Değerli Üyelerimize

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
Değerli Üyelerimiz;

www.grafikerler.org forum sitesi olarak bütün amacımız; grafik sanatlar alanında, çalışan, uğraşan, ilgi duyan herkesi bu zeminde toplamak, karşılıklı mesleki sorunları paylaşmak, çözmek, bu sanatı ve meslekleri ilgilendiren her alanda yasal her türlü paylaşımı yapmak,yetenekleri geliştirmek, fikir alışverişinde bulunmak ve dayanışmadır.

Az çok forum tecrübesi olan kişiler bilirler ki; hem bir forumda üye olmak hem de forumda yönetici olmak, sorumluluk gerektiren özelliklerdir. Forumlar; yüzlerce, binlerce, hatta milyonlarca insanın bir arada oldukları yerlerdir ve her türlü üyenin mevcudiyeti göz önünde bulundurularak zamanla tecrübe edinilerek kazanılmış ''forum kuralları'' ile yönetilirler. Bilgisayarın ve internetin ilk yaygınlaştığı dönemlerde forumlardaki insanlar arası hukuki konuları çözmedeki yasal yetersizlikler günümüzde yasalar ve hukuk alanındaki yaptırımların iyileştirilmesi ile güncel hale getirilmiştir. Artık, herhangi bir forumda yazdığınız bir küfür veya ettiğiniz bir hakaret sebebiyle hakkınızda dava açılabilir hapis cezası dahil çeşitli cezalara maruz kalabilirsiniz veya tam aksi olarak hukuk önünde size yapılan hakaretin veya haksızlığın hesabını sorabilirsiniz.

Forumumuz gün geçtikçe hızla büyümekte ve her kesimden, her çeşit insanın kayıt olup üye olduğu bir forum haline gelmiştir. Tahmin edilebilir ki forum ne kadar büyürse yönetim ve moderasyon işi de o derece zorlaşmakta ve değer kazanmaktadır.

www.grafikerler.org forumunun bütün yöneticileri üyeler arasından gönüllü veya davet şeklinde seçilir ve daha ilk başta yönetici adayından istenen vasıf; tarafsız ve olgun olmaktır. Forumlarda tecrübe ile sabit olmuş en önemli özellik tarafsızlıktır ve bir yöneticinin olması gereken olmazsa olmaz özelliğidir. Site yönetimi olarak en önem verdiğimiz konulardan biri budur. Yönetim kadrosundaki kişiler ; özel hayatlarında çalışan, işi gücü, sorumlulukları olan, forumdaki bu görevini hiç bir menfaat ve
karşılık beklemeden yapan kişilerdir. Zaman zaman yapılan toplantılar sonucunda siz değerli üyelerimizin daha iyi bir foruma kavuşması konusunda neler yapacağımız tartışılır, kararlar alınır, uygulanır. Bu konuda sürekli gayret içindeyiz..
Biz, www.grafikerler.org forumu yöneticileri olarak bütün üyelerimizi çok seviyoruz. Yönetimdeki bir kişinin bu görevinden ayrılması durumunda sahip olduğumuz ''kardeşlik'' hukukumuzun değişmeyeceği bilincindeyiz.. Herhangi bir üye arkadaşımızın yönetime
katılması durumunda da yine aynı anlayışımız devam edecektir.

Değerli üyelerimiz; Forumun daha iyi olması, iyi yönetilmesi, sadece yöneticilere bağlı değildir. Bu konuda en büyük görev siz değerli üyelerimize düşmektedir. Daha ilk başta üye olurken okunup kabul edilen forum kurallarımız, sonuçta bir tecrübe ile oluşturulmuş
olup herkesin huzurlu ve mutlu bir forum üyeliği amaç edinilerek hazırlanmıştır.Bazen öyle problemler olmaktadır ki çözmek için üstün çaba ve sabır gerektirmektedir. Çözmekte zorlandığımız en büyük sorunlar bazı üyelerimizin sabır, saygı, hoşgörü, eleştiriye kapalılık konusunda eksikliği olmaktadır.

Bu forumda hepimiz, eleştiri denilen keskin kılıcın altındaki işi yapıp paylaşıyoruz, o kadar uğraşıp yaptığımız işin herkesin beğenmesini bekliyoruz. Toplumumuzun eleştiri hassasiyetini yargılamak bize düşmez ama aslında hepimiz çok iyi tespit etmişiz ki;
eleştiri yapamıyoruz, yapsak kabul edemiyoruz. Örneğin bir grafik yapıyoruz, bir süre sonra konuya yüz kişi bakmış bir kişi yorum yapmamış yazıyoruz. Oysa aynı kişinin bir başka paylaşımında kötü yorum yapılmış ve kişi o yorumun sahibine söylemediğini bırakmamış. Hem yorum istiyoruz, hem kabul etmiyoruz.

Aslında, biz hep iyi yorum istiyoruz.

Biz, hepimiz birbirimizin huyunu biliyoruz. Beğenmediğimiz halde beğendik diyor gönül alıyoruz veya beğenmediysek yorum yazmıyoruz çünki yazarsak karşımızdaki kişinin küseceğini, darılacağını biliyoruz. Sonunda kavga çıkma ihtimali var.. En iyisi '' tuzsuz
aşım dertsiz başım'' demişiz, bunu felsefe yapmışız.Biz güzel yorum yapmayı beceriyoruz da, galiba beğenmediğimizi yani kötü yorumunu yapmayı bilmiyoruz. ''Şöyle olsa daha iyi olur sanırım'' veya ''acaba kırmızı nasıl dururdu'' yada ''biraz daha brush ile çok güzel olacağına eminim'' vs vs vs.

Tabii ki bu cümleleri yazmak şunlardan çok daha zordur. '' olmamış'' veya '' kırmızı yakışmamış'' yada ''bu brush uymamış, biraz daha çalış'' vs vs vs.

Her fikrin mutlaka hoşgörü ile söylenecek bir biçimi vardır. ''tuzsuz aşım, dertsiz başım'' sözünü atalarımız biraz sorumluluktan kaçmak için üretmiş ama aynı atalarımız şunu da söylemiş; '' tatlı dil, yılanı bile deliğinden çıkarır'' :)


Bütün üyelerimizden, forum kurallarına uymak konusunda hassas olmasını, yorumlar ve mesajlar konusunda yukarıda bahsedilen noktalara dikkat edilmesini, Hoşgörünün her yerde geçerli olduğunu, huzurlu bir toplum ve huzurlu bir forum için bu konuda hepimize görev düştüğünün irdelenmesini rica ederiz..


Saygılarımızla.

www.grafikerler.org
Yönetimi
 

Hasan Güner

.com
Bronz Üye
Kayıt
14 Şubat 2009
Mesaj
3.128
Tepki
45
grafik tasarımını forumlardan öğrenmiş biri olarak
(iyi veya kötü) yorumun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum
forumlardan öğrendiğim şeyi forumdakilerden asla kıskanmadım
çok dua aldım çok arkadaş edindim...vs...

kaliteli paylaşımların ve sohbetlerin olduğu
saygı ve sevginin asla azalmadığı
nice grafikerler.org'li günlere...
 

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Ahmet Bey bütün herşeyi gayet güzel özetlemiş. Bizlere söyleyecek fazla söz bırakmamış. Kendisine gönülden katılıyorum.
 
Yukarı Alt