeniyle tek müşteriden alırlar.

Ancak fiyat konusu sadece server’ın kendisi ile ilgili değil, server için verilen hizmet ile bağlantılı olarak da değişir.

Dedicated Hosting alırken dikkat etmeniz gereken ilk husus, sunucunun “managed” olup olmamasıdır, yani sunucuyu size kiralayan hosting şirketi tarafından yönetilip yönetilmediği. Eğer sunucu hosting şirketi tarafından yönetiliyor, serverın bakımı, serverın bir sorun yaşaması durumunda bu sorunun çözülmesi, her türlü teknik desteğin sağlanması gibi hizmetler hosting şirketi tarafından gerçekleştiriliyorsa buna managed dedicated hosting kiraladığınız servera ise managed dedicated server denir. Aksi halde sadece dedicated server denir.

Eğer teknik bilginiz bir serverı dışardan yönetmeye, server sorun yaşadığında veya çöktüğünde onu kurtarmak için yeterli işlemleri yapmaya yeterli değilse managed bir server almanızı tavsiye ederiz.

Kaynak : hosting.gencturk.net
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
VPS Nedir?

VPS; Virtual Private Server'ın kısaltılmışıdır. Türkçe anlamı, Sanal Dedicated Sunucu demektir. Yani sanal olarak bir sunucuya sahip olmanıza imkan sağlayan bir teknolojidir. Genelde 4 işlemcilli ve 4 GB RAM'dan fazla belleğe sahip olan, RAID 5 SCSI hard disklere sahip büyük sunucular, virtuozzo yazılımı ile birden fazla parçaya bölünür, ve sanal olarak her bir parça birbirinden bağımsız çalışır. VPS'ye dilediğiniz yazılımları kurabilirsiniz, dedicated sunucu ile yapılabilecek hemen hemen herşeyi yapabilisiniz, hatta sunucunuza restart bile atabilirsiniz. Her VPS kendi işletim sistemine, kendi yazılımlarına, kendi özel IP'lerine sahiptir ve tamamen bir dedicated sunucu gibi çalışır. VPS'nin reseller hizmetinden farkı, aynı sunucudaki sitelerin birbirlerini kesinlikle etkilememesidir, her VPS'nin sunucuda ayrılmış kaynakları kendine özeldir ve VPS'deki diğer bir site sizin VPS'nizi yavaşlatamaz veya kesitiye uğratamaz.

kaynak :
klavye internet hizmetleri
 
Yukarı Alt